Αρχεία για Ιούνιος, 2019


Καλό καλοκαίρι!

H Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ένα ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη περίοδος που θα μας απομακρύνει για λίγο από τον φυσικό μας χώρο, το σχολείο, να δώσει σε όλους μας τις δυνάμεις για μία γόνιμη και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Θα βρεθούμε ξανά…

Μέσα σε μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 η γιορτή αποφοίτησης της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Στη συγκινητική εκδήλωση στο προαύλιο του σχολείου μας, οι μαθητές της Στ΄ αποχαιρέτησαν το δημοτικό και άνοιξαν τα φτερά τους για νέους προορισμούς, νέα ταξίδια, νέα όνειρα.

Οι μαθητές της Στ΄ έδωσαν την υπόσχεση “θα βρεθούμε ξανά” και οι μαθητές των άλλων τάξεων, γονείς κι εκπαιδευτικοί έδωσαν τις καλύτερες ευχές για την εκπλήρωση των στόχων τους.

Συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων με τους υπεύθυνους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και γαλλικών. Στην είσοδο του σχολείου λειτούργησε έκθεση των δημιουργιών των μαθητών στο μάθημα των εικαστικών.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του σχολείου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε ευχές και αναμνηστικά δώρα στα παιδιά της Στ΄ τάξης.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, τον κ. Κανέλλο Δημήτριο για την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό και φυσικά τους αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες για την υπέροχη, γεμάτη δράσεις χρονιά και ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Πρώτη θέση του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στον Διαγωνισμό Followgreen

Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Followgreen, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας κατέλαβε και φέτος την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ανακύκλωσαν, σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στο σχολείο, χαρτί, τηγανέλαιο και μπαταρίες. Επίσης, ευχαριστούμε και το Γυμνάσιο Περαχώρας για τη συνεργασία και τη συμμετοχή στην ανακύκλωση.

Η τελετή βράβευσης έγινε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Σακελλαρίου Αναστάσιο και ακολούθησε βιωματικό παιχνίδι ανακύκλωσης που ετοίμασε η διοργανώτρια εταιρία Followgreen με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα ανακύκλωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ.

Ελπίζουμε οι καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν στο σχολείο από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να βρουν συνεχιστές και μιμητές στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων!

“Γιορτή Κρέπας” στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης παρουσίασαν με επιτυχία στους μαθητές όλου του σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γιορτή Κρέπας”. Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών και της Φυσικής Αγωγής τα παιδιά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Στεφάνου Ελπίδας και κ. Χονδροθύμιου Θεοφανούς, αντίστοιχα, παρουσίασαν την ιστορία, την προέλευση και τις παραλλαγές ανά τον κόσμο της κρέπας. Ενημέρωσαν τους μικρότερους μαθητές για τα είδη κρέπας που μπορούν να δοκιμάσουν, για διαφορετικές συνταγές και υλικά που μπορούν να προσθέσουν. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν διατροφικά στοιχεία της κρέπας, η θερμιδική αξία και τρόποι υγιεινής απόλαυσης της εκλεκτής γαλλικής λιχουδιάς!

Τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν, στα γαλλικά, τραγούδια που επιμελήθηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί και στο τέλος όλους τους περίμενε μια γλυκιά έκπληξη: Ζεστές κρέπες με σοκολάτα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

Ευχαριστούμε θερμά το καφέ “Πέρα βρέχει” στην Περαχώρα που ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας και προσέφερε αφιλοκερδώς τις κρέπες ώστε να κεραστούν όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας! Επίσης, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που μερίμνησε για να έρθουν οι κρέπες ζεστές και στην ώρα τους στον χώρο του σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλους για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση!

Αποχαιρετώντας τη σχολική χρονιά…


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων