Αρχεία για Μάιος, 2019


Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα Καλάβρυτα

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής, να επισκεφτούν την ιστορική περιοχή των Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Μέγα Σπηλαίου όπου γνώρισαν τον επιβλητικό χώρο του σπηλαίου και την ιστορία της Μονής, θαύμασαν τα ιερά κειμήλια και τη θέα του τοπίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον τόπο θυσίας των Καλαβρυτινών από τους Ναζί στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος με μία ευχή: “Όχι πια Πόλεμοι, Ειρήνη!”. Έπειτα, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου. Αφού ξεκουράστηκαν, δροσίστηκαν κι έπαιξαν, οι μαθητές κι οι μαθήτριες των δύο τάξεων κατευθύνθηκαν στην ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας, τον τόπο όπου κηρύχθηκε η Ελληνική επανάσταση κι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε τα όπλα των οπλαρχηγών και σήμανε την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων. Ξεναγήθηκαν στο χώρο της Μονής και στην αίθουσα κειμηλίων όπου είδαν μεταξύ άλλων και το λάβαρο της Επανάστασης του 1821.

Μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικοί είχαν το χρόνο να επισκεφτούν μία περιοχή της Πελοποννήσου με μεγάλη ιστορική και θρησκευτική σημασία καθώς και να θαυμάσουν το όμορφο τοπίο απολαμβάνοντας την τελευταία εκδρομή της σχολικής χρονιάς!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, να επισκεφτούν, στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής τους, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν γνωρίζοντας από κοντά ζώα και πουλιά της άγριας φύσης, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν και τα προγράμματα διαφύλαξης και διάσωσης ζώων υπό εξαφάνιση  που πραγματοποιούνται στο Ζωολογικό Πάρκο.

Όλοι μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν το χρόνο να ενημερωθούν για θέματα προστασίας της άγριας ζωής, να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν στο όμορφο πάρκο και να ευχαριστηθούν την ημερήσια εκδρομή.

Κλειστά σχολεία λόγω εκλογών

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ1/79634/ΓΔ4/20-05-2019 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools!

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Bravo Schools,

τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους
(με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (198746/Δ7).

Ψήφισε τώρα τις καλύτερες πρωτοβουλίες & δράσεις

με στόχο την επιβράβευση των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που αναπτύσσονται από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας.

Ψηφίστε και αναδείξτε τις καλύτερες πρακτικές

για να αναγνωρισθεί το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας ως

Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ψηφίστε ΕΔΩ

Η ψήφος σας έχει αξία!

Διάρκεια ψηφοφορίας από 20/5 έως 30/5

Η Πρωτοβουλία Bravo Schools εντάσσεται στην παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Πρώτο Βραβείο Ποίησης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης (Στ΄) τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, απέσπασαν το 1ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» και στην κατηγορία «ΠΟΙΗΜΑ» με τη σύνθεση του ποιήματος «Μύθων και Ιστορίας Τραγούδι…».
Την επιμέλεια για την ομαδική μαθητική δημιουργία και τη φροντίδα της συμμετοχής στον διαγωνισμό είχε ο δάσκαλος της τάξης, κ. Γεωργίου Νικόλαος.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και πήραν μέρος σε αυτόν σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.
Η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές/τριες της Έκτης τάξης (Στ΄) τάξης κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου – στο πλαίσιο των 100 χρόνων μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, εκπόνησαν Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό, γνώρισαν την ιστορία των Ποντίων, τον πολιτισμό τους, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.


Επιστέγασμα του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν δύο ομαδικές μαθητικές δημιουργίες που αποτέλεσαν τις συμμετοχές του σχολείου στον μαθητικό διαγωνισμό: εικαστικό έργο «Ακρίτας – Άγγελος του Πόντου» & σύνθεση ποιήματος «Μύθων και Ιστορίας Τραγούδι…», που απέσπασε και το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με την πολύ σημαντική τους αυτή διάκριση ολοκληρώνουν τον κύκλο της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο που σε λίγες ημέρες θα αποχαιρετήσουν.
Θερμά συγχαρητήρια!

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 22/05/2019, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και  στις Εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για την 88η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχ. έτος 2019-20

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Tμήμα για το σχολικό έτος 2019-20 θα πρέπει να έχουν καταθέσει στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση-δήλωση έως τις 11-06-2019.

Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική.

τηλ.: 27440 79288.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στον Σχοίνο Κορινθίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν στις 13 Μαΐου 2019 το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στον Σχοίνο Κορινθίας.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου μας υποδέχτηκαν με χαρά, μας κέρασαν λεμονάδα παραγωγής τους και στη συνέχεια μας ξενάγησαν στους πανέμορφους χώρους. Τα παιδιά περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν  από τον κ. Παπαδημητράτο Μενέλαο για τον περιποιημένο, ιστορικό του Ροδόκηπο που έχει σχήμα ελικοειδές και περιέχει στα παρτέρια του πάνω από 600 περίπου διαφορετικές ποικιλίες τριαντάφυλλων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν, να πιάσουν και να μυρίσουν τα τριαντάφυλλα που αυτή την εποχή είναι πλήρως ανθισμένα και να θαυμάσουν από κοντά το σπάνιο “πράσινο τριαντάφυλλο”.

Στη συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά περπάτησαν στους όμορφους κήπους και βρέθηκαν στον “Kήπο Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού” που περιλαμβάνει σημαντικούς σταθμούς και θέματα από τη Μυθολογία και την Αρχαιότητα μέχρι τη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Επισκέφτηκαν τον Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων και θαύμασαν το ψηφιδωτό της Ζωοδόχου Πηγής καθώς και πολλά αγάλματα και προτομές σημαντικών Ελλήνων από όλες τις εποχές. Τέλος, είχαν τον χρόνο για να παίξουν και να ανακαλύψουν ελεύθερα τους προσεγμένους κήπους του Κέντρου Ελληνισμού του Ιδρύματος Δαμιανού.

Εφηβεία: Μια μεταβατική ηλικία σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη εποχή

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή γονέων κι ενδιαφερόμενων από την Περαχώρα κι από το Λουτράκι ολοκληρώθηκαν οι δύο ενημερωτικές ομιλίες – συζητήσεις με θέμα “Εφηβεία: Μια μεταβατική ηλικία σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη εποχή” την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την  Ψυχολόγο κ. Μακρή Αναστασία.

Μια εποικοδομητική συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Περαχώρας σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. Ευχαριστούμε όλους όσους παρακολούθησαν και συνέβαλαν θετικά στη συζήτηση και κατανόηση των θεμάτων που απασχολούν τους έφηβους και τους γονείς τους. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που προσέφερε κεράσματα και καφέ σε όλους!

Εφηβεία: Μια μεταβατική ηλικία σε μια ραγδαία μεταβαλλόμενη εποχή

Σας προσκαλούμε σε δύο απογεύματα συζητήσεων γύρω από σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή των εφήβων και των οικογενειών τους.

Η εφηβεία είναι μία σημαντική περίοδος στη ζωή κατά την οποία η επικοινωνία μεταξύ εφήβου και γονέων πρέπει να παραμείνει ανοιχτή.
Πολλές οι απορίες των εφήβων, πολλές και οι απορίες των γονέων. Είναι αρκετή όμως η πείρα των μεγάλων και η αναζήτηση στο internet για να απαντηθούν σωστά όλα τα ερωτήματα που δημιουργούνται;
Είτε ζείτε ήδη με έναν έφηβο/η είτε πρόκειται να αντιμετωπίσετε αυτή την περίοδο στο κοντινό μέλλον, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στη συνάντησή μας με την Ψυχολόγο του Γεν. Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Μακρή Αναστασία προκειμένου να ενημερωθούμε υπεύθυνα, να πάρουμε απαντήσεις σε καίρια θέματα που μας απασχολούν και να υιοθετήσουμε ένα σωστό τρόπο σκέψης προκειμένου να χτίσουμε μια ισορροπημένη σχέση με τους έφηβους νέους μας!
Σας περιμένουμε όλους!
Συνδιοργάνωση: Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Περαχώρας σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Κορίνθου.

 


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων