Αρχεία για Απρίλιος, 2019


Ευχές για Καλό Πάσχα!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας σας εύχονται

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής “Λέκκας”

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες όλων των τάξεων επισκέφτηκαν το σύγχρονο εργαστήριο αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής “Λέκκας”. Ήταν μία εκπαιδευτική επίσκεψη διαφορετική που την περίμεναν με ανυπομονησία τα παιδιά όλων των τάξεων.

Το εργαστήριο γέμισε παιδικές φωνές και τους μαθητές υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά ο κ. Λέκκας Νικόλαος και η σύζυγός του κ. Λέκκα – Αγγέλου Αναστασία μαζί με όλο το προσωπικό που τους ξενάγησαν στους χώρους του εργαστηρίου.

Αφού φόρεσαν τα σκουφάκια που με μεγάλη χαρά τους πρόσφεραν, έπιασαν δουλειά… Μέτρησαν τα υλικά και τα έβαλαν στο μεγάλο μίξερ να ζυμωθούν και μετά έφτασε η μεγάλη στιγμή που πήραν στα χέρια τους τη ζύμη για να φτιάξουν τα δικά τους ψωμάκια, σφολιατοειδή και άλλα αρτοποιήματα.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το τμήμα ζαχαροπλαστικής. Εκεί, ξεδίπλωσαν την αστείρευτη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Έφτιαξαν ταρτάκια, τούρτες  και αμέτρητα γλυκίσματα σε απίθανα σχέδια… Οι φούρνοι έψηναν, ο τόπος μοσχομύρισε και η χαρά «ξεχείλισε» από τις παιδικές καρδιές όταν πήραν στα χέρια τους τα δικά τους ψωμάκια, κουλουράκια, γλυκάκια, πίτες και τόσες αμέτρητες λιχουδιές καθώς γεύτηκαν τις δικές τους δημιουργίες

Ο κ. Λέκκας Νικόλαος κι όλο το προσωπικό ξεπροβόδισαν τους μικρούς «αρτοποιούς» και “ζαχαροπλάστες” και τους εκπαιδευτικούς προσφέροντάς τους ένα πακέτο με τις δημιουργίες τους κι όλοι έφυγαν από το εργαστήριο γεμάτοι χαρά και ικανοποίηση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λέκκα Νικόλαο, τη σύζυγό του κ. Λέκκα – Αγγέλου Αναστασία  καθώς και όλο το προσωπικό του εργαστηρίου για τη φιλοξενία, την υπομονή και το χαμόγελο που χάρισαν στους μαθητές μας!

Εγγραφές στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2019-20

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 6 έως και 20 Μαΐου 2019 και ώρες 08:15-14:00. Αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, όρια του δημοτικού σχολείου και δικαιολογητικά εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ στην Παιανία Αττικής. Εκεί, πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται, γίνεται λουλούδι!”

Ξεναγήθηκαν, από ειδικό μουσειοπαιδαγωγό, στο σύνολο της συλλογής και δούλεψαν στο εικαστικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά. Ανακάλυψαν ότι τα υλικά μπορούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Είδαν έργα που με πολύ φαντασία έχουν δημιουργήσει καλλιτέχνες από ξαναχρησιμοποιημένα αντικείμενα.

Τα παιδιά ανακάλυψαν την αξία των «καθημερινών», των «ασήμαντων» υλικών και ένιωσαν τη δύναμη της φαντασίας να μεταμορφώνει, την ζωή μας όλη! Επιπλέον, με σύμμαχο την ηλιόλουστη ημέρα, απόλαυσαν την περιήγηση στους κήπους και στο σπίτι του Ίωνα Βορρέ που λειτουργεί ως λαογραφική συλλογή.

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Ε΄και Στ΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Αθήνα, το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ένα κτίριο άμεσα συνδεδεμένο με τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: την περίοδο της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, την Επανάσταση του 1821, τους απελευθερωτικούς αγώνες, τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, την πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.

Μέσα από το πλούσιο υλικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου σε κειμήλια, αυθεντικούς πίνακες, όπλα, περιηγητικά κείμενα, χαρακτικά και προσωπικά  αντικείμενα καθημερινής χρήσης, οι μαθητές έμαθαν για τις πτυχές της ζωής των Ελλήνων εκείνη την ιστορική περίοδο (κατοικία, διατροφή, ψυχαγωγία, ασχολίες και εκπαίδευση).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα κειμήλιο της τοπικής ιστορίας αφού είδαν από κοντά την αυθεντική Σημαία των Συνταγματικών της Περαχώρας.

 

Φόρα κάτι μπλε!

Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 Ενημερωτική Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με Αυτισμό και με το σύνθημα «Φόρα κάτι μπλε» αλλά και στο πλαίσιο της Εβδομάδας εθελοντισμού Let’s Do It, Greece! 2019, «Νοιάζομαι και Δρω», στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας που φωτίστηκε στα μπλε. Οι συμμετέχοντες που φόρεσαν κάτι μπλε κατέκλυσαν από νωρίς το αμφιθέατρο και μοιράστηκαν το ενημερωτικό τρίπτυχο για τον αυτισμό.

Την εκδήλωση  προλόγισε η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κυρία Βουδούρη Αγγελική και έκαναν εισηγήσεις η Λογοθεραπεύτρια MSc, κυρία Νιούτσικου Κώστια , η Ειδική Παιδαγωγός – Ψυχοπαιδαγωγός Msc Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική Σύμβουλος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, κυρία Καπίρη Μαριάννα,  ο  υπεύθυνος εκπαιδευτικός  του Τμήματος Ένταξης Δημ. Σχ. Περαχώρας, κύριος Πιθαμούδης Γεώργιος, MEd in Special Educational Needs, η εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής κυρία Βανάουτ Χριστίνα και Μεσίδου Ιωάννα καθώς και Κλινική Ψυχολόγος Μπούνου Χριστίνα. Στην εκδήλωση έδωσε έμφαση διαβάζοντας κείμενα ο ηθοποιός κύριος Μπισμπίκης Βασίλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων με την υποστήριξη του Σωματείου Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας , Φάσμα και τον πρόεδρό του κύριο Καρατζά που μίλησε πολύ συγκινητικά στον χαιρετισμό του. Σημαντική η στήριξη της διαδικτυακής πλατφόρμας Noesi.gr – Νόηση στο Διαδίκτυο που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή της, κύριο Κουτουμάνο Άγγελο που χαιρέτισε την εκδήλωση. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που μερίμνησε  για τον μπουφέ και προσέφερε μέρος των εσόδων του πασχαλινού bazaar που λειτούργησε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου στο Σωματείο Γονέων Παιδιών Με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας, Φάσμα, για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην Κόρινθο.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, κύριος Γκιώνης Γεώργιος, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι, η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρία Παρίση Μαρία, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 3ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρία Παπαζήση Ελένη,  ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας κύριος Αντωνίου Αλέξανδρος, η Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, κυρία Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου κύριος Σακελλαρίου Αναστάσιος, Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, κυρία Ζερβού Ελένη καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών, επαγγελματιών στην Ειδική Αγωγή και γονέων.

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνεισέφεραν εθελοντικά για την άρτια πραγματοποίηση της εκδήλωσης:

Την κυρία Μαρία Ράπτη, για το Δημιουργικό της Αφίσας, της μπλούζας, της πρόσκλησης και του ενημερωτικού τρίπτυχου.

Τον κύριο Κανέλλο Δημήτριο για την άψογη τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης.
Το Βιβλιοπωλείο Χαρτομάνια στο Λουτράκι και τον κύριο Γκιώνη Γεώργιο για όλες τις εκτυπώσεις.

Το Ανθοπωλείο Ανθόραμα στο Λουτράκι και την κυρία Μητράκου Τριανταφυλλιά για την όμορφη διακόσμηση αίθουσας στις αποχρώσεις του μπλε.

Τον φωτογράφο Ψωμά Βασίλη (Vas – Val) για τη φωτογραφική κάλυψη και τον κύριο Ναστούλη Γιώργο από το KorinthosNews.gr -BrakeFm 100.8 για την τηλεοπτική κάλυψη.

Σύμπραξη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

Το πρωί της  Τρίτης 2 Απριλίου 2019, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας είχε  καλέσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου για μία σύμπραξη σε διάφορες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα με αυτισμό και της Εβδομάδας Εθελοντισμού “Let’s Do It, Greece! 2019, Νοιάζομαι και Δρω”.

Το σύνθημα ήταν “Φόρα κάτι Μπλε” και στόχο είχε, εκτός από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη διαφορετικότητα και τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό, την ένταξη και συμπερίληψή τους αρχικά στο σχολικό πλαίσιο και κατ’ επέκταση στη σύγχρονη κοινωνία. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κυρία Τσάκωνα Παναγιώτα και τον Σύλλογο διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου που δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και κάναμε πράξη τη σύμπραξη των δύο σχολικών μονάδων. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Τμήματα Στίβου και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας που ετοίμασε πρωινό για όλα τα παιδιά.

Τα παιδιά πήραν μπλουζάκια, μετάλλια και επαίνους συμμετοχής και δώρισαν μία μπάλα ποδοσφαίρου με τα ονόματα όλων των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και μία ομαδική ζωγραφιά. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί έκαναν καινούριους φίλους και πέρασαν μια υπέροχη ημέρα ανανεώνοντας το ραντεβού και για άλλες κοινές δράσεις.

             


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων