Αρχεία για Νοέμβριος, 2018


Αναβάθμιση Εργαστηρίου Πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του εργαστηρίου Πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά ανακατασκευασμένων υπολογιστών και εθελοντικής εργασίας τον κ. Κανέλλο Δημήτριο, γονέα μαθητή του σχολείου μας.

 

 

Φωτογραφίες πριν…

 

… και μετά την αναβάθμιση!

 

Οι μαθητές μας θα έχουν στο εξής την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους.

 

Επίσκεψη στο Ναύπλιο και στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας επισκέφτηκε το Ναύπλιο και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων παρακολούθησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα, βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι τάξεις Α΄, Β΄και Γ΄ πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι περιπέτειες μιας κλωστής”.  Μια κλωστή μίλησε στα παιδιά για τη ζωή της και οι ιστορίες που αφηγήθηκε, ταξίδεψαν τα παιδιά στο παρελθόν, γνωρίζοντάς τους την υφαντική. Μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι ανακάλυψαν τα “παράξενα” αντικείμενα του Μουσείου, ενώ παράλληλα ενεργοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Οι τάξεις Δ’, Ε’ και Στ’ συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα” που περιελάμβανε έναν περίπατο στην παλιά πόλη, εντός των τειχών, με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μέσα από τα κτίρια  και να ανακαλύψουν μια  παλαιότερη εποχή μέσα από τα στοιχεία που προσφέρει το δομημένο περιβάλλον.

 

Επίσης, στους μαθητές και τις μαθήτριες δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, στο γραφικό Ναύπλιο και να ψυχαγωγηθούν με τη βοήθεια μιας όμορφης ηλιόλουστης ημέρας.

 

 

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας  ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16/11/2018, από τις 08:15 π.μ. ως τις 09:45 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, μέσα στις τάξεις.

Τα παιδιά θα αποχωρήσουν στις 09:45 π.μ. με ευθύνη των γονέων.

Όσοι/ες μαθητές/τριες μετακινούνται με το λεωφορείο, θα αναχωρήσουν στις 10:00 π.μ.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 08/11/2017, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό λόγω του τοπικού εορτασμού της Σύναξης των Αρχαγγέλων και πολιούχων της Περαχώρας Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 07/11/2018,  το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό  λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 08/11/2017, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό λόγω του τοπικού εορτασμού της Σύναξης των Αρχαγγέλων και πολιούχων της Περαχώρας Παμμεγίστων Ταξιαρχών.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων