Αρχεία για Οκτώβριος, 2018


Δωρεά βιβλίων από το Γυμνάσιο Περαχώρας στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια κ. Στάμου Παναγιώτα και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Περαχώρας για την ευγενική δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων με στόχο τον εμπλουτισμό της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας.

Είναι καλοδεχούμενη κάθε προσφορά που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δράσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, τη συνεργασία των σχολικών μονάδων της περιοχής και στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών προς όφελος πάντα των μαθητών μας.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 30/10/2018,  το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό  λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Εκλογική Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και μαθητριών απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Αθάνατοι νεκροί, η θυσία σας ας αποτελεί παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές!

Εορτασμός της επετείου του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940, τη γιορτή της Σημαίας και τη μνήμη της Αγίας Σκέπης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Θυμή Μαρίνας και κ. Γεωργίου Νικόλαου παρουσίασαν το χρονικό του Αγώνα του ΄40 και τα γεγονότα της Κατοχής, διανθισμένα με ποιήματα, τραγούδια, μαρτυρίες καθώς και ηχητικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα. Με αυτόν τον τρόπο τίμησαν τους αγώνες των προγόνων μας κι έδωσαν το μήνυμα της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Διευθύντρια κ. Βουδούρη Αγγελική απένειμε στους μαθητές της Ε’ και Στ΄ της περασμένης σχολικής χρονιάς και στους εκπαιδευτικούς κ. Πιθαμούδη Γεώργιο και κ. Γεωργίου Νικόλαο, των αντίστοιχων τάξεων, τα βραβεία για τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολιτιστικής Δράσης που διοργάνωσε ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821.

Βραβείο Πολιτιστικής Δράσης στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας κατέκτησε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Πολιτιστικής Δράσης που διοργάνωσε ο  Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 μεταξύ συμμετοχών από πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον διαγωνισμό με τη σχολική γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου την οποία παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και Στ΄τάξης κατά το σχολικό έτος 2017-18 με την καθοδήγηση των  υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Πιθαμούδη  Γεώργιου και κ. Γεωργίου Νικόλαου των αντίστοιχων τάξεων. Δείτε στιγμιότυπα της γιορτής.

 

Ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 συγκρότησε επιτροπή για την αξιολόγηση όλων των εκδηλώσεων με κριτήρια τη συμβολή της εκδήλωσης στην καλλιέργεια εθνικού φρονήματος, την ποιότητα της εκδήλωσης, όσον αφορά στο καλλιτεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα, τη σκηνική παρουσία και τη θεατρική έκφραση καθώς και την αρτιότητα της συλλογικής προσπάθειας.

Για την πολύ σημαντική αυτή διάκριση το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας παρέλαβε ειδική τιμητική πλακέτα καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με μία ετήσια συνδρομή σύνδεσης στο διαδίκτυο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών 1821 για την τιμητική βράβευση και την προσφορά του στο σχολείο μας.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές των δύο τάξεων και τους εκπαιδευτικούς τους που εργάστηκαν με προθυμία και ζήλο, με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας και τους ευχόμαστε στη ζωή τους να συνεχίσουν να διακρίνονται και να αγωνίζονται για το καλύτερο! 

Πρόσκληση για τη σχολική γιορτή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον αγώνα “Άθλος και Ενέργεια”

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας συμμετείχαν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στη διαδρομή 800 μ. «Ηραίος δρόμος – Όραμα Ελπίδας» που διοργανώθηκε στα πλαίσια των αγώνων “Άθλος και Ενέργεια”.

Οι “δρομείς” του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας αψήφησαν το πρωινό κυριακάτικο ξύπνημα και βρέθηκαν από νωρίς στην αφετηρία δίνοντας το παρόν σε μια σημαντική εκδήλωση της περιοχής τους καθώς και το μήνυμα του αθλητισμού σε μικρούς και μεγάλους.

Τους μικρούς  αθλητές περίμεναν στη γραμμή του τερματισμού οι γονείς τους,  η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Βουδούρη Αγγελική και πλήθος κόσμου για να τους χειροκροτήσουν και να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του “Άθλος και Ενέργεια” και ανανεώνουμε το  αθλητικό μας ραντεβού για του χρόνου!

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού 2018

Με σύνθημα “Ας κινηθούμε” και αφορμή την 5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 το Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου.

Με την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Στίβου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου,  τα παιδιά όλων των τάξεων συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες, γνώρισαν αθλήματα, διασκέδασαν και συνειδητοποίησαν τη αναγκαιότητα της καθημερινής άθλησης στη ζωή μας αλλά και την σημασία του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Ευχαριστούμε θερμά τους προπονητές του τμήματος Στίβου του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου για την άψογη συνεργασία και ανταπόκριση με στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά ευκαιρίες να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού.

Προπονήσεις Στίβου στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων