Αρχεία για Μάιος, 2018


Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας στη βράβευση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Παρουσιάστηκε η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με τις δύο δράσεις “Μπάκι το κυκλοφοριακό Φιδάκι” και “Κυκλοφορώ με ασφάλεια – γνωρίζω τον τόπο μου” που εκπροσώπησαν τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στην τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ.Σωτήρης Πέρρας, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Βουδούρη Αγγελική και οι εκπαιδευτικοί  κ. Γεωργίου Νικόλαος και κ. Πιθαμούδης Γεώργιος που εκπόνησαν τα δύο προγράμματα για τα οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools!

Ολοκλήρωση εργασιών στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη βελτίωση του εξωτερικού χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας που ξεκίνησαν από την εβδομάδα εθελοντισμού “Let’s Do it Greece” με τη βοήθεια εθελοντών και χορηγίες γονέων. Τοποθετήθηκαν δίχτυα στα φρεσκοβαμμένα τέρματα, διχτάκια στις μπασκέτες, βάφτηκαν τα κάγκελα και τα τοιχία της περίφραξης και αναρτήθηκε καινούρια πινακίδα.

Έτσι, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας απέκτησε μια πιο χαρούμενη και ανακαινισμένη όψη. Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Λέκκα  για τη χορηγία, τον κ. Βασιλείου Ηλία και τον κ. Χαράλαμπο Κανάκη για την εθελοντική εργασία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου»

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 το Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου», στην Ποσειδωνία της Κορίνθου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «6 χιλιόμετρα: Από την Αρχαία Δίολκο … στη Διώρυγα της Κορίνθου».

 

Μέσω της ιστορικής γραμμής οι μαθητές έκαναν ένα συναρπαστικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων με την χρήση πλούσιου και ιστορικά-επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού (φωτογραφιών, κειμένων, βίντεο animation).  Γνώρισαν την Aρχαία Δίολκο, το Εξαμίλιο τείχος, την ιστορία των προσπαθειών διάνοιξης του Ισθμού και τη σύνδεσή τους με τις επιστήμες (μηχανική, γεωλογία, φυσική, μαθηματικά, φιλοσοφία).

Επίσκεψη στην αθλητική κατασκήνωση Sportcamp στο Λουτράκι

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 τις εγκαταστάσεις της αθλητικής κατασκήνωσης  Sportcamp στο Λουτράκι.

Τα παιδιά σε ένα καταπράσινο και φιλόξενο περιβάλλον αθλήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν και ήρθαν σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα στα γήπεδα που προσφέρει  αθλητική κατασκήνωση.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2018

Οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Περαχώρας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους καθώς και των Διευθυντριών των δύο σχολικών μονάδων, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Sportcamp.  Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια των αθλητών στα αγωνίσματα της κολύμβησης και αντιπτέρισης (badminton) στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics Hellas, που πραγματοποιούνται στο Λουτράκι από 14 έως 18 Μαΐου 2018.  Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ως εθελοντές προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο άθλημα της κολύμβησης.

“Η Αυγή και ο Ανθός” στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Η ομάδα Hippo Theater Group παρουσίασε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, το θεατρικό έργο για παιδιά του Θωμά Βελισσάρη «Η Αυγή και ο Ανθός». Το κείμενο ήταν βασισμένο σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα ήταν εμπνευσμένη από τον “Λάμπρο” του Διονύσιου Σολωμού.
Η παράσταση ήταν δομημένη με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης ήταν μερικά από τα συστατικά που προσέφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες ένα πληθωρικό, ψυχαγωγικό θέαμα.
Θέμα της παράστασης η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.

Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπήκαν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Αίτημα του Δημ. Σχ. Περαχώρας για την καθιέρωση της Μάχης της Περαχώρας ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας  κ. Βουδούρη Αγγελικής και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα/αίτημα προς την Επίσημη Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Ετήσια Εθνική Τοπική Εορτή.

Για την υποστήριξη του αιτήματος εκπονήθηκε ιστορική έρευνα–μελέτη από τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γεωργίου Νικόλαο για τη Μάχη της Περαχώρας, που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 1822, με σκοπό την ανάδειξη τόσο των ιστορικών όσο και των παιδαγωγικών στόχων που πλαισιώνουν το αίτημα αυτό.

Την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στήριξαν με τη θετική τους εισήγηση όλοι οι μορφωτικοί, πολιτιστικοί φορείς, οι σύλλογοι και τα σχολεία της Περαχώρας εκφράζοντας τη βούληση όλων των Περαχωριτών/ Περαχωριτισσών για την καθιέρωση της ημέρας της  Επετείου της Μάχης της Περαχώρας ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων