Αρχεία για Απρίλιος, 2018


Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας: “Let’s Do it Greece”

Στα  πλαίσια  της  Σχολικής  Εβδομάδας  Εθελοντισμού  «Let’s  do  it Greece»  το  σχολείο  μας   συμμετείχε   με  πολλαπλές  δράσεις  οι  οποίες  περιελάμβαναν:

Συντήρηση και ζωγραφική εξωτερικών τοίχων, βελτίωση  του  χώρου  στο  προαύλιο  με  καθαρισμό,  βάψιμο και συντήρηση στα  παγκάκια,  βάψιμο κρασπέδων και διαβάσεων, βάψιμο των τερμάτων, τοποθέτηση καινούριων διχτυών και διχτάκια στις μπασκέτες. Τα παιδιά ταυτόχρονα όλη την εβδομάδα συνέχισαν τη συμμετοχή τους στον σχολικό διαγωνισμό Followgreen ανακυκλώνοντας χαρτί, μπαταρίες και τηγανέλαιο.

Όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, ενώσαμε  τις  δυνάμεις μας και συντονισμένα καταφέραμε να αλλάξουμε την  όψη του σχολείου μας, αποδεικνύοντας ότι με τον εθελοντισμό και τη συλλογικότητα καταφέρνουμε περισσότερα.

Ενωμένοι δώσαμε ένα βιωματικό μάθημα στα παιδιά μας, ότι με  τον εθελοντισμό και τη συνεργασία θα πάμε τον τόπο μας μπροστά!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Την κ. Μίνα Γιαννούλη για την πολυήμερη εθελοντική της εργασία και το μεράκι να ζωγραφίσει τους εξωτερικούς τοίχους και να υλοποιήσει την πρωτοβουλία του σχολείου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας για την αμέριστη συμπαράσταση, την έμπρακτη  βοήθεια  που προσέφεραν, τη χορηγία υλικών καθώς και για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.

Τους εθελοντές γονείς που βοήθησαν: Την κ. Μαρίκα Κολλιάκου, την κ. Γιώτα Μελέτη, την κ. Νίκη Λάππα, τον κ. Δημήτρη Δρίτσα και τη σύζυγό του κ. Ηλιάννα Κωνσταντίνου, την κ. Μαρίκα Γεωργίου, την κ. Κωνσταντίνα Ράπτη, τον κ. Γιάννη Γεωργίου και τη σύζυγό του κ. Αναστασία Πέτρου, τον κ. Παναγιώτη Παππά, τον κ. Μπάμπη Καμπέρη.

Τον κ. Νίκο Λέκκα για την ευγενική χορηγία των διχτυών (τερμάτων και μπάσκετ) και χρωμάτων.

Την κ. Κωνσταντίνα Ράπτη για την προσφορά χρωμάτων.

Επίσης, τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων για τη συνεχή στήριξη όλων των προσπαθειών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Σας ευχαριστούμε όλους! Οι προσφορές σας ενδυναμώνουν τις πρωτοβουλίες μας και δίνουν ένα καλό παράδειγμα για περισσότερες συμμετοχές. Ραντεβού του χρόνου για να δώσουμε και πάλι το μήνυμα του εθελοντισμού στα παιδιά μας!

Δείτε τη δράση και στην ιστοσελίδα του “Let’s do it Greece”

Εγγραφές στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2018-19

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου 2018 έως και 18 Μαΐου 2018 και ώρες 08:15-14:00. Αναλυτικές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εγγραφής, όρια του δημοτικού σχολείου και δικαιολογητικά εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο αισθητικό δάσος Καισαριανής

Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφθηκαν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 το αισθητικό δάσος Καισαριανής. Εκεί και μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον συμμετείχαν στο βιωματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ίχνη του Δάσους” που διοργανώνεται από την ομάδα “Δρω”. Τα παιδιά έζησαν μια ημέρα δράσης & ανακάλυψης της φύσης. Έμαθαν για τις μεθόδους καμουφλάζ ζώων και ερπετών,  βρήκαν ίχνη τροφής στο δάσος, έμαθαν για τα πετρώματα και πήραν μέρος σε πείραμα ενεργοποίησης ηφαιστείου!

Στο τέλος, όλοι αναγνώρισαν ότι το δάσος είναι ένας μεγάλος οργανισμός στον οποίο όλοι πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία για να παραμείνει υγιής και ανέπτυξαν ένα πολύ ισχυρό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού για τη διατήρηση και προστασία του οργανισμού αυτού και των κατοίκων του.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας “Δρω” στην Κηφισιά.

Οι μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφθηκαν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 τις εγκαταστάσεις της ομάδας “Δρω” στην Κηφισιά. Πήραν μέρος στο βιωματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μέλισσες – Μέλι”.

Τα παιδιά κατανεμημένα σε μικρές ομάδες ανακάλυψαν στοιχεία και πληροφορίες για τη δομημένη κοινωνία των μελισσών, τη ζωή, τη λειτουργία και το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι μέλισσες στη φύση, τον βιολογικό τους κύκλο, τις διαφορετικές δουλειές και τους ρόλους τους στην κυψέλη μέχρι τη δημιουργία του πολύτιμου μελιού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν, πετυχαίνοντας την εξοικείωσή τους με τις μέλισσες και το μέλι.
Στο τέλος του προγράμματος, εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που βίωσαν, πήραν μαζί τους τα κεράκια από κηρήθρα που δημιούργησαν.

Εβδομάδα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece” στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετέχει στην Εβδομάδα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece” από 23 – 27 Απριλίου 2018!

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας εδώ.

Δωρεά αθλητικού υλικού στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Ευχαριστούμε θερμά τον αθλητή του ποδοσφαίρου κ. Γουνδουλάκη Φανούρη για την ευγενική χορηγία αθλητικού υλικού στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων