Αρχεία για Μάρτιος, 2018


Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη της Αθήνας

Στις 26 Μαρτίου 2018, οι τάξεις Δ’, Ε’ και Στ΄ περιηγήθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και γνώρισαν την Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των τάξεων, κ. Θυμή Μαρίνα, Πιθαμούδη Γεώργιο και Γεωργίου Νικόλαο. Θαύμασαν την κλασσική αρχιτεκτονική των Προπυλαίων, του Ναού της Απτέρου Νίκης, το Ερέχθειο  και φυσικά τον Παρθενώνα.  Είδαν από κοντά το αρχαίο θέατρο του Διόνυσου και το ρωμαϊκό ωδείο του Ηρώδη του Αττικού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν στο φυσικό τους χώρο τα δημιουργήματα των προγόνων μας που είναι αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες του ελληνικού κλασικού πολιτισμού.Η θέα της Αθήνας ήταν απαράμιλλη και η βόλτα κάτω από τον αττικό ουρανό δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

“Τα πουλιά στην πόλη”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία στις 26 Μαρτίου 2018 να μεταβούν στο μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” και να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό – περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Τα πουλιά στην πόλη». Με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς για δημιουργική δραστηριότητα και μάθηση γύρω από το φυσικό περιβάλλον στις αστικές περιοχές μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς πάρκο. Τα παιδιά ήρθαν σε επιτόπου γνωριμία με την άγρια φύση, τη ζωή στα διάφορα οικοσυστήματα δίνοντας έμφαση στην ορνιθοπανίδα.

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας και λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και μαθητριών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

 

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σχολική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας  για την επέτειο της επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και Στ΄ τάξης, σε μια ζεστή και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό τραγούδια, αφηγηματικά κείμενα, χορούς και θεατρικά δρώμενα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τάξεων κ. Πιθαμούδη Γεώργιου και κ. Γεωργίου Νικόλαου. Τα χορευτικά επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Χονδροθύμιου Θεοφανώ  και ο  μουσικός κ. Συγριμής Δημήτριος συνέβαλε στη μουσική επιμέλεια της γιορτής. Ευχαριστούμε τους γονείς που φρόντισαν όλα τα παιδιά να είναι ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών έφερε άριστα αποτελέσματα, καθώς οι ήρωες και τα γεγονότα του ξεσηκωμού ξετυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια όσων παραβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αγκαλιάστηκε από το ενθουσιώδες χειροκρότημά τους.

Πρόσκληση εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821 στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα διατροφής που υλοποιείται  στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία εισαγωγής φρούτων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Έμπειροι διατροφολόγοι επισκέφτηκαν το σχολείο μας και παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Μέσω του προγράμματος έγινε παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας: “Πλαστική σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι, Ευχαριστώ”

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, έγινε ενημερωτική εκδήλωση,  προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας,  για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου. Μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) ο “Αρίων” σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.  Ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος MSc, PhD, έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση απευθυνόμενος στα παιδιά όλων των τάξεων που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Έτσι, έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση της πλαστικής σακούλας.
Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας αγκάλιασε την ενέργεια αυτή που υλοποιείται στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης με την υποστήριξη των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου.
Μία πολύ επιτυχημένη δράση που αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού από μικρές ηλικίες που θα οδηγήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για τη συμμετοχή τους στον 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διεξήχθη την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018. Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  και αυτήν τη χρονιά πήραν μέρος 2.900 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Βαθμολογία Β΄ Τριμήνου και ενημέρωση γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:15 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Β΄ τριμήνου και  θα γίνει περιγραφική ενημέρωση για την επίδοση των μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Σεμινάριο “Ο Αθλητισμός στις αναπτυξιακές ηλικίες”

O Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συνδιοργανώνουν Προπονητικό Σεμινάριο ”Ο Αθλητισμός στις Αναπτυξιακές Ηλικίες” με σημαντικούς εισηγητές, το Σάββατο 10/3/2018, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Το σεμινάριο είναι δωρεάν για όλους!!!


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων