Αρχεία για Ιανουάριος, 2018


“Perachora meets The Emperor”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ΄ τάξης του  Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την Τετάρτη 31/01/2018 την παράσταση “Τhe Emperor”, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.  Η  εύθυμη, διαδραστική παράσταση του “The English Theatre Club” ήταν στα Αγγλικά, σε επίπεδο που μπορούσαν να κατανοήσουν και άνετα να παρακολουθήσουν οι  μαθητές. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών με υπεύθυνη την κ. Σκρίνη Μαριλένα και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς των  δύο τάξεων.

Λίγα λόγια για το έργο:  “It’s the story of a very silly Emperor in ancient Rome. He loves anything new and shiny and he doesn’t care about his people. But one day he gets punished as he deserves it.” (Είναι η ιστορία ενός πολύ ανόητου αυτοκράτορα στην αρχαία Ρώμη. Του αρέσει οτιδήποτε είναι καινούριο και φανταχτερό και δεν νοιάζεται καθόλου για τους πολίτες του βασιλείου του. Ώσπου μια μέρα τιμωρείται όπως του αξίζει.)

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης, με την επιμέλεια του δασκάλου τους, κ. Γεωργίου Νικόλαου, προετοίμασαν και παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές ομιλία που αναφερόταν στη σημαντική προσφορά των Πατέρων των γραμμάτων και της Εκκλησίας.  Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μαθητών με τη συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και αρτοκλασία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Την Πέμπτη 25/1/2018 όλες οι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Οι τάξεις Α΄και Β΄συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα “Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους” όπου μέσα από δραστηριότητες κίνησης, ήχου, ρυθμού και θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά έμαθαν να αναπτύσσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Οι τάξεις Γ΄και Δ΄ παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση στη “Θόλο” με θέμα “Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά”. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών και με την καθοδήγηση ειδικής μουσειοπαιδαγωγού, είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν.

Οι τάξεις Ε΄και Στ΄ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στη “Θόλο” μια μαγευτική ξενάγηση της Αγια-Σοφιάς στην οποία συμμετείχαν ενεργά σε διασκεδαστικά quiz γνώσεων. Ξεναγήθηκαν ψηφιακά, με πλήρη λεπτομέρεια, στο εσωτερικό του ναού, παρουσιάστηκε ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

Περάσαμε καταπληκτικά κι επιστρέψαμε γεμάτοι νέες γνώσεις κι εμπειρίες!

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26/01/2018το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας δε θα λειτουργήσει λόγω συμμετοχής των Εκπαιδευτικών στην επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η κ. Σχολική Σύμβουλος στην Κόρινθο.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Τη Δευτέρα 22/01/2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για κάθε τάξη ξεχωριστά αλλά και για τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που μερίμνησε για τις βασιλόπιτες, τα δώρα των τυχερών αλλά και για ένα δωράκι σε όλα τα παιδιά! Καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο!

“Η τσάντα στο σχολείο”

«Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. Πρωτ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., από τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους θα υλοποιηθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία η δράση «Η τσάντα στο σχολείο».

Επισημαίνεται ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μία συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

(περισσότερα…)

Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης

 Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί

στηρίζουμε το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

 Αγαπητοί γονείς,

 Ξεκίνησε ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Μπαταρίες
  • Τηγανέλαιο τοποθετημένο σε πλαστικό μπουκάλι του 1-1,5 lt,

Αναλυτική λίστα με τα υλικά που φέρνουμε στο σχολείο, μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο μας λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό για κάθε υλικό.

Αγαπητοί γονείς, εκφράστε την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και ταυτόχρονα ενισχύστε την προσπάθεια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. 

Κάντε σήμερα εγγραφή στο  followgreen.gr/loutraki  ανακυκλώστε και δωρίστε  150 πόντους στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας  κάθε μήνα μέχρι το Μάιο 2018.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις επιδόσεις του σχολείου μας αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στη σελίδα www.followgreen.gr/loutraki/school

Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο μας.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης υλοποιείται από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, την YDRIA WATERS, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την REVIVE στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/loutraki ή να αποστείλετε email στο schools@followgreen.gr

 

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

Χαρτί

  • Βιβλία
  • Τετράδια
  • Σχολικά έντυπα
  • Περιοδικά
  • Εφημερίδες
  • Λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ
  • Μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες

ΟΧΙ: Συσκευασίες τύπου Tetrapack π.χ. γάλακτος, χυμών

Μπαταρίες

Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Ενδεικτικά, μπαταρίες από τις ακόλουθες συσκευές (ραδιόφωνα, παιχνίδια, κινητά, φακούς, ρολόγια, κλπ.).

Τηγανέλαιο

Λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα φαγητού.

Θα πρέπει να έχει σουρωθεί (για να μην έχει κατακάθια από φαγητά) και να τοποθετηθεί σε πλαστικό μπουκάλι 1-1,5lt (μπουκάλι αναψυκτικού ή νερού).

 


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων