Αρχεία για Νοέμβριος, 2017


Hour of Code στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Σε συνέχεια της συμμετοχής των μαθητών/τριων (Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξης) του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, έφτασε η ώρα της συμμετοχής τους και στην παγκόσμια δράση της Ώρας του Κώδικα την εβδομάδα 4-10 Δεκεμβρίου   2017  (https://hourofcode.com/gr). H ώρα του κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες.

(περισσότερα…)

Προπονήσεις Στίβου στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θέλοντας να μεταδώσει στους μαθητές και τις μαθήτριες το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, συμμετέχει στη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

(περισσότερα…)

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28/11/2017, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας δε θα λειτουργήσει λόγω συμμετοχής των Εκπαιδευτικών στην επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει η κ. Σχολική Σύμβουλος στην Κόρινθο.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι μαθητές της Α΄, Β΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης είχαν την ξεχωριστή ευκαιρίαν πάρουν μέρος σε μία εξαιρετική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, για να παρακολουθήσουν δύο αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους υψηλής αρχιτεκτονικής της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου, ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και τις δράσεις του και  εκμεταλλευόμενοι τον υπέροχο καιρό, ξεναγήθηκαν στους  απέραντους κήπους του.

(περισσότερα…)

Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ΄και Δ΄Τάξης στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο και στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄και Δ΄τάξης επισκέφθηκαν το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:  “Ο μαγικός σπόρος”.

(περισσότερα…)

Επέτειος Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη 1973

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η γιορτή του σχολείου μας για να τιμηθεί η επέτειος  της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές της Γ΄τάξης, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Τζουβάρα Αικατερίνης, αλλά και μαθητές της Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄τάξης, μετέφεραν τους θεατές νοερά στις μέρες εκείνες και έδειξαν σε όλους πόσο σημαντική είναι η Δημοκρατία.

(περισσότερα…)

Πρόσκληση – Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας προσκαλούμε όλους στην εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 08:15 π.μ.

 

“Κυκλοφορώ στο Λουτράκι με ασφάλεια – Γνωρίζω τον τόπο μου”

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄τάξης πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια – Γνωρίζω τον τόπο μου». Μία πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με τη σύμπραξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την Οδική Ασφάλεια My Grand Road.

(περισσότερα…)

Δωρεά στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Γιαννούλη Μίνα για τη δωρεά παιδικών βιβλίων και CD για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Είναι καλοδεχούμενη κάθε τέτοια προσφορά που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δράσεων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας  και στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών προς όφελος πάντα των μαθητών του τόπου μας.

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 08/11/2017, το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας θα παραμείνει κλειστό λόγω του τοπικού εορτασμού της Σύναξης των Αρχαγγέλων και πολιούχων της Περαχώρας Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Έπειτα από προσεκτική καταγραφή, εκκαθάριση, ταξινόμηση και μηχανογράφηση όλων των τίτλων, η Δανειστική μας Βιβλιοθήκη είναι έτοιμη προς χρήση από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

(περισσότερα…)


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων