Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη του Συλλόγου Α.με.Α Αρκαδίας στο Σχολείο μας!

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα άτομα από τον Σύλλογο Α.με.Α Αρκαδίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκέντρωναν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς καπάκια με σκοπό να τα παραδώσουν στον Σύλλογο Α.με.Α και να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο ή ένα αναπηρικό κρεβάτι για κάποιον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη! Η αποστολή μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών και των οικογενειών τους! Συγκεντρώθηκαν 5 τσουβάλια με καπάκια σε λίγους μήνες!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Α.με.Α Αρκαδίας ενημέρωσε τα παιδιά για τη δράση του Συλλόγου αλλά και για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στη συνέχεια, είχαμε την τιμή να ακούσουμε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν κάποια αναπηρία και θέλησαν να τη μοιραστούν μαζί μας, τόσο για να μας εφιστήσουν την προσοχή, όσο και για να μας παρουσιάσουν τη δική τους, διαφορετική καθημερινότητα που άθελά μας πολλές φορές δυσκολεύουμε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, έδωσαν ακόμα στον Σύλλογο Α.με.Α ενημερωτικές αφίσες που έφτιαξαν στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και του σχεδίου δράσης της σχολικής μονάδας για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Ευχή μικρών και μεγάλων είναι να προσπαθεί ο καθένας μας, με το δικό του τρόπο και στο μέτρο που μπορεί να βοηθά τους συναθρώπους του, που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία! Όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες της διπλανής πόρτας για τους ήρωες της καθημερινότητας!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια της δράσης εφαρμόστηκαν πιστά όλα τα μέτρα για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19.

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων