Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! ΤΟΛΜΗΣΕ!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό θα πραγματοποιήσει για 8η συνεχή χρονιά μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Όλες οι δράσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ». Οι δράσεις θα αναρτηθούν κα θα προβληθούν αντίστοιχα στα Social Μedia του Οργανισμού μας και στο site milatora.gr.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετέχουν στη δράση αυτή με το σύνθημα: “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! ΤΟΛΜΗΣΕ”. Με τα βιβλία μας σχηματίσαμε στο προαύλιο του σχολείου το σύνθημα παροτρύνοντας τα παιδιά μας να διώξουν τον φόβο και να τολμήσουν, ανοίγοντας τα βιβλία τους.

Αν βρεθείς αντιμέτωπος/η με περιστατικά ενδοσχολικής βίας ή εκφοβισμού, ως θύμα ή μάρτυρας, “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! ΤΟΛΜΗΣΕ” και θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά σου!

 

Επισημαίνεται πως σε όλη τη διάρκεια της δράσης, τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ για τη μείωση της διασποράς του ιού Covid-19.