Δημοσιευμένο στην κατηγορία Ασφαλές Διαδίκτυο, Χωρίς κατηγορία

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2021 !

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Έτσι κι εμείς αποφασίσουμε να ενημερώσουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές μας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και να συζητήσουμε μαζί τους τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του διαδικτύου. Αφού επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα saferinternet4kids.gr , παρακολουθήσαμε σχετικά ενημερωτικά βίντεο κατάλληλα για παιδιά δημοτικού. Έπειτα, διαβάσαμε το παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη «ο Σίφης, ο Ποντικός και το Διαδίκτυο», το οποίο δημοσιεύτηκε στη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω της Διεύθυνσης δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
http://www.astynomia.gr/images/stories/2021/files21/O_SIFIS_KAI_O_PONTIKOS_2020.02.01.pdf

 

Οι δράσεις μας ολoκληρώθηκαν με την κατασκευή αφισών, όπου ο αγαπημένος μας υπολογιστής μας δίνει συμβουλές για την προστασία μας όταν «σερφάρουμε» στο διαδίκτυο.

 

Επίσης, επεξεργαστήκαμε το έργο του Poky Scwartz, «Σύγχρονος Ερμής» και του βάλαμε τις δικές μας πινελιές…

Φυσικά, καθόλη τη διάρκεια των δράσεών μας τηρήθηκαν αυστηρά οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και του ΕΟΔΥ, για τη μείωση της διασποράς του ιού Covid-19.