Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Δράση για έναν καλύτερο κόσμο – In action for a better world

Το in action αποτελεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα ενημέρωσηςεκπαίδευσης και ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Η  εκπαίδευση παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην υιοθέτηση των Παγκόσμιων Στόχων!

Έτσι ο ρόλος του σχολείου είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση των Ενεργών Πολιτών του αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Για να πετύχουμε το στοίχημα των Στόχων με ορίζοντα το 2030 χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων μας!

Το σχολείο ως ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μπορεί να συμβάλλει στην ενημέρωση, αφύπνιση και ενεργοποίηση των μαθητών/τριών , των οικογενειών και της τοπικής κοινωνίας!

Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες γινόμαστε όλοι αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας έγινε μέλος αυτού του Παγκόσμιου Δικτύου με τη δεντροφύτευση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονεών & Κηδεμόνων! Μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τη δράση μας στον παγκόσμιο χάρτη…

https://worldslargestlesson.globalgoals.org/map/index.html

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα Δράσης 17 Σεπτεμβρίου εως 8 Οκτωβρίου 2021, με το μήνυμα #ΓίνεΗαλλαγή για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: https://inactionforabetterworld.com/