Οι φτερόγατες

Οι φτερόγατες είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς ιστοριών με ήρωες τα φτερωτά αδερφάκια μιας γατοοικογένειας. Μέσ’ από τις συναρπαστικές περιπέτειες των φτερόγατων, η συγγραφέας ζωντανεύει με τον ιδιαίτερο ευαίσθητο τρόπο της την πραγματικότητα και τον σφυγμό της εποχής μας και εκφράζει το όραμά της, που είναι η αρμονική και ισορροπημένη συμβίωση όλων των όντων του σύμπαντος. 

Για να ακούσεις το βιβλίο, πάτησε εδώ.

Για να διαβάσεις το πρώτο μέρους του βιβλίου, πάτησε εδώ.

Τώρα που άκουσες  ή/και διάβασες το βιβλίο ας μιλήσουμε για τις όμορφες φτερωτές γατούλες της κυρίας Τζέην Τιγρούλη.

  • Γιατί άραγε τα παιδιά της κυρίας Τζέην γεννήθηκαν με φτερά; Τι πιστεύει ο γείτονας, τι πιστεύει η κυρία Τζέην; Εσύ τι λες; Δώσε τη δική σου ερμηνεία.
  • Η κυρία Τζέην ανησυχούσε γιατί η γειτονιά που ζούσαν κάθε μέρα γινόταν ολοένα και χειρότερη. Πες στην παρέα σου τα προβλήματα της γειτονιάς και ηχογράφησε τις απαντήσεις σου. Διάβασε το κείμενο ξανά και έλεγξε τις απαντήσεις σου.
  • «Μια μέρα όμως, όταν το μεγάλο σκυλί κυνήγησε τη μικρή Χάρριετ και τη στρίμωξε πίσω από έναν σκουπιδοτενεκέ γαβγίζοντας και δείχνοντας τα μεγάλα άσπρα δόντια του, και η Χάρριετ έβγαλε ένα απεγνωσμένο νιαουρητό, έδωσε έναν πήδο, πέταξε πάνω από το κεφάλι του σαστισμένου σκύλου και βρέθηκε σε μια σκεπή, τότε, η κυρία Τιγρούλη κατάλαβε.»  Τι κατάλαβε η κυρία Τιγρούλη; Τι είπε στα παιδιά της λίγο μετά;

Γράψε τις απαντήσεις σου στα σχόλια ή στο τετράδιό σου. Εάν θέλεις στείλε μου το κείμενό σου να το δημοσιεύσω.