Η πρωινή συναυλία των πουλιών!

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μελωδικό, πρωινό κελάηδημα των πουλιών. Όλα τα είδη δεν κελαηδούν την ίδια ώρα. Στην εικόνα μπορείς να δεις πόσα λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου αρχίζουν να κελαηδούν ορισμένα είδη πουλιών.

Ο Κοκκινούρης (Phoenicurus phoenicurus) ξεκινάει πιο νωρίς από όλους, περίπου 80 λεπτά πριν την ανατολή του ηλίου, από το Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο. Ο σπίνος (Fringillia coelebs) συνήθως ξυπνάει τελευταίος, μόλις 10 λεπτά πριν την ανατολή.

Για να ακούσεις το κελάηδημα των πουλιών αυτών, κάνε κλικ εδώ και στη συνέχεια μετακίνησε τον δείκτη του ποντικιού σου πάνω σε κάθε πουλί.

Θα ακούσεις μαγευτικές μελωδίες από όμορφα, ανοιξιάτικα πρωινά της εξοχής.

Τα πουλιά κελαηδούν συνήθως κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Έτσι, το κελάηδημά τους ακούγεται περισσότερο από το τέλος του χειμώνα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ειδικά από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Ιουνίου ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ειδών κελαηδούν ταυτόχρονα. Συνήθως, μόνο τα αρσενικά κελαηδούν για να επισημάνουν την περιοχή τους και να προσελκύσουν τα θηλυκά. Κάθε πρωί, η σειρά με την οποία ακούγονται τα διάφορα είδη πουλιών είναι ίδια.

Σχεδόν όλα τα είδη πουλιών αρχίζουν το κελάηδημα πριν από την ανατολή του ηλίου. Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι κοκκινολαίμηδες (Erithacus rubecula) για παράδειγμα, που ζουν σε αστικές περιοχές, κελαηδούν τις νυχτερινές ώρες διότι στη διάρκεια της ημέρας έχει πολύ θόρυβο.

Πηγή: Οι πληροφορίες είναι από τη σελίδα: https://dasarxeio.com/2020/04/13/78983/

Καλή συνέχεια!