Η νεράιδα των ζαχαρωτών

6e15152bd32f3133bdc7d6f217222efb

Η μικρή Κλάρα στη γιορτή των Χριστουγέννων πήρε δώρο από τον νονό της ένα Καρυοθραύστη. Όταν τέλειωσε η γιορτή κι όλοι έφυγαν η Κλάρα μπήκε στο σαλόνι να δει πως είναι ο Καρυοθραύστης της.

Ήταν μεσάνυχτα και συνέβη κάτι … μαγικό! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγάλωσε απότομα κι όλα τα παιχνίδια μαζί κι ο Καρυοθραύστης ζωντάνεψαν. Ο Καρυοθραύστης πολεμούσε ασταμάτητα με τον βασιλιά των εχθρικών ποντικών. Για να τον βοηθήσει η Κλάρα πέταξε την παντόφλα της στο κεφάλι του ποντικοβασιλιά, σώζοντας έτσι τον Καρυοθραύστη. Αμέσως αυτός μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο πρίγκιπα!

Μετά η Κλάρα κι ο πρίγκιπας ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι στο μαγικό βασίλειο του Καρυοθραύστη. Πέρασαν από πολλές χώρες όπου όλοι τους καλωσόρισαν με μια μεγάλη γιορτή. Εκεί παρουσιάστηκαν ισπανικοί, αραβικοί, κινέζικοι και ρωσικοί χοροί. Στο χορό μπήκαν οι κλόοουν, τα μπισκότα, τα λουλούδια και πολλοί άλλοι. Τελευταία χόρεψε η νεράιδα των ζαχαρωτών.

Ήταν πια αργά και το ζευγάρι επέστρεψε πίσω. Στον δρόμο η Κλάρα αποκοιμήθηκε. Την επόμενη μέρα ξύπνησε στο σπίτι της κι είχε στην αγκαλιά της το δώρο του νονού της, τον μικρό Καρυοθραύστη!

Η ιστορία της Κλάρας είναι στην πραγματικότητα το μπαλέτο “Καρυοθραύστης”. Το έργο βασίστηκε στη διασκευή του παραμυθιού “Ο Καρυοθραύστης κι ο βασιλιάς των ποντικών” του Ε.Τ.Α. Χόφμαν ενώ τη μουσική συνέθεσε ο Ρώσος συνθέτης Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι το 1892.

Για να ακούσεις την αφήγηση του μουσικού παραμυθιού από τον Ζακ Μεναχέμ, κάνε κλικ εδώ.

Για να διαβάσεις το παραμύθι και να απολαύσεις τη μουσική και το μπαλέτο, κάνε κλικ εδώ.

Αν έχεις μικρότερο αδερφάκι, μπορείς να δεις μαζί του την ίδια ιστορία σε κινούμενα σχέδιαεδώ.

 

Μπορείς ακόμα να δεις αποσπάσματα από την ταινία Fantasia του Disney:

Ο χορός της νεράιδας των ζαχαρωτών

Κινέζικος χορός

Ο χορός των λουλουδιών

Αραβικός χορός

Ρωσικός χορός

Το βαλς των λουλουδιών