ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2023-24

Μέσα στο πλαίσιο της αθλητική διοργάνωσης ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας , διοργάνωσαν τον δικό τους αγώνα στην αυλή του σχολείου μας και ως νέοι Σπαρταθλητές, έτρεξαν, τερμάτισαν στο άγαλμα του Λεωνίδα, “ήπιαν” νερό από τον Ευρώτα και φυσικά στεφανώθηκαν με τον κότινο!!!

s1 s2 s3 s4

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2023-24!!

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία , για όλα τα παιδάκια του 9ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς!!

Τον αγιασμό, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε ο πάτερ Κυριάκος Αμανατίδης..

αγ2 a3 αγιασμος 1

Ευχαριστούμε…

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς των νηπίων του σχολείου μας , για το ρομποτάκι (Blue-Bot) που με αγάπη μας προσέφεραν!! Το ρομποτάκι αυτό θα βάλει τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας στον κόσμο της ρομποτικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης!Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση στο έργο μας!!Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και πάνω απ’ όλα το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας!!

1685036199150 ρ

Η γιορτή της μητέρας!!!

Η αγωνία ενός μικρού αγγέλου

Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδί ήταν έτοιμο να γεννηθεί. Την προηγούμενη ημέρα ρώτησε το Θεό: «Μου λένε ότι θα με στείλεις αύριο στη γη. Φοβάμαι. Πώς θα μπορέσω να ζήσω εκεί; Είμαι μικρός και αβοήθητος». Και ο Θεός του απάντησε: «Μην ανησυχείς. Έχω φροντίσει για σένα. Μεταξύ πολλών Αγγέλων διάλεξα έναν και για σένα. Θα σε περιμένει στη γη και θα σε φροντίζει». Το παιδί επέμενε.

«Ναι, αλλά εδώ στον παράδεισο δεν κάνω τίποτα άλλο από το να τραγουδάω και να γελάω κάθε μέρα! Μόνο αυτά χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος! Θα νιώθω τόση ευτυχία στη γη;»

Τότε ο Θεός του είπε:

«Ο Άγγελος που έχω διαλέξει για σένα, ο Άγγελός σου, θα σου τραγουδάει όλη την ημέρα. Θα αισθάνεσαι την αγάπη του κι έτσι θα είσαι ευτυχισμένος».

Και το παιδί ρώτησε:

«Και πώς θα καταλαβαίνω τους ανθρώπους, όταν θα μιλούν, αφού δεν ξέρω τη γλώσσα τους;»

«Αυτό είναι εύκολο», του είπε ο Θεός. «Ο Άγγελός σου θα σου λέει τα πιο όμορφα και γλυκά λόγια, που έχεις ακούσει ποτέ και με πολλή υπομονή και φροντίδα θα σε μάθει να μιλάς»!

Και ύστερα το παιδί κοιτώντας το Θεό ρώτησε: «Και τι θα κάνω, όταν θα θέλω να μιλήσω σε σένα;»

Ο Θεός χαμογέλασε στο παιδί και του είπε: «Ο Άγγελός σου θα σε μάθει πώς να προσεύχεσαι»!

Και το παιδί είπε: «Έχω ακούσει ότι στη γη υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι, που είναι κακοί. Ποιος θα με προστατεύσει από τους κακούς;»

Ο Θεός αγκάλιασε το παιδί και του είπε:

«Ο Άγγελός σου θα σε υπερασπιστεί ακόμα και αν χρειαστεί να βάλει σε κίνδυνο την ζωή του».

Λυπημένο το παιδί τον ρώτησε: «Ναι, αλλά πάντα θα είμαι λυπημένος, γιατί δε θα σε βλέπω πια».

– «Ο Άγγελός σου θα σου μιλάει συνέχεια για μένα και θα σε διδάξει τον τρόπο που θα μπορέσεις να γυρίσεις πάλι σε μένα. Έτσι και αλλιώς δε θα σου λείψω ποτέ, αφού θα είμαι πάντα δίπλα σου».

Τη συγκεκριμένη στιγμή επικρατούσε απόλυτη γαλήνη στον παράδεισο και οι μακρινές φωνές από τη γη είχαν ήδη ακουστεί.

Το παιδί βιαστικά ρώτησε: «Θεέ μου αν πρέπει να φύγω τώρα πες μου το όνομα του Αγγέλου μου!!!»

Και ο Θεός απάντησε: «Τον Άγγελό σου θα τον αναγνωρίσεις εύκολα. Άλλωστε θα είναι ο πρώτος που θα αντικρίσεις, φτάνοντας στη γη. Το όνομα του Αγγέλου σου δεν είναι τόσο σημαντικό… θα τη φωνάζεις απλά «μανούλα»!!!

m5 m4 m2 m m1   1685041047784

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Στις αρχές του μήνα επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης με σκοπό: 1. Nα αναζητήσουν τα νήπια με τη βοήθειά μας, βιβλία σχετικά με τα έντομα και τα φυτά 2. Να εκδώσουμε κάρτα αναγνώστη και να αντιληφθούν τα νήπια το σύστημα και τους κανόνες δανεισμού 3. Να δανειστούμε βιβλία από τη βιβλιοθήκη και να τα διαβάσουμε στο σχολείο , αναλαμβάνοντας την υποχρέωση επιστροφής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμο, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας παρουσίασε και που μέσα από αυτό τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το χώρο και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

β 1685035892910 1685035892921 1685035892930 β1 2 β2 β3 β4 β5

 

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

Ευχαριστούμε την κυρία Δώρα (μητέρα νηπίου μας) και την κυρία Ποτούλα, που μας μίλησαν για τα λουλούδια και το επάγγελμα του ανθοπώλη!! Ευχαριστούμε και  για το υπέροχο πρωτομαγιάτικο στεφάνι που μας βοήθησαν να φτιάξουμε!!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

1 8 2 8 3 6 4 7 5 6 6 4 7 68 6