ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΣΤΡΟΜΙΧΑΛΑΚΗ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας η, χιώτικης καταγωγής, συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με την Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη του σχολείου μας.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσαν τη κυρία Μαστρομιχαλάκη να τους παρουσιάζει το βιβλίο της “Πάσχα Ελληνικό “. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που αναφέρεται σε όλα τα έθιμα και τις ιστορίες που πραγματώνονται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

   Χαρακτηριστικά μας έδωσε μια γεύση για τα έθιμα του Πάσχα, διαβάζοντας παραδοσιακά ποιήματα για την Μεγάλη Εβδομάδα κατόπιν δική της βιβλιογραφικής έρευνας όπως επίσης και μια δική της ιστορία με θέμα το σοκολατένιο λαγό του Πάσχα.

   Η κυρία Μαστρομιχαλάκη ήταν πολύ διαδραστική με τα παιδιά καθώς και η ίδια είναι και δασκάλα εκτός από συγγραφέας. Το πιο σημαντικό όμως που θέλησε να περάσει στους μαθητές ήταν η αγάπη για τα βιβλία με την εύστοχη και εγκάρδια φράση ότι: “Τα βιβλία είναι φως “.

Στους μαθητές της Στ’ τάξης παρουσίασε στους μαθητές το βιβλίο της «Δυο φορές το ‘21» και συζήτησε μαζί τους τόσο για τους γνωστούς όσο και για τους άγνωστους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που συνέβαλλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων με τις τάξεις, η κα. Μαστρομιχαλάκη χάρισε στο σχολείο μας δύο βιβλία της για να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Την ευχαριστούμε πολύ για αυτή την προσφορά!