Δ τάξη

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το ακόλουθο Stop Motion Video δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Δ’ τάξης και  έχει ως θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Επίσης, αναδεικνύει την σπουδαιότητα της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Με το βίντεο αυτό οι μαθητές της Δ’ τάξης θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο.

Συγχαρητήρια, παιδιά!

 

Ένας Αρλεκίνος από χαρτί

Με αφορμή το μάθημα ” Ένας Αρλεκίνος από χαρτί” της 9ης ενότητας, μάθαμε για την ιστορία του Αρλεκίνου, ακολουθήσαμε τις οδηγίες του μαθήματος και κατασκευάσαμε κι εμείς έναν Αρλεκίνο.

Κάνε την ελιά ν’ ανθίσει

Στο πλαίσιο της 7ης ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας “Η ελιά” οι μαθητές της Δ τάξης έφτιαξαν την οικογένεια λέξεων της λέξης “ελιά “.

Συνέντευξη από μια πορτοκαλιά

Στο πλαίσιο της 7ης ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας “Η ελιά” προσπαθώντας να κατανοήσουμε την έννοια της προσωποποίησης πήραμε συνέντευξη από το αγαπημένο μας δέντρο,την πορτοκαλιά. Της δώσαμε ανθρώπινη μιλιά και της κάναμε τις ερωτήσεις που θέλαμε.

Μουσείο Μαστίχας “Παίζοντας …τότε και τώρα”

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Μαστίχας και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΠΙΟΠ “Παίζοντας ..τότε και τώρα”. Έμαθαν για τα παιχνίδια των αρχαίων χρόνων και τα σύγκριναν με τα σύγχρονα, έφτιαξαν τα δικά τους παιχνίδια από πηλό, περιηγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου αλλά και έξω από αυτό περπατώντας σε ένα υπέροχο μονοπάτι γεμάτο από σχίνους.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Τα παιδιά της Δ’ τάξης φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με όμορφη διάθεση και εύχονται σε όλους Καλά Χριστούγεννα!

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Σε εορταστικό κλίμα τα παιδιά της Δ’ τάξης στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης τους. Και του χρόνου!

IMG 20231127 112811

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης έφτιαξαν μία σχετική κατασκευή.

 

 

ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στο πλαίσιο της 4ης ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας “Εμένα με νοιάζει” οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης έφτιαξαν αφίσες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ 

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Βιβλιοθήκη Κοραή για να συμμετάσχουμε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή”. Μέσα από τις πλούσιες συλλογές και τις πρωτογενείς πηγές που βρίσκονται στην Βιβλιοθήκη γνωρίσαμε τη ζωή και το έργο του Αδαμάντιου Κοραή, ο οποίος αποτελεί μία προσωπικότητα ορόσημο για το νησί μας.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΟ BEEBOT

Στο πλαίσιο της  2ης ενότητας  Ρώτα το νερό…τι τρέχει” οι μαθητές προγραμμάτισαν το Beebot για να “ταξιδέψει” σε μία λίμνη, να εξατμιστεί από τον ήλιο, να γίνει σύννεφο και μετά βροχούλα. Έπαιξαν και έμαθαν για τον κύκλο του νερού μαζί με τη μελισσούλα.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 11ης  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ’ τάξης πραγματοποιήσαν γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο της 11ης Νοεμβρίου 1912. Μέσα από τις αφηγήσεις, τα τραγούδια, τα ποιήματα και τους χορούς τίμησαν όσους θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του νησιού μας! Και του χρόνου!

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές της Δ’ τάξης ασχολήθηκαν με τα γεγονότα του 1940 και έφτιαξαν μια σχετική κατασκευή.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Στις φθινοπωρινές αναζητήσεις της Δ’ τάξης ταξιδεύουμε μ’ ένα κίτρινο φύλλο, τον Φρεντυ, ο οποίος συναντάει διάφορους φίλους και ζει φανταστικές περιπέτειες σ’εναν κόσμο μαγικό, πασπαλισμένο με μαγεία, που κολοκύθες γίνονται άμαξες, σαλιγκάρια που πηγαίνουν στον χορό των σαλιγκαριών και αράχνες που υφαινουν τον ιστό των “συννεφοπαραμυθιών”!

Το μαραμένο φύλλο μας μεταμορφώνεται στο “συννεφοπαραμύθι” μας σε λαμπερό αστέρι που φωτίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας και τα όνειρα μας!

IMG b4bba39728fc81699c80ca438f05f98d V  IMG 879e959a385653b700c76d21e97c8ead V