Φυσική Αγωγή

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία”

Την Παρασκευή 29/3 μαθητές και μαθήτριες από τις Ε και Στ τάξεις συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία”

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Χίου και το σχολείο μας αντιπροσώπευαν επτά ομάδες : Οι Τιτάνες,οι Μαχητές,οι Μάγκες,οι Αχτύπητες,οι Κεραυνοί,οι Ατρόμητοι και τα 3 κορίτσια.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ολυμπιακές αξίες και τα αθλητικά ιδεώδη!

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου το σχολείο μας γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στον υπέροχο χώρο της Κλειδούς. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κα. Ζηνοβία Γεωργιαφέντη, διοργάνωσε τις αθλητικές δραστηριότητες και τις πράσινες διαδρομές για όλες τις τάξεις. Οι Α’, Β’ και Γ’ τάξεις συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες και παιχνίδια και στη συνέχεια έπαιξαν το φθινοπωρινό κυνήγι θησαυρού στο διπλανό δασάκι. Οι Δ’ και Ε’ τάξεις πραγματοποίησαν πεζοπορία από την Κλειδού μέχρι το δασάκι του Αγίου Στεφάνου απολαμβάνοντας την ομορφιά του φυσικού τοπίου κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Έπειτα, σχημάτισαν με το σώμα τους τη φράση “Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ” και στο τέλος πραγματοποίησαν πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης περπάτησαν τουλάχιστον 2023 βήματα προς τη Μέσα Κλειδού. Θαύμασαν, μύρισαν, ένιωσαν και απόλαυσαν την όμορφη φύση. Στην επιτυχή ολοκλήρωση των παραπάνω δραστηριοτήτων συνέβαλαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο κέφι και ενθουσιασμό και κατανόησαν την αξία της σωματικής άσκησης για την υγεία του ατόμου.

 

Συμμετοχή του σχολείου μας σε αγώνες στίβου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου οι αγώνες στίβου των Δημοτικών Σχολείων.

Το σχολείο μας συμμετείχε με αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αγωνίσματα. Επέδειξαν αγωνιστικότητα, ευγενή άμιλλα και ήθος.

Μέσα από τη συμμετοχή τους αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της ενασχόλησης με τον αθλητισμό με στόχο τη διά βίου άθληση.

 

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3/12) οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ’ και Στ’ του σχολείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

* Κινήθηκαν με μπαστούνια ανάμεσα σε εμπόδια.

*Κύλησαν μπάλες με κουδούνια φορώντας οπτικά σκίαστρα.

*Έπαιξαν μπάσκετ(μπαίνοντας στην θέση ) συνομηλίκου τους με κινητικά προβλήματα.

Οι δράσεις συνέβαλαν στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης των μαθητών μας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ PING PONG (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ)

Την Παρασκευή 26/11 στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ είχαν την ευκαιρία μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το άθλημα.

Γιατί ping pong ;

Γιατί καλλιεργεί την φυσική κατάσταση χωρίς τραυματισμούς, ενισχύει την συγκέντρωση και την λήψη αποφάσεων, αναπτύσσει τους μύες και τα οστά.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ευχαριστήθηκαν πολύ.

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Κώστα Αναγνώστου, προπονητή του Ομίλου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Χίου, για την παρουσία του και την βοήθειά του.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2022

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την εξαιρετική παρουσία τους στην παρέλαση και στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κα. Ζηνοβία Γεωργιαφέντη, που τους συνόδεψε!

IMG 20221101 101630