ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΣΤΡΟΜΙΧΑΛΑΚΗ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 επισκέφθηκε τη Στ τάξη του σχολείου μας η, χιώτικης καταγωγής, συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχαλάκη. Παρουσίασε στους μαθητές το βιβλίο της «Δυο φορές το ‘21» και συζήτησε μαζί τους τόσο για τους γνωστούς όσο και για τους άγνωστους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που συνέβαλλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας καλή επιτυχία!IMG 20240405 105333

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε τη ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας η κ. Καλλιόπη Ζωροθέου, επισκέπτρια υγείας του Σκυλίτσειου Γ.Ν. Χίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας «Σ’αγαπώ…σαν τα μάτια μου». Η κ. Ζωροθέου συζήτησε με τα παιδιά για το πόσο πολύτιμα είναι τα μάτια μας, για τις παθήσεις που τα προσβάλλουν καθώς και για τη σωστή φροντίδα και προστασία τους. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, εκφέροντας τις απόψεις, τις εμπειρίες και τις απορίες τους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Η 4η Απριλίου καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας. Έτσι λοιπόν, το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Οι μαθητές της Α’ τάξης παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους “Μέσα από τα μάτια των αδέσποτων ζώων”. Ακολούθως  συζήτησαν ,προβληματίστηκαν και κατάλαβαν πώς είναι να ζεις στον δρόμο χωρίς οικογένεια . Στο τέλος, έφτιαξαν ένα κολάζ εστιάζοντας στις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

1000086943

Στην Β’ τάξη η μέρα  αφιερώθηκε στους καλύτερους φίλους του ανθρώπου, στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα. Τα παιδιά ήταν ευαισθητοποιημένα και ενημερωμένα πάνω στο θέμα αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της μέρας συζήτησαν, διάβασαν ιστορίες, είδαν σχετικά βίντεο, ζωγράφισαν, έστειλαν μηνύματα αγάπης  και φρόντισαν τα οικόσιτα ζώα του σχολείου μας. Επέμειναν ιδιαίτερα στις υποχρεώσεις που έχει ο ιδιοκτήτης ενός ζώου και στην υπευθυνότητα που οφείλουμε να δείξουμε. Επιπλέον, επεσήμαναν τη σημασία της υιοθεσίας ζώου και όχι αγοράς.

Η Γ’ τάξη με τη βοήθεια της κ. Βάνιας Ανδριοπούλου δασκάλας του μαθήματος των Εικαστικών , οι μαθητές  ζωγράφισαν όμορφες αφίσες για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας . Οι μαθητές μας υιοθέτησαν θετικές στάσεις , μίλησαν για τα ζώα και τη φροντίδα τους και δημιούργησαν πολύ όμορφες ζωγραφιές .

Για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης παρακολούθησαν στην τάξη δύο σύντομα βίντεο. Το πρώτο βίντεο με τίτλο “Stray Dogs, Animal rights Animation” https://youtu.be/oN9p3_8wQ0Q?si=skyrHglKQW1MNkJD , με το οποίο οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους για το τι οδηγεί τα ζώα στον δρόμο,τι προβλήματα δημιουργούνται και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για αυτό. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο “Gift-Director’s final cut”  https://youtu.be/JMs7dkdO4YY?si=sPz4U0ebZxkcymce  και προσπάθησαν να μπουν στην θέση του αδέσποτου μικρού σκύλου που το εγκατέλειψαν και να νιώσουν τα συναισθήματά του. Στην συνέχεια, έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι https://learningapps.org/watch?v=pvyo1dzmk20 και στο τέλος, δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές και συνθήματα υπέρ των αδέσποτων ζώων.

 

Οι μαθητές της ΣΤ ‘τάξης  παρακολούθησαν το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, συζήτησαν για την συμπεριφορά μας απέναντι στα κατοικίδιά τους αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια.

https://www.youtube.com/watch?v=0EdZE4wCY9s

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στις 2 Απριλίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με σκοπό την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και την τόνωση του ενδιαφέροντος των παιδιών για το βιβλίο. Οι δράσεις του σχολείου μας ήταν οι ακόλουθες:

Η Α’ τάξη γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου συζητώντας για την σπουδαιότητα των βιβλίων. Οι μαθητές διάβασαν με την κυρία Άννα το βιβλίο “Ο ραφτάκος των λέξεων” και έφτιαξαν ευφάνταστους σελιδοδείκτες!


Α

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης έφεραν στο σχολείο το αγαπημένο τους βιβλίο, το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους ,όπως επίσης  δημιούργησαν και μια σχετική- με την υπόθεση του βιβλίου- ζωγραφιά!

 

 

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου με τις δασκάλες τους Ανδριάνα Μπακόλα και Αγγέλα Μπάκνη, την Τετάρτη 3/4 επισκέφθηκαν το σχολείο μας
Μαζί με τους μαθητές της πρώτης τάξης κάναμε γυμναστική.
Γίναμε βάτραχοι..,γίγαντες…,κροκόδειλοι…
Παίξαμε παιχνίδια και διασκεδάσαμε πολύ!!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Α’ ΚΑΙ Β’ ΤΑΞΗΣ

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου οι μαθητές της Ά και Β´ τάξης παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση «Σε ποιον ανήκει αυτή η κούκλα;». Το θεατρικό έργο οργανώθηκε από το ΚΠΕ Ομηρούπολης και απο τον κύριο Σταύρο Σπυράκη. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς συμμετείχαν και οι ίδιοι στην εξέλιξη της ιστορίας.

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας “Κανένας Μόνος, Καμία Μόνη”

Το ακόλουθο Stop Motion Video δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Δ’ τάξης και  έχει ως θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Επίσης, αναδεικνύει την σπουδαιότητα της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Με το βίντεο αυτό οι μαθητές της Δ’ τάξης θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο.

Συγχαρητήρια, παιδιά!

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία”

Την Παρασκευή 29/3 μαθητές και μαθήτριες από τις Ε και Στ τάξεις συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία”

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Χίου και το σχολείο μας αντιπροσώπευαν επτά ομάδες : Οι Τιτάνες,οι Μαχητές,οι Μάγκες,οι Αχτύπητες,οι Κεραυνοί,οι Ατρόμητοι και τα 3 κορίτσια.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ολυμπιακές αξίες και τα αθλητικά ιδεώδη!