Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 12:34 μμ |

Από σήμερα και έως τις 29/3/2018  οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Επισυνάπτονται το σχετικό δελτίο τύπου, η εγκύκλιος και το υπόδειγμα αίτησης, καθώς και η εγκύκλιος για  τους φυσικώς αδυνάτους μαθητές.

Δελτίο Τύπου ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ 2018

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2018 ΜΕ ΑΔΑ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ 2018

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΑ ΓΕΛ 2018 ΜΕ ΑΔΑ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ
Γενικά οι μαθητές/ριες υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειό τους χωρίς δικαιολογητικά, παρά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας (ελληνικής ή ξένης) /διαβατηρίου (ελληνικού ή ξένου) ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων. Αν πρόκειται για μαθητή/ρια που επιθυμεί να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών Γενικών Λυκείων, πρέπει να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις (βλ. ΚΕΦ 4).
Οι μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ξένων σχολείων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις και οφείλουν να καταθέσουν στο Λύκειο που υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση το αργότερο έως την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Γενικού Λυκείου αντίγραφο απολυτηρίου μαζί με 2 συμπληρωματικά δικαιολογητικά και πιο συγκεκριμένα:
– βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών
ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη
δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής.
– επιπλέον βεβαίωση για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.
Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/ρια δεν καταθέσει το απολυτήριό του και τα άλλα 2 συμπληρωματικά δικαιολογητικά εντός της ανωτέρω προθεσμίας, τότε ο/η Διευθυντής/ρια του Λυκείου στο οποίο υποβλήθηκε η Αίτηση ενημερώνει τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του ΥΠΠΕΘ ότι ο/η μαθητής/ρια δεν κατέθεσε απολυτήριο.
Οι μαθητές/ριες ελληνικών Λυκείων του εξωτερικού μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός της προθεσμίας 16 με 29 Μαρτίου, κατόπιν της μετεγγραφής τους σε ΓΕΛ της ημεδαπής.

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ
Η Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων συνοδεύεται υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους (όπως παραπάνω), προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων.
Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα απαιτείται επιπλέον βεβαίωση για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.
Αν πρόκειται για υποψήφιο/α που επιθυμεί να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών Γενικών Λυκείων, τότε η Αίτηση – Δήλωση συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά απόδειξης συνδρομής των προϋποθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *