Το μυστικό της Νίκης και ο κανόνας των εσωρούχων

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δημιουργήσει ένα υλικό ευαισθητοποίησης με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Ονομάζεται «Ο Κανόνας του Εσώρουχου» (The Underwear Rule)

Ο Κανόνας αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων; Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.underwearrule.org/howto_gr1.asp

διαβάστε επίσης: 4 συζητήσεις που πρέπει να κάνετε με το παιδί για την ασφάλειά του – See more at: http://www.mama365.gr/22027/4-syzhthseis-poy-prepei-na-kanete-me-to-paidi-gia.html#sthash.0uKrAwgF.dpuf  εδώ

κι άλλα ολιγόλεπτα βιντεο στο youtube: πρέπει να πεις ΟΧΙ εδώ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση