Μουσεία

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

«Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού  στη Σπάρτη και προσεγγίζει  όσα διαδραματίστηκαν, από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους με μικρόσωμες, πολύχρωμες φιγούρες PLAYMOBIL.

Η εικονική περιήγηση στην έκθεση παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς εδώ.

Για το εκπαιδευτικό φυλλάδιο που αφορά την περιήγηση, πατήστε εδώ.

 

 

«1821 Πριν και Μετά»

H επετειακή έκθεση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, από το Μουσείο Μπενάκη. Δείτε το βίντεο εδώ.

 

Μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης από το Μουσείο Μπενάκη, εδώ.

 

Για εικονική περιήγηση στο Μουσείο Μπενάκη, πατήστε εδώ.

 

 

Μέσα από αυτή την ψηφιακή εφαρμογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλιά Βουλή), μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τις σπουδαίες προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821. Πατήστε εδώ.

 

Πατώντας εδώ μπορείτε να επιλέξετε την περίοδο Τουρκοκρατία – 1821 ή 1821 – Νέο Ελληνικό Κράτος και να περιηγηθείτε εικονικά στις συλλογές του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

 

Μέσα από μια εικονική περιήγηση στην Εθνική Πινακοθήκη, δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από γνωστά έργα τέχνης.

 

Η απεικόνιση σκηνών του απελευθερωτικού αγώνα και των επώνυμων ή ανώνυμων πρωταγωνιστών του, από τον Θεόδωρο Βρυζάκη. Τα έργα του εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη.

 

Γαλανόλευκη η θωριά σου

‘Ενα ψηφιακό παιχνίδι για την ιστορία και την εξέλιξη της Ελληνικής σημαίας, από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

 

Παιχνίδι μυστηρίου

Ανακάλυψε τα κλεμμένα κειμήλια του μουσείου και επέστρεψέ τα στη θέση τους! Ένα παιχνίδι μυστηρίου από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.