Στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στέκονται απέναντι στο bullying

Στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας, η ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Εγώ και Εσύ Μαζί» της Διεθνούς Αμνηστίας   και η ομάδα «EIRENE» (εκπαιδευτικοί και παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ EIRENE με θέμα την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού μέσω τεχνικών εφαρμοσμένου θεάτρου) συμμετείχαν σε δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού. Την Τρίτη 2 Μαρτίου οργάνωσαν διαδικτυακή συνάντηση με την κ. Μαρία Χατζηνικολάου επικεφαλής των εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας. Πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο δύο ωρών με στόχο οι μαθήτριες και οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλία σε περιστατικά bullying, που μπορεί να λαμβάνουν χώρα στο σχολείο, γύρω από αυτό ή διαδικτυακά. Το σεμινάριο παρακολούθησαν, από διαφορετικές αίθουσες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ένα ολόκληρο τμήμα της Α΄ τάξης, το Α1, η ομάδα του «EIRENE» καθώς και παιδιά από την ομάδα των   Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ κ. Ιφιγένεια Ρακοπούλου και χαιρέτισε ο κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και συντονιστής του προγράμματος «Εγώ κι εσύ Μαζί» στα Ιόνια Νησιά. Τα παιδιά παρακολούθησαν την κ. Χατζηνικολάου και ανταποκρίθηκαν με ζωηρό ενδιαφέρον, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η εξ αποστάσεως επικοινωνία και παρά τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από τον συντονισμό συζήτησης και ενεργητικής συμμετοχής παιδιών που βρίσκονται ταυτόχρονα, με φυσική παρουσία, σε διαφορετικές αίθουσες. Το θέμα όμως των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένα φλέγον ζήτημα που αγγίζει όλες τις ηλικίες και κάνει επιτακτική την οργάνωση ανάλογων δραστηριοτήτων.

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Εγώ κι εσύ μαζί!”  Μαρία Ανυφαντή ΠΕ02, Ευτυχία Κούστα ΠΕ03 και Θεοδώρα Παπαδοπούλου ΠΕ02