Αρχική » Εργασίες Μαθητών

Αρχείο κατηγορίας Εργασίες Μαθητών

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους! (Τελευταία ενημέρωση 25/02/2021)

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους!   (Τελευταία  ενημέρωση  25/02/2021)

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Λεύκωμα 2022-’23

Λεύκωμα 2022-'23

e-class

e taksi 0104 1024x562 1

Παλαιότερη ιστοσελίδα του σχολείου μας

Παλιά ιστοσελίδα

etwinning

etwinning

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ψηφιακή Ασφάλεια

 Ψηφιακή Ασφάλεια

Ημερολόγιο 2020

Ημερολόγιο 2020

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας και στην Ιστοσελίδα μας

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας  και στην Ιστοσελίδα μας

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Ηλεκτρονική Τάξη

Ηλεκτρονική Τάξη

Ρομποτικό χέρι από το σχολείο μας σε πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας για την καινοτομία

Ο μαθητής του 3ου Γυμνασίου Νάουσας, Ιωσήφ Χατζηιωαννίδης, δημιούργησε στο μάθημα της τεχνολογίας της Α’ τάξης γυμνασίου την προηγούμενη σχολική χρονιά ένα ρομποτικό χέρι που παίζει πέτρα, ψαλίδι, χαρτί.robotiko xeri

Η καθηγήτριά του, Μάρθα Καρβουνίδου, αναγνωρίζοντας την καινοτομία στην κατασκευή του έστειλε ένα βίντεο και μια παρουσίαση για το ρομποτικό χέρι στο υπουργείο παιδείας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του τομέα «Δράσεις Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας & Καινοτομίας» για την ανάρτηση καινοτόμων δημιουργιών σε ειδική πλατφόρμα. Η κατασκευή που δημιούργησε ο Ιωσήφ βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο του υπουργείου:

https://edu-gate.minedu.gov.gr/index.php/ste-a-m-projects/6603-rompotiko-cheri-3o-gymnasio-naousas

Το ρομποτικό χέρι, επίσης, θα ταξιδέψει στο Νομό Πέλλας για να πάρει μέρος στο φεστιβάλ ρομποτικής που οργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας μαζί με άλλους φορείς.Με αφορμή αυτά τα γεγονότα ο Ιωσήφ παρουσίασε σε τάξεις του σχολείου μας στο μάθημα της τεχνολογίας την κατασκευή του. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν πέτρα-ψαλίδι-χαρτί με το ρομποτικό χέρι και να μάθουν για την κατασκευή. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

Screenshot 20240409 132056 VLC 1

 

Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η προώθηση και η ανάδειξη καλών πρακτικών των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας για να τους ενθαρρύνουμε και για να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Ευχόμαστε στον Ιωσήφ και σε ανώτερα και να έχει πάντα επιτυχίες!

 

Επιμέλεια ανάρτησης: Καρβουνίδου Μάρθα

Έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών/τριων στο μάθημα της τεχνολογίας

Στο μάθημα της τεχνολογίας οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν ένα έργο από την αρχή την χρονιάς μέχρι το τέλος της. Αρχικά, αναζητούν πληροφορίες για το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν και τις οποίες συγκεντρώνουν σε μια γραπτή εργασία. Στη συνέχεια οργανώνουν την κατασκευή ενός αντικειμένου στην Α’ τάξη, μια εικονική επιχείρηση και το ομοίωμά της στη Β’ τάξη και υλοποιούν ένα πείραμα στο πλαίσιο μιας έρευνας στη Γ΄ τάξη. Αργότερα, ολοκληρώνουν τη γραπτή εργασία με τα βήματα που ακολούθησαν στην υλοποίηση του έργου τους. Τέλος, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους μέσα στην τάξη ζωντανά και ηλεκτρονικά στο κοινό μέσω της εφαρμογής padlet.

Μπορείτε να κάνετε ένα ψηφιακό ταξίδι στις δημιουργίες των παιδιών κάνοντας κλικ σε κάθε ανάρτηση στους παρακάτω συνδέσμους:

Τεχνολογία Α’ Γυμνασίου

Μην παραλείψετε να δείτε το χέρι με το ρομποτικό μηχανισμό που παίζει πέτρα, ψαλίδι, χαρτί δημιουργία του μαθητή Ι. Χ. του Α2 ή τη μινιατούρα μιας ατμομηχανής που κινεί μια ρόδα όταν βράσει το νερό που έχει μέσα της που κατασκεύασε η Α. Γ. του Α3 ή τη ρόδα το λούνα παρκ της μαθήτριας Μ. Γ. του Α1.

https://padlet.com/techno3gym/2022-2023-ttscust5l8c3gjtb

Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου

Ξεναγηθείτε στις δημιουργίες των παιδιών (λογότυπα, αφίσες, ερωτηματολόγια για έρευνα αγοράς, κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, σημεία ελέγχου ποιότητας, γραμμές παραγωγής, σχέδια προϊόντων κ.τ.λ.) ανάλογα με το διευθυντικό ρόλο που ανέλαβαν στην εικονική επιχείρηση που επέλεξαν να κατασκευάσουν.

Τεχνολογία Γ’ Γυμνασίου

https://padlet.com/techno3gym/2022-2023-obfege4kk9fz6r0b

Ποιας εταιρείας το χάπι παρακεταμόλης λιώνει πιο γρήγορα; Ποιο εργαλείο θα κόψει πιο βαθιά το μακετόχαρτο; Μπορούμε να μετρήσουμε ηλεκτρική τάση στα φρούτα και τα λαχανικά; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντούν στα πόστερ που δημιούργησαν τα παιδιά για να παρουσιάσουν τις έρευνες που πραγματοποίησαν.

https://padlet.com/techno3gym/b-2022-2023-zilk2i9sa4dt0f8r

Επίσκεψη του 5ου Δ.Σ. Νάουσας στο 3ο Γυμνάσιο στα πλαίσια του προγράμματος «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, μαθητές και μαθήτριες της έκτης τάξης του 5ου Δ.Σ. Νάουσας επισκέφθηκαν το σχολείο μας εκπονώντας το πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης συμμετείχαν στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Εικαστικών μαζί με τα παιδιά του Γυμνασίου και με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Μπουνόβα Σαλώμη, Κώστα-Τούσια Αλεξάνδρα και Σμυρνάκη Άννα Μαρία. Τα παιδιά του Δημοτικού συνόδευσε η δασκάλα τους Μουτσικάπα Αικατερίνη.
Στο μάθημα των Μαθηματικών οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 τμήματος μαζί με τα παιδιά της έκτης δημοτικού -με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του αριθμού π στις 14 Μαρτίου κάθε χρόνο-, ανακάλυψαν τον αριθμό π μέσα από βιωματικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στην αυλή του σχολείου. Το π είναι ένας άρρητος αριθμός, γνωστός από την αρχαιότητα, ο οποίος συνδέει τη διάμετρο με την περίμετρο ενός κύκλου και ισούται περίπου με τον αριθμό 3,14.
Η επαφή των παιδιών με τον αριθμό π συνεχίστηκε και στο μάθημα των Εικαστικών, όπου δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα οπτικοποιώντας τoν αριθμό π .
Δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Εκεί τα παιδιά κλήθηκαν να εκφράσουν τα συναισθήματα που βιώνουν μπροστά στην αλλαγή της εκπαιδευτικής βαθμίδας, τις προσδοκίες που τρέφουν για το περιβάλλον του Γυμνασίου, τους προβληματισμούς τους για το νέο σχολικό περιβάλλον που θα έχουν στην καθημερινότητά τους από την επόμενη σχολική χρονιά και διατύπωσαν τις απορίες τους για βασικά θέματα της λειτουργίας του Γυμνασίου.
Η επίσκεψη της έκτης τάξης του 5ου Δ.Σ. Νάουσας ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή της στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου μας.
Καλώς να ορίσουν!

Επιμέλεια ανάρτησης: Κώστα Τούσια Αλεξάνδρα
Μπουνόβα Σαλώμη

Έκθεση τεχνολογίας

Δείτε τις δημιουργίες των μαθητών στο μάθημα της τεχνολογίας στους παρακάτω συνδέσμους και πατήστε την καρδούλα σε αυτές που σας αρέσουν περισσότερο.
IMG 20220521 072922
.
Τεχνολογία Α’ Γυμνασίου: https://padlet.com/technob2b2017/19igvoqoyyq8lkgs
.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου: https://padlet.com/technob2b2017/eprrj5jf93u0qdd6
.
Τεχνολογία Γ’ Γυμνασίου: https://padlet.com/technob2b2017/vlpbui7936e5ufsp
.
Καθηγήτρια τεχνολογίας:    Μάρθα Καρβουνίδου

Πείραμα Ερατοσθένη 21-3-2022

Τη Δευτέρα 21-3-2022 οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β3 του Γυμνασίου πραγματοποίησαν  ένα από τα δέκα ομορφότερα πειράματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, τη μέτρηση της περιμέτρου της Γής , που πρώτος σκέφτηκε και έκανε ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος τον 3ο αιώνα π.Χ.

Στη διαδικασία του πειράματος  συνεργάστηκαν    οι μαθητές και μαθήτριες  της έκτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στο πλαίσιο του προγράμματος της μετάβασης τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Το 3ο Γυμνάσιο στις Βρυξέλλες

Μετά από πρόσκληση της ευρωβουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα, ομάδα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με συνοδό τον υποδιευθυντή Απόστολο Ζαφειρίου, επισκέφθηκε για 3 ημέρες τις Βρυξέλλες και ξεναγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα παιδιά, αποσπώντας το 3ο βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό αφίσας για την ισότητα των φύλων, επιλέχθηκαν μαζί με το ΕΠΑΛ Καρπάθου και ένα ΓΕΛ από την Αθήνα, να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι.

Παράλληλα ξεναγήθηκαν και στο Parliamentarium (εκθεσιακός χώρος του ευρωκοινοβουλίου) καθώς και στο Μουσείο μουσικών οργάνων.

Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν άριστες, παρόλη την έντονη παρουσία στρατού και αστυνομίας στο κέντρο της πόλης. Μεγαλόπρεπα και επιβλητικά τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου με πολλά όμως ερωτηματικά για το μέλλον του.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες: Σίνου Ελένη,  Εξηντάρα Θεοδώρα, Γρηγορίου Ελένη. Ασιατίδου Ελισάβετ

 

Εργασία τοπικής Ιστορίας Γ’ Τάξης για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

oloka

Πολυτροπικά κείμενα μαθητών Α’ Τάξης στη Λογοτεχνία

hellasnaousaindia

Παρουσιάσεις των μαθητών μας, με θέμα τα “ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS”, στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας

Παρουσίαση του μαθητή της Α’ τάξης ΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

 

 

 

Παρουσίαση της μαθήτριας της Α” Τάξης  ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗ  ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ

 

Εργασίες μαθητών της Α’ Τάξης για τις ομάδες τροφίμων στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας

Σχολική δραστηριότητα για το Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς “Να είσαι παιδί, είναι δικαίωμα”

“Εβδομάδα κατά του καπνίσματος”

Παρουσιάσεις των μαθητών μας, με θέμα το κάπνισμα, στα πλαίσια του                                             μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας

 

  Παρουσίαση της μαθήτριας της Α’ Τάξης Ευδοκίας Πουτακίδου:

 

 

 

  Παρουσίαση της μαθήτριας της Α’ Τάξης Πασχαλίνας Μακρίδου:

 

               

 

 

 

 

Παρουσίαση της μαθήτριας της Α’ Τάξης Μαρίας Εξηντάρα

 

 

 

 Παρουσίαση της μαθήτριας της Α’ Τάξης Δούμου Ευγενίας

 

  Παρουσίαση των μαθητριών της Α’ Τάξης Βαρβάρας Ηλία και Βιργινίας Κουλίτσα

 

 Παρουσίαση της μαθήτριας της Α’ Τάξης Έφης  Χατζηστυλλή  

 

1η Ενότητα: Παραγωγή διαφημιστικού πολυτροπικού κειμένου

Εργασία του μαθητή Αναστάση Μητσκόπουλου στο μάθημα της Γλώσσας Α’ Γυμνασίου

1η Ενότητα:  Παραγωγή διαφημιστικού πολυτροπικού κειμένου

«Δέκα λόγοι για να επισκεφτείτε τη μαγευτική πόλη της Νάουσας»

 

 

 

 

Εργασίες μαθητών στην Χημεία

Εργασίες  μαθητών του τμήματος  B1 για τη ρύπανση του νερού στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας:

 

  1. Ρύπανση του νερού
  2. Ρύπανση του νερού – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ
  3. Η σημασία του νερού
  4. Επιπτώσεις από την ρύπανση των υδάτων

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μιχαηλίδου Γιαννούλα

Εργασίες μαθητών στην Ιστορία

ΨΑΧΝΩ-ΕΡΕΥΝΩ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ!!

Μαθητές της δευτέρας αλλά και της τρίτης  τάξης του σχολείου μας με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας (Μεσαιωνική και νεότερη Ιστορία Β’ Γυμνασίου και Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία  Γ’ Γυμνασίου) έψαξαν , κατέγραψαν και παρουσίασαν στην τάξη ατομικές και ομαδικές εργασίες με σχετικά θέματα .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εργασίες των παιδιών που αφορούν προσωπικά βιώματα (π.χ. επίσκεψη στον τόπο για τον οποίο γίνεται η εργασία )  ή στηρίζονται σε προφορικές μαρτυρίες συγγενικών προσώπων (π.χ. οι πρόσφυγες της Σμύρνης , οι πρόσφυγες του Πόντου ).

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έψαξαν, κατέγραψαν, έμαθαν .

Κάνοντας κλικ στο όνομα κάθε μαθητή μπορείτε να δείτε την εργασία του.

Γ’  Γυμνασίου

Κελεμουρίδης Σταύρος     (Σμύρνη)

Αθανασιάδου Πηνελόπη    (Πρόσφυγες του πόντου)

Δάϊου Αγγελική                 (Μεταξάς Ιωάννης)

Τσέλιου Μαρία    (H Κατοχή) :

Μικορώνη Μαρία     (Η δίκη της  Νυρεμβέργης)

Ιακωβίδου Έλενα

&…………………………………… (Ευρωπαικη οικονομικη κοινοτητα)

Κωστοπούλου Ελισάνθη

Κοντοκώστα Αθηνά                (Εισβολή στην Κύπρο)

Βάντσης Γεώργιος                  (Β παγκόσμιος πόλεμος)

Κεραμίδης Παναγιώτης          (Απαρχάιντ)

Δατσιώλης Δημήτρης             (O Ψυχρός Πόλεμος)

Β’  Γυμνασίου

Δόδης Μιχάλης                       (Η Αλλωση Της Κωνσταντινουπολης)

Σαμαράς Στέλιος                     (ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΔΥΣΗ)

Διαμαντίδου Χρυσή                (Το δεσποτάτο του Μυστρά)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση