Happy Erasmus Day

Την εβδομάδα 12 με 16 Οκτωβρίου τα μέλη της ομάδας Climate Change Agents γιόρτασαν τις μέρες Erasmus συμμετέχοντας σε δύο τηλεδιασκέψεις με μαθητές των ομάδων Erasmus των εταιρικών σχολείων.

Την Τρίτη οι μαθητές μας γνωρίστηκαν με τους μαθητές του Εσθονικού , Τσέχικου και Ισπανικού σχολείου και την Παρασκευή με τους μαθητές του Πολωνικού και Ιταλικού σχολείου.

Οι μαθητές όλων των σχολείων συστήθηκαν, μίλησαν για τα ενδιαφέροντα τους και τις προσδοκίες τους από την επικείμενη συνεργασία τους στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

«Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου Νάουσας προς τον κ. Νικόλαο Γρηγοριάδη»

Αγαπητέ κ. Γρηγοριάδη

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Γυμνασίου Νάουσας σας ευχαριστούν θερμά για τη σημαντική δωρεά σας. Η προσφορά των πολυάριθμων βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη θα ενισχύσει το παιδευτικό έργο του σχολείου, ενώ η δωρεά του ιατρικού κρεβατιού εξέτασης θα αξιοποιηθεί για την οργάνωση του σχολικού ιατρείου.

Το παρόν ευχαριστήριο αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας και ευχόμαστε ολόψυχα να είστε υγιής και δημιουργικός.

 

Ο Διευθυντής

 

 Βαρθολομαίος Ιωάννης

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών , τα μέλη της ομάδας Erasmus “Climate Change Agents” συνεργάστηκαν με τους μαθητές των εταιρικών σχολείων του προγράμματος και δημιούργησαν σύννεφα λέξεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές έγραψαν τις λέξεις στα εσθονικά, ιταλικά, ισπανικά, τσέχικα, πολωνικά και αγγλικά που είναι η γλώσσα του επικοινωνίας του προγράμματος. Για τη δημιουργία των συννεφολέξεων χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή mentimeter.comΛήψη αρχείου

Ενημέρωση γονέωνΛήψη αρχείου

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ – ERASMUS+  KA229   Climate Change Agents

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

ERASMUS+  KA229   Climate Change Agents

 

Έχετε ταλέντο στη ζωγραφική; Σας αρέσει να δημιουργείτε σκίτσα;        

Μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για τη δημιουργία του λογότυπου της ομάδας Erasmus με τίτλο Climate Change Agents δημιουργώντας το δικό σας σκίτσο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Κάθε μαθητής ή μαθήτρια μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό χωρίς απαραίτητα να είναι μέλος της ομάδας Erasmus.
 2. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές.
 3. Στο πίσω μέρος του σχεδίου θα αναφέρεται το όνομα του μαθητή που το σχεδίασε ή τα ονόματα όλων των μαθητών αν πρόκειται για ομάδα. Επίσης θα αναφέρεται και η τάξη στην οποία ανήκουν οι μαθητές.
 4. Το σχέδιο πρέπει να είναι πρωτότυπο και όχι αντιγραφή από σχέδια που μπορεί να έχουμε δει στο διαδίκτυο.
 5. Το σχέδιο πρέπει να έχει άμεση σχέση και να αντικατοπτρίζει το όνομα του προγράμματος Climate Change Agents ( Πράκτορες της κλιματικής αλλαγής)
 6. Τα κριτήρια για την επιλογή του καλύτερου σχεδίου είναι:

Α) Η πρωτοτυπία

Β) Ο σχεδιασμός

Γ) Η ποιότητα

Δ)Αν είναι ελκυστικό οπτικά

Ε) Η ενσωμάτωση στοιχείων που έχουν σχέση με το θέμα του προγράμματος

 1. Τα σχέδια πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

 

 • Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους και όχι ξυλομπογιές. Τα χρώματα πρέπει να φαίνονται έντονα και μετά το σκανάρισμα του σχεδίου.
 • Το σχέδιο σας να γίνει σε διαστάσεις κόλλας Α4
 • Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Εσθονία, Πολωνία και Τσεχία. Τα ονόματα των χωρών μπορεί να αναφέρονται στο σχέδιο χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητο.
 • Καλό είναι στο σχέδιο να υπάρχει ο τίτλος του προγράμματος Climate Change Agents.
 • Προτιμήστε το σχέδιο σας να είναι λιτό όπως αρμόζει για ένα λογότυπο.
 • Τα δύο καλύτερα σχέδια θα επιλεγούν για να αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας στο διαγωνισμό μεταξύ και των 6 χωρών.

 

 Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!!

 

Διαγωνισμός για το λογότυπο του προγράμματος Erasmus, “Climate Change Agents”

Η ομάδα Erasmus «Climate Change Agents» διοργανώνει διαγωνισμό για τη δημιουργία του λογότυπου της.

Όσοι έχετε ταλέντο και σας αρέσει να σχεδιάζετε σας καλούμε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σχέδιο.

Τα δύο καλύτερα σχέδια θα αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας στο διαγωνισμό με τα σχολεία των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το βραβείο για το καλύτερο λογότυπο είναι ένα ποδήλατο!!

Καλή επιτυχία!

Ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα Erasmus Climate Change Agents

Το απόγευμα της Τετάρτης 8-10-2020 έγινε ενημέρωση των γονέων των μαθητών του 3ου Γυμνασίου για την έναρξη του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Climate Change Agents». Η ενημέρωση έγινε με σύγχρονη εξ αποστάσεως επικοινωνία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε την παρουσίαση:

https://view.genial.ly/5f72364e871a410da77566bf/presentation-paroysiash-programmatos-erasmus

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδεςΛήψη αρχείου

Εθνική ετικέτα ποιότητας στο έργο μας «The Heptagon of Equality»

Το πρόγραμμά μας στο e-twinning «The Heptagon of Equality»  που υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, «We are European, We are Equal» σε συνεργασία με σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας, βραβεύτηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας του e-twinning.  Συγχαρητήρια για την επιτυχία τους στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης σε ΦΕKΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην κοινότητα του 3ου Γυμνασίου . Φέτος λόγω του covid-19 είχαμε κάποιες αλλαγές  τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε θέματα διοίκησης. Έτσι  λοιπόν η εγγραφή των παιδιών σας γίνεται αυτόματα από την στιγμή που παραλάβαμε τα απολυτήρια, ενώ  η  υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται από τον νόμο και θα έπρεπε να την καταθέσετε στο σχολείο αποφασίσαμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να την καταθέσετε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας μία φόρμα της google:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8OZuz8ma87xbqZlD1PPET6Qo8enarQxK7EFR9veUG8XXhXA/viewform

Ακόμη, το δελτίο υγείας μαθητή που είναι διαθέσιμο παρακάτω σε μορφή pdf αρχείου μπορείτε να το εκτυπώσετε. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης μπορούν να περάσουν από το σχολείο κάθε Δευτέρα 08:30 -14:00 και να το παραλάβουν. 

Παρακαλούμε διαβάστε και το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου.

 Λήψη αρχείου

Τα «Σπήλαια της Νάουσας» στην ελληνική wikipedia

     Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας «Τα Σπήλαια της Νάουσας» δημιούργησε το ομώνυμο λήμμα στην ελληνική wikipedia. Οι μαθητές της ομάδας που συμμετείχαν στη συγγραφή του ήταν η Μαριάννα Σταμένου, ο Γιώργος  Γιαννούλης, ο Χρήστος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Σεραφείμ. Τη δημοσίευση στη wikipedia έκανε η υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας Μάρθα Καρβουνίδου. Οι καθηγήτριες του σχολείου Αλεξάνδρα Κώστα-Τούσια και Νανά Μπιτζιόγλη επιμελήθηκαν φιλολογικά το κείμενο, ο βιοσπηλαιολόγος Καλούστ Παραγκαμιάν από το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας έκανε τις επιστημονικές διορθώσεις και ο Γιώργος Καισαρίδης παραχώρησε τις φωτογραφίες του από το σπήλαιο «Σαράντα Κάμαρες». Τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια που μας προσέφεραν.
      Μπορείτε να μάθετε για τα σπήλαια της Νάουσας στον παρακάτω σύνδεσμο:

    https://w.wiki/Tda

 

     Δείτε, επίσης, τη διαδραστική εικόνα με χάρτη της Νάουσας και τα σημεία που βρίσκονται κάποια από τα σπήλαια της Νάουσας.

https://view.genial.ly/5e553ae6c608bc7635ce20e9/interactive-image-interactive-image

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφέςΛήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

Μαθητές του προγράμματος «We are European, We are Equal» αρθρογραφούν στην εφημερίδα του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η εφημερίδα του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας με ενδιαφέρον και ποικίλο περιεχόμενο. Ανάμεσα στα άρθρα της εφημερίδας υπάρχουν δύο τα οποία έγραψαν η Μαριάννα και ο Πέτρος, μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εράσμους+ «We are European, We are Equal». Τα άρθρα αναφέρονται σε δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος. Της Μαριάννας έχει τίτλο «Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά» και του Πέτρου «Χτίζεται ένα μεγάλο άγαλμα κατά του πολέμου».

Συγχαρητήρια στους «ρεπόρτερ» του σχολείου μας, στους «μικρούς ρεπόρτερ» του 8ου Νηπιαγωγείου και στη νηπιαγωγό τους, Λίνα Βαλσαμίδου. Τους ευχαριστούμε για την ευκαιρία συμμετοχής στην εφημερίδα τους και για την καλή συνεργασία. Τους ευχόμαστε και σε ανώτερα!

Δείτε τα άρθρα εδώ: (τα έχω επισυνάψει)

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την εφημερίδα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://8nnaoussa.blogspot.com/p/8.html

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων