Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους!

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους!

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Λεύκωμα 2022-’23

Λεύκωμα 2022-'23

e-class

e taksi 0104 1024x562 1

Παλαιότερη ιστοσελίδα του σχολείου μας

Παλιά ιστοσελίδα

etwinning

etwinning

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ψηφιακή Ασφάλεια

 Ψηφιακή Ασφάλεια

Ημερολόγιο 2020

Ημερολόγιο 2020

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας και στην Ιστοσελίδα μας

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας  και στην Ιστοσελίδα μας

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Ηλεκτρονική Τάξη

Ηλεκτρονική Τάξη

Εγγραφές μαθητών στην Α’ τάξη

Νάουσα 19 Ιουνίου 2024

Εγγραφές μαθητών στην Α’ τάξη

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην κοινότητα του 3ου Γυμνασίου . Η εγγραφή των παιδιών σας γίνεται αυτόματα από την στιγμή που παραλάβαμε τα απολυτήρια, ενώ  την  υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται από τον νόμο θα πρέπει να την καταθέσετε στο σχολείο από 2/9/2024Λήψη αρχείου

Ακόμη, το δελτίο υγείας μαθητή που είναι διαθέσιμο παρακάτω σε pdf αρχείο  μπορείτε να το εκτυπώσετε. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση του Σχολείου.Λήψη αρχείου

Δράσεις για την καλλιέργεια κλίματος αλληλοσεβασμού και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών/τριών κατά τη σχολική χρονιά 2023 -24

Δράσεις για την καλλιέργεια κλίματος αλληλοσεβασμού και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών/τριών κατά τη σχολική χρονιά 2023 -24
Από την ψυχολόγο του σχολείου κυρία Τηλενίκη Κυριακή, και την κυρία Κοπάντση Χριστίνα, κοινωνική λειτουργό, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:
Δράσεις εντός των τάξεων

1. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς έλαβε χώρα μια ομαδοσυνεργατική δράση, ώστε να γνωριστούν καλύτερα οι μαθητές, να ανακαλύψουν τα κοινά τους ενδιαφέροντα και όλα όσα τους ενώνουν ως μέλη μιας ομάδας.
2. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού εστιάσαμε κυρίως στο δικαίωμά τους στο παιχνίδι, την φιλία και την αγάπη.
3. Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας μιλήσαμε για τα συναισθήματα και την αλληλοσυμπληρωματικότητά τους. Αποδώσαμε έμφαση στα αρνητικά και στον αντίκτυπό τους στις διαπροσωπικές σχέσεις.
4. Την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε τα άτομα με αναπηρία ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να «μπούμε στην θέση τους» μέσω παιχνιδιών ρόλων. Με αυτόν τον τρόπο, μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα όλων μας και αναζητήσαμε τρόπους αρμονικής συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης.
5. Τέλος, κατά την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού δόθηκε έμφαση σε βιωματικές ασκήσεις σχετικές με την ενσυναίσθηση και την αποδοχή. Μάλιστα, προσκαλέσαμε στην σχολική μας μονάδα δύο τάξεις του 6ου Δ.Σ. Νάουσας, ώστε να συμμετέχουν μαζί με τους δικούς μας μαθητές σε μη ανταγωνιστικές δράσεις, που προάγουν τη συνεργασία και την επικοινωνία.
Όλες οι παραπάνω δράσεις χωρίστηκαν σε ενημερωτικό και σε βιωματικό μέρος. Κατά κύριο λόγο, πραγματοποιήθηκαν ομαδοσυνεργατικά, με ενίσχυση της αυτενέργειας των μαθητών και ενίοτε, όποτε κατέστη εφικτό, με παιγνιώδη τρόπο.
Επίσης , σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», υλοποιήθηκε δράση για τους μαθητές/τριες της Β τάξης από την κυρία Αικατερίνη Κυράνου, κοινωνική λειτουργό του κέντρου. Η δράση επικεντρώθηκε στη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική τους υγεία.

NO MORE WAR

Screens3Screenshot 2024 06 13 162421

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Προαγωγικών κι Απολυτηρίων

«Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024»

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 4Η Ολυμπιακή Εβδομάδα με θεματική ενότητα: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024» η οποία έλαβε χώρα την εβδομάδα 22-26/4/2024 και διοργανώθηκε από την ΕΘΝΟΑ. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις Ολυμπιακές αξίες, μεγάλους Έλληνες αθλητές/τριες και τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι.

IMG 7808 1

Τουρνουά Αθλοπαιδιών

Στις 14/05/2024 το σχολείο μας συμμετείχε στο Τουρνουά Αθλοπαιδιών (Ποδόσφαιρο-Μπάσκετ) που διεξήχθη στο ΔΑΚ Νάουσας με συμμετοχή και των υπολοίπων Γυμνασίων της πόλης μας. Το σχολείο μας κατέλαβε την 1η θέση στο Μπάσκετ και την 2η στο Ποδόσφαιρο.

Έκθεση φωτογραφίας από τους μαθητές μας που φωτογράφισαν γκράφιτι της πόλης μας

Στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης και στον άξονα «Σχολείο και κοινότητα» διενεργήθηκε έκθεση φωτογραφίας από τους μαθητές μας που φωτογράφισαν γκράφιτι της πόλης μας. Παράλληλα η ομάδα δημιούργησε και εκφράστηκε σε τοίχο δίπλα από την αίθουσα της βιβλιοθήκης φιλοτεχνώντας το δικό της σχέδιο

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα eTwinning “I am learning to respect diversity. I create a positive atmosphere”

Την Τρίτη, 29-5-2024 με την παρουσίαση του έργου eTwinning “I am learning to respect diversity. I create a positive atmosphere” σε εκδήλωση του σχολείου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε φέτος σε συνεργασία με το σχολείο της πόλης Άντσλα της Εσθονίας.
Πιστεύουμε πως ο στόχος του έργου  να εμπλέξει τους μαθητές/τριες σε δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα στους ανθρώπους επιτεύχθηκε. Όπως και η ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα – κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία-, η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και η διαπολιτισμική κατανόηση.  Για την επίτευξη αυτων των στόχων, τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες για συγκεκριμένα θέματα, χρησιμοποίησαν διάφορες εφαρμογές και προγράμματα. Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν τα αγγλικά που βοήθησε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στις ξένες γλώσσες.
Οι μαθητές/τριες, όπως και οι εκπαιδευτικοί, βγήκαν πιο πλούσιοι από αυτήν την εμπειρία.
Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν πάντα επιτυχίες πάντα και τη διάθεση να συμμετέχουν σε δράσεις και προγράμματα!
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες τους έργου μας στο twinspace του eTwinning για να δείτε κάποιες από τις δραστηριότητές μας.

Επίσκεψη στο Νυμφαίο Μίεζας – πρόγραμμα «Σάρισα»

Έκθεση τεχνολογίας της Α’ και Β’ Γυμνασίου

Στο μάθημα της τεχνολογίας της Α΄ Γυμνασίου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν ατομικά. Όφειλαν να ψάξουν πληροφορίες για ένα αντικείμενο, να κάνουν γραπτές εργασίες σχετικά με αυτό, να το κατασκευάσουν, να το παρουσιάσουν μέσα στην τάξη και να το ανεβάσουν στην ηλεκτρονική έκθεση τεχνολογίας.
Δείτε, λοιπόν, τις δημιουργίες τους στον παρακάτω σύνδεσμο:
Στην τεχνολογία της Β’ Γυμνασίου τα παιδιά έπρεπε να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση ως ομάδα, να πάρουν διευθυντικούς ρόλους, να κατασκευάσουν τη μακέτα της επιχείρησης τους και να την εκθέσουν στο δικό τους ψηφιακό πίνακα.
Μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις της κάθε ομάδας στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

Eνημερωτικές συναντήσεις με γονείς σχ. έτους 2023-24

Σε ενημερωτικές συναντήσεις γονέων, που έγιναν δια ζώσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, αναπτύχθηκαν τα παρακάτω:

20-09-2023

Ενημέρωση σχετικά με την φοίτηση των μαθητών στο Γυμνάσιο

11-10-2023

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί  μου στην Προσπάθειά του στο Σχολείο;

17-10-2023

Ενεργητική ακρόαση

26-01-2024

Δεξιότητες του 21ου Αιώνα!  – Ενημέρωση για τις Διεξόδους μετά το Γυμνάσιο 

07-02-2024

Ενημέρωση Γονέων για ΓΕΛ κι ΕΠΑΛ

War and Jewish museum in Thessaloniki

Visiting historical sites in Naoussa and working at school upon the project

 

Γιατί άραγε οι νέοι εκφράζονται μέσα από τα γκράφιτι;

Στο πλαίσιο αξιολόγησης της σχολικής μονάδας επιλέξαμε να καταγράψουμε την ανάγκη που ωθεί τους νέους στα γκράφιτι ,να δούμε την καλλιτεχνική τους αξία και τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν ,ώστε να μην εκφυλίζονται σε φθηνή συνθηματολογία και να υποβαθμίζουν την αισθητική. Έτσι την Πέμπτη 16-5-24 η ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Κυριακή Τηλενίκη μίλησε στους μαθητές μας για το θέμα και έθεσε τους συγκεκριμένους προβληματισμούς που οδήγησαν σε εποικοδομητικές συζητήσεις.

Επίσκεψη μαθητών από την Πολωνία στο Δημαρχείο Νάουσας

 

IMG 20240515 152258

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση