Αρχική » eTwinning

Αρχείο κατηγορίας eTwinning

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους! (Τελευταία ενημέρωση 25/02/2021)

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους!   (Τελευταία  ενημέρωση  25/02/2021)

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Λεύκωμα 2022-’23

Λεύκωμα 2022-'23

e-class

e taksi 0104 1024x562 1

Παλαιότερη ιστοσελίδα του σχολείου μας

Παλιά ιστοσελίδα

etwinning

etwinning

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ψηφιακή Ασφάλεια

 Ψηφιακή Ασφάλεια

Ημερολόγιο 2020

Ημερολόγιο 2020

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας και στην Ιστοσελίδα μας

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας  και στην Ιστοσελίδα μας

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Ηλεκτρονική Τάξη

Ηλεκτρονική Τάξη

Ευχές από την ομάδα eTwinning του σχολείου μας

Τα μέλη της ομάδας eTwinning του 3ου Γυμνασίου Νάουσας “Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Δημιουργώ θετικό κλίμα” σας στέλνουν τις ευχές τους μέσα από ένα βίντεο με τις κάρτες που δημιούργησαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των δύο χωρών που συμμετέχουν στο έργο.

Χρόνια πολλά!

Μάρθα Καρβουνίδου, Συντονίστρια του έργου

Δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ΑμεΑ

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας τον τελευταίο μήνα ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ατόμων με αναπηρία μέσα από τις δραστηριότητες που οργανώθηκαν στο μάθημα της γυμναστικής με την καθηγήτρια Θωμαή Μητσιάνη, των αγγλικών με την καθηγήτρια Ευδοξία Νούση και του προγράμματος eTwinning “«Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Δημιουργώ θετικό κλίμα» με την καθηγήτρια Μάρθα Καρβουνίδου. Επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕΚ Νάουσας, παρακολούθησαν βίντεο για τα παραολυμπιακά αθλήματα και για τον αυτισμό, προσπάθησαν να μπουν στη θέση ατόμων με αναπηρία παίζοντας μπότσια και γκόλμπολ με κλειστά μάτια. Επίσης, τα μέλη της ομάδας eTwinning συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας με θέμα «Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός ατόμου με αναπηρία».

Ευχόμαστε οι δραστηριότητες αυτές να βοηθήσουν όλους μας να προσεγγίζουμε τα θέματα που αφορούν στα ΑμεΑ με περισσότερη κατανόηση.

5η και 6η μέρα με τους Εσθονούς

Την Παρασκευή, 3-11-23 τα παιδιά του προγράμματος eTwinning “I am learning to respect diversity. I create a positive atmosphere” από την Εσθονία και από το σχολείο μας επισκέφτηκαν, αρχικά, τη Σχολή του Αριστοτέλη και παρακολούθησαν σχετικό βίντεο στο συνεδριακό χώρο. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα και στο νέο μουσείο. Αργότερα βρέθηκαν στα σοκάκια της Βέροιας για να εξερευνήσουν τη χριστιανική και την εβραϊκή συνοικία, το βήμα του Αποστόλου Παύλου, το μεντρεσέ τζαμί και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της γειτονικής μας πόλης. Ακολούθησε αποχαιρετιστήρια γιορτή σε γνωστό καζάνι της περιοχής. Έτσι η Εσθονοί φίλοι μας ήρθαν πιο κοντά στον τρόπο ζωής μας, στη μουσική, στους χορούς και τα έθιμά μας. Όπως και εμείς γνωρίσαμε τη δική τους μουσική και χορούς. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 4-11-23 οι Εσθονοί πέρασαν όλη την μέρα με τις οικογένειες που τους φιλοξενούσαν. Τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από μια βδομάδα γεμάτη εμπειρίες μας αποχαιρέτησαν για να επιστρέψουν στον τόπο τους.

4η μέρα με τους Εσθονούς

Την Πέμπτη, 2-11-23 οι δραστηριότητες του προγράμματος eTwinning συνεχίστηκαν στο χώρο του σχολείου και αφορούσαν στη δημιουργία θετικού κλίματος. Τα παιδιά εργάστηκαν σε μικτές ομάδες, έπρεπε να αναλογιστούν τον τρόπο που συνεργάστηκαν μεταξύ τους τις προηγούμενες μέρες, να γράψουν 10 λέξεις κλειδιά που πιστεύουν πως τους βοήθησαν στη δημιουργία θετικού κλίματος και να επιλέξουν τις 5 πιο σημαντικές. Με αυτές τις λέξεις δημιούργησαν ένα συννεφόλεξο. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Άγιο Νικόλαο. Δυστυχώς ο καιρός δε βοήθησε να παίξουν διάφορα παιχνίδια όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αρκέστηκαν σε έναν απλό περίπατο και ξενάγηση στο χώρο.

Το μεσημέρι οι Εσθονές καθηγήτριες προσέφεραν γεύμα στις οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους όπως και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για να τους ευχαριστήσουν και να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Οι δημιουργίες των παιδιών:



Λήψη αρχείου

3η μέρα με τους Εσθονούς

Την Τετάρτη, 1-11-23 οι μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος eTwinning “I am learning to respect diversity. I create a positive atmosphere” από την Εσθονία και από το σχολείο μας επισκέφτηκαν την Θεσσαλονίκη και ξεναγήθηκαν στα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Συνέκριναν τις διαφορές στην ατμόσφαιρα της πόλης και στον τρόπο συμπεριφοράς.

2η μέρα με τους Εσθονούς

Την Τρίτη, 31-10-23 ήταν η δεύτερη μέρα δραστηριοτήτων με τους συνεργάτες από την Εσθονία. Ξεκινήσαμε με δραστηριότητες «προθέρμανσης» και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το κύριο θέμα μας «Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα». Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε 10 ομάδες και  καλέστηκαν να δημιουργήσουν έναν εννοιολογικό χάρτη με τέσσερα θέματα που αφορούσαν στο θέμα της διαφορετικότητας, στα προβλήματα που δημιουργούνται, στις πιθανές λύσεις και στο τελικό αποτέλεσμα. Κάθε ομάδα παρουσίασε τις δημιουργίες της και οι άλλες ομάδες τις αξιολόγησαν σε αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων που κόλλησαν πάνω στις αφίσες. Στο τέλος κάθε ομάδα έπρεπε να καταγράψει σε μια εφαρμογή τους κανόνες συνεργασίας που ακολούθησε.

Η παρουσίαση με τις οδηγίες για τις δραστηριότητες:



Λήψη αρχείου

Δείτε τις δημιουργίες των παιδιών:



Λήψη αρχείου

 

Υποδοχή στο σχολείο μας μαθητών/τριών από την Εσθονία

Τη Δευτέρα, 30-10-23 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους συνεργάτες μας στο έργο eTwinning “I am learning to respect diversity. I create a positive atmosphere” από την Εσθονία, 15 παιδιά και 4 καθηγήτριες. Μετά τους χαιρετισμούς οι Εσθονοί μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν εικόνες από τη χώρα τους, το σχολείο τους, τα φαγητά τους, τα σπορ, τα στερεότυπα που μπορεί να έχουν οι ξένοι γι’ αυτούς και αναφέρθηκαν στον τόπο τους σε σύγκριση με το δικό μας. Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις παρακάτω. Στη συνέχεια έγινε η βράβευση για το διαγωνισμό λογότυπου. Η τελετή υποδοχής έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων.

Αμέσως μετά τη τέλος της τελετής οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος συμμετείχαν σε δραστηριότητα γνωριμίας μεταξύ τους, χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν αφίσες

με θέμα τους κανόνες που θεωρούν πως πρέπει να ακολουθήσουν για να μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά σε μια ομάδα και με τους κανόνες για το netiquette, δηλαδή την ορθή συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Στο τέλος κάθε ομάδα παρουσίασε την αφίσα της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΣΘΟΝΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ: έχουμε νικητές!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός λογότυπου στο πλαίσιο του προγράμματος e Τwinning «Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Δημιουργώ θετικό κλίμα.» Τα παιδιά κινητοποιήθηκαν, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας! Επιλέχθηκαν δύο λογότυπα ένα από κάθε χώρα. Εμείς ψηφίσαμε τα λογότυπα των Εσθονών και οι Εσθονοί τα δικά μας . Εμείς προκρίναμε  το λογότυπο που «βλέπει» (κυρίαρχη η εικόνα των ματιών) ως αναγκαία προϋπόθεση  για την αποδοχή των άλλων, την αποδοχή του εαυτού μας.Από την άλλη οι Εσθονοί επέλεξαν την πρόταση της μαθήτριας του Γ3 Ε. Τ. που κατάφερε να ενώσει σε μια καρδιά ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά όλων των εθνικοτήτων και των ηλικιών.

 

 



Λήψη αρχείου

«Τι κοινά έχουμε;»: τηλεδιάσκεψη στο eTwinning

Την Πέμπτη, 19-10-23 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning «Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Δημιουργώ θετικό κλίμα.» πήραν μέρος σε τηλεδιάσκεψη με τους συνεργάτες μας από την Εσθονία.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν τα παιδιά του προγράμματος να ανακαλύψουν τα κοινά που έχουν μεταξύ τους ακόμα κι αν ζουν σε διαφορετικές χώρες, μιλούν διαφορετικές γλώσσες ή έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό.

Χωρίστηκαν σε ομάδες, μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους και αυτά που αγαπούν και κατέγραψαν τα κοινά που είχαν μεταξύ τους. Για τα ενδιαφέροντά τους μίλησαν και οι εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια οι ομάδες δημιούργησαν ένα συννεφόλεξο μέσω μιας εφαρμογής με όσα κοινά εντόπισαν. Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με το συμπέρασμα πως τα κοινά μας είναι πολλά παρ’ όλες τις διαφορές μας και με την ευχή για καλή αντάμωση αφού σε λίγες μέρες  θα μας επισκεφτούν.

Φιλοξενία Εσθονών εκπαιδευτικών από το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας

0

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας «Φιλώτας Κόκκινος» υλοποιώντας πρόγραμμα Etwinning με θέμα «Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Δημιουργώ ένα θετικό κλίμα» και στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Antsla Gümnaasium της Εσθονίας είχε τη χαρά να υποδεχθεί δύο Εσθονές καθηγήτριες.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 27-29 Σεπτεμβρίου και στη διάρκειά της δόθηκε η ευκαιρία στις φιλοξενούμενές μας να ξεναγηθούν στην πόλη της Νάουσας γνωρίζοντας βασικά της τοπόσημα. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το σχολικό μας συγκρότημα, συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες και υπήρξε μια αγαστή συνεργασία με τα μέλη του προγράμματος προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις του για όλη τη διάρκεια του έτους και να προετοιμαστεί η κινητικότητα των Εσθονών μαθητών/τριών που θα φιλοξενηθούν από παιδιά του γυμνασίου μας. Στη συνέχεια γνώρισαν από κοντά το άλσος του Αγίου Νικολάου και μετέβησαν στην πόλη της Βέροιας όπου και ξεναγήθηκαν. Η φιλοξενία των Εσθονών καθηγητριών έκλεισε με μια ημερήσια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Δίον και στην πόλη του Λιτοχώρου.
Οι ξένες φίλες μας εντυπωσιάστηκαν από την όμορφη πόλη μας, ενθουσιάστηκαν με τις επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους από τη θερμή φιλοξενία που έλαβαν, δηλώνοντας παράλληλα την ανυπομονησία τους για την επερχόμενη έλευση των μαθητών /τριών τους στις αρχές Νοεμβρίου στην πόλη και στο σχολείο μας.
Στο επανιδείν!

 

 

Συνεργασία 3ου Γυμνασίου Νάουσας-“Φιλώτας Κόκκινος” με το Antsla Gümnaasium της Εσθονίας

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας «Φιλώτας Κόκκινος» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 την υλοποίηση προγράμματος Etwinning με τίτλο “Who I am” («Ποιος είμαι») και συνεχίζει αυτήν τη σχολική χρονιά με νέο έργο με τίτλο “ I am learning to respect diversity. I create a positive climate” («Μαθαίνω να σέβομαι τη διαφορετικότητα. Δημιουργώ ένα θετικό κλίμα») σε διμερή συνεργασία με το Antsla Gümnaasium της Εσθονίας. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2024 μέσα από τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών (Β΄ και Γ΄ τάξης) από την Ελλάδα και την Εσθονία.

Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπονται επίσκεψη Εσθονών καθηγητών στο 3ο  Γυμνάσιο Νάουσας και στην πόλη μας τον Σεπτέμβριο και φιλοξενία Εσθονών μαθητών/τριών από παιδιά του Γυμνασίου μας τον Οκτώβριο, οπότε και θα δοθεί η ευκαιρία να προκύψει γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, να αναπτυχθεί προβληματισμός, να υπάρξουν δράσεις και να παραχθεί πολύτιμο έργο σχετικά με το θέμα. Καθόλη τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συναντήσεις των δύο σχολείων και θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών

Pena.press: 3ο γυμνάσιο Νάουσας, Σχολείο ηγέτης στον κόσμο του ‘eTwinning’

received 1508133666320017

Στη λίστα των 132 σχολείων της χώρας που έχουν κερδίσει την ευρωπαϊκή διάκριση ‘eTwinning’ βρίσκεται το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Το ‘eTwinning’ είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η Ετικέτα Σχολείου ‘eTwinning’ απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το ‘eTwinning’:

Τα σχολεία είναι ηγέτες στον κόσμο του ‘eTwinning’. Η διεύθυνση του σχολείου και οι ηγέτες-εκπαιδευτικοί αναγνωρίζοντας τη σημασία και τις αξίες του ‘eTwinning’, το ενσωματώνουν στις πολιτικές του σχολείου, στη σχολική πράξη και την επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού του.

Στα Σχολεία ‘eTwinning’, οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για να μοιραστούν τα δυνατά τους σημεία και να προσφέρουν μια ευρύτερη και πλουσιότερη εκπαιδευτική εμπειρία για όλους.

Τα Σχολεία ‘eTwinning’ είναι πρότυπα: εμπνέουν και καθοδηγούν άλλα σχολεία για να καταφέρουν να φτάσουν στο επίπεδο που έχουν κι οι ίδιοι φτάσει. Μ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν ότι τηρείται η υπόσχεση για αλλαγή στην εκπαίδευση, έτσι ώστε τα νέα παιδιά που έχουν υπό τη φροντίδα τους να διαπαιδαγωγούνται για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι και πιο ενεργοί πολίτες.

Διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας eTwinning “Who I am”

Την Πέμπτη 25-5-2023, μέλη της ομάδας eTwinning του 3ου Γυμνασίου Νάουσας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το σχολείο Antsla Gymnasium της Εσθονίας που συνεργαζόμαστε. Οι μαθητές/τριες προετοίμασαν το υλικό και τα κείμενα για την τηλεδιάσκεψη και τα παρουσίασαν.

Ακολουθήθηκε το παρακάτω πρόγραμμα:

  •  Σύντομη αναφορά στο έργο μας.
  •  Γνωριμία των εκπαιδευτικών.
  •  Γνωριμία των μαθητών/τριών μέσα από την παρουσίαση κοινόχρηστου padlet. Στο padlet τα μέλη της ομάδας έγραψαν πληροφορίες για τον εαυτό τους και ανάρτησαν ένα ομοίωμα του εαυτού τους (avatar).
  •  Παρουσίαση του padlet με αφίσες που αφορούσαν στην ορθή συμπεριφορά κατά την επικοινωνία μέσω διαδικτύου (netiquette).
  •  Παρουσιάσεις που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες για τους χώρους, τις δράσεις και τη λειτουργία των δύο σχολείων.

 

  •   Antsla Gymnasium

https://docs.google.com/presentation/d/1G2GxDGa2hLx2YAlrporWO2SuZQBgZDCK_y9VYvXfwKI/edit?usp=sharing

  • ·3ο Γυμνάσιο Νάουσας

https://view.genial.ly/646b9489f99d91001853c279/video-presentation-circles-video

 

  •  Προβολή των ηλεκτρονικών  βιβλίων με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τις δύο πόλεις.

 

  • · Antsla/Estonia

https://read.bookcreator.com/rKZvLlLzGLbXjKRsbA2utNQJDGG2/2yCgmeaiQ02aet1RM2lYbQ

  • · Naoussa/Greece

https://read.bookcreator.com/uePdhI28U9TDp31tIlZbM2iROn02/TyUspUN9Qdaql8V8VWtUOg

 

  •  Απολογισμός-συμπεράσματα του προγράμματος.
  •  Ευχές για καλό καλοκαίρι και καλή τύχη στις αιτήσεις μας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα KA1 έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους.

IMG 20230525 094231 IMG 20230525 094200 IMG 20230525 094226

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας μετά την επιβράβευση εκπαιδευτικών του  με  την Εθνική και Ευρωπαική ετικέτα ποιότητας eTwinning  για το έργο «Είμαστε ευρωπαίοι είμαστε ίσοι» ήρθε και η επιβράβευση του ίδιου του σχολείου από την ομάδα eTwinning της Ευρωπαικής Ένωσης με την αναγνώρισή του ως «σχολείου eTwinning».  Μια αναγνώριση που υπογραμμίζει την «αφοσίωση και ενεργή δέσμευση» μαθητών και εκπαιδευτικών στην προώθηση της χρήσης της ασφαλούς εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας eTwinning, ως «παραδείγματα για τη βελτίωση της μάθησης των μαθητών και την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών».

Η κατάκτηση του τίτλου «Σχολείο eTwinning» βασίζεται στην ιδέα ότι συντελείται ένα εξελικτικό ταξίδι με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά για πρόοδο του σχολείου που μεταβαίνει από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Τα σχολεία που έχουν αποκτήσει αυτήν τη σφραγίδα αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης.  Χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την Ετικέτα eTwinning που απέσπασαν στο διαφημιστικό και το ενημερωτικό τους υλικό. Αναγνωρίζονται  ως σχολεία που χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, δημιουργικές προσεγγίσεις διδασκαλίας και συνεργατικές πρακτικές μάθησης, στην ασφάλεια που παρέχει η ψηφιακή πλατφόρμα του eTwinning. Επίσης προωθούν την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών τους,  ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και μπορούν να γίνουν μέλη μιας Ομάδας eTwinning, πενήντα χιλιάδων εκπαιδευτικών απ΄ όλη την Ευρώπη, ώστε να κοινοποιούν και να λαμβάνουν καλές πρακτικές.

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας είναι ένα από τα 88 Ελληνικά σχολεία  που κατέκτησαν τον τίτλο του «σχολείου eTwinning» και ένα από τα επτά Γυμνάσια της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο Διευθυντής

 

 

Βαρθολομαίος Ιωάννης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση