Αρχική » Erasmus+ » Σεμινάριο συμπερίληψης στη Μαρτινίκα

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους! (Τελευταία ενημέρωση 25/02/2021)

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Νάουσας με 3.000 τίτλους!   (Τελευταία  ενημέρωση  25/02/2021)

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Tο Γυμνάσιό μας στο … Facebook με πολλά νέα μας

Λεύκωμα 2022-’23

Λεύκωμα 2022-'23

e-class

e taksi 0104 1024x562 1

Παλαιότερη ιστοσελίδα του σχολείου μας

Παλιά ιστοσελίδα

etwinning

etwinning

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ψηφιακή Ασφάλεια

 Ψηφιακή Ασφάλεια

Ημερολόγιο 2020

Ημερολόγιο 2020

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας και στην Ιστοσελίδα μας

Μπορείτε να παρακολουθείτε νέα μας  και στην Ιστοσελίδα μας

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή / και Eιδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Ηλεκτρονική Τάξη

Ηλεκτρονική Τάξη

Σεμινάριο συμπερίληψης στη Μαρτινίκα

logo iky erasmus

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εράσμους+ ΚΑ122 του σχολείου μας που αφορά στην επιμόρφωση προσωπικού με τίτλο «Συμπεριληπτική εκπαίδευση» έχει ολοκληρωθεί. Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Μάρθα Καρβουνίδου, παρακολούθησε στη Μαρτινίκα της Γαλλίας το επιμορφωτικό σεμινάριο με τον τίτλο «INCLUSION STARTS WITH I – LEARNING TO LIVE TOGETHER». Το σεμινάριο αφορούσε στην εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και περιελάμβανε δραστηριότητες για την κοινωνική ένταξη όλων των μαθητών, για το χειρισμό  ενδοσχολικών συγκρούσεων, για το χτίσιμο ομάδας κλπ. ‘Ελαβε χώρα σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως για παράδειγμα σε έναν βοτανικό κήπο, με στόχο την προσέγγιση του διαφορετικού φυσικού περιβάλλοντός του και στο μουσείο των σκλάβων για την εξοικείωση με τον πολιτισμό του/ την πολιτιστική του παράδοση. Το σχολείο μας με τη συμμετοχή του σε αυτό το πρόγραμμα είχε την ευκαιρία να βοηθήσει το προσωπικό του να βελτιώσει τις γνώσεις του, να εξελίξει τις δεξιότητες και ικανότητές του, να εξασκήσει ξένες γλώσσες αλλά και να έρθει σε  επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό αναπτύσσοντας εποικοδομητικά το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Έτσι το σχολείο μας διευρύνει τους ορίζοντές του για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που σε εμάς φαντάζουν ξένα και εξωτικά ήταν:

  • Το μουσείο των σκλάβων (la savana des esclaves) στο οποίο παρουσιάζονταν η ζωή τους στα χρόνια της σκλαβιάς. Σκληρό μουσείο που θυμίζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω της απουσίας του ανθρώπινου.

Η κραυγή της σκλάβας γυναίκας

Η κραυγή της σκλάβας

  • Η υπέροχη φύση με την εξωτική βλάστηση και οι πολλοί βοτανικοί κήποι που υπάρχουν στο νησί. Το κολιμπρί και ο ιβίσκος είναι για τους κατοίκους αγαπημένα στοιχεία της φύσης του νησιού.

 

Ιβίσκος

Ιβίσκος

Κολιμπρί

Κολιμπρί

 

Βοτανικός κήπος

Βοτανικός 2

Βοτανικός 1

 

  • Τα πολλά προσεγμένα και περιποιημένα αποστακτήρια ρουμιού. Γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, έχουν «μουσεία» που πουλάνε διάφορα σουβενίρ και σίγουρα μπορείς να να δοκιμάσεις και να αγοράσεις ρούμι.

αποστακτηριο 2

  • Οι εξαιρετικές παραλίες στην πλευρά της Καραϊβικής, πιο άγριες και με πολλά φύκια που φέρνουν μέχρι και δυσωδία στην πλευρά του Ατλαντικού. Στην πόλη Sainte Marie μετά τον Ιανουάριο και μέχρι το Μάιο εμφανίζεται το φαινόμενο tombolo. Μια στενή ζώνη άμμου αναδύεται και συνδέει το νησάκι με την ηπειρωτική χώρα.

Tombolo Sainte Marie

Ατλαντικός Sainte Marie

Καραϊβική -Pointe du Bout

Καραϊβική

Το ροζ χρώμα είναι φύκια

φύκια

Anse Figuier μια κοντινή παραλία

Anse Figuier

  • Οι κάτοικοι που ήταν απίστευτα ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Παρ’ όλο που το νησί είναι γαλλικό έδαφος υπάρχει αρκετή φτώχια και εγκληματικότητα. Τα εστιατόρια στις παραλίες αν και δεν ήταν περιποιημένα και η κουζίνα τους έκλεινε στις δύο το μεσημέρι, όπως στη Γαλλία, το φαγητό ήταν καλό. Τα Σαββατοκύριακα οι κάτοικοι κάνουν τα πικνικ τους στην παραλία, βάζουν τέντες, ψήνουν και διασκεδάζουν με τη μουσική στη διαπασών. Παντού βλέπεις χαρούμενες παρέες να απολαμβάνουν. Με την άδειά τους έχουμε φωτογραφία.

πικνίκ

Επίσης, το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα επιμορφωτικό. Στην παρακάτω παρουσίαση μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και υλικό από αυτό. Η παρουσίαση είναι διαδραστική και χρειάζεται να κάνετε κλικ πάνω στα κουμπιά για να διαβάσετε τις πληροφορίες ή να δείτε τις κρυμμένες εικόνες.

https://view.genial.ly/6401a46ea149d9001abbff11/interactive-content-8-hmeres-symperilhpsh

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε φωτογραφίες από το σεμινάριο και κάποιες ακόμα από το εξωτικό νησί της Καραϊβικής.

https://youtu.be/KvOZ6RXEqcc


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση