Την Τετάρτη 7 Μαΐου είχαμε την χαρά να επισκεφθεί το νηπιαγωγείο μας ομάδα αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναγνώριση των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων από τα παιδιά, η εξοικείωση με την εικόνα τους και η καλλιέργεια αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκαν ομιλία-συζήτηση για το ρόλο της αστυνομίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για τον εξοπλισμό που φέρουν οι αστυνομικοί. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες τα παιδιά γνώρισαν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας μέσα σπίτι αλλά και σε εξωτερικούς χώρους και πως να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Στη συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν μέσω φορητού ασύρματου με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να εξοικειωθούν και να μάθουν τα βασικά στοιχεία της επικοινωνίας (όνομα, οδός και λόγος επικοινωνίας) όταν την καλείς και βρίσκεσαι σε κατάσταση ανάγκης.
Τέλος μεταβήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου βρίσκονταν οι υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες και το περιπολικό, ώστε να υπάρξει περαιτέρω εξοικείωση.
Η ημέρα μας έκλεισε με την κατασκευή χειροτεχνίας – αστυνομικού καπέλου για να θυμόμαστε τα όσα χρήσιμα μάθαμε.
Ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Αστυνομία για την ενημερωτική δράση!



