Ημέρα του μικρού καλλιτέχνη

Αγαπημένα μας παιδιά,
Μας έχετε λείψει πάρα πολύ και κάθε μέρα σκεφτόμαστε όλα αυτά τα ωραία που φτιάχναμε, παίζαμε και τραγουδούσαμε στο σχολείο όλοι μαζί.
Παρασκευή σήμερα, μέρα μουσικής και μέρα του μικρού καλλιτέχνη για το νηπιαγωγείο μας.
Σας στέλνουμε το τραγούδι “Όλα είναι μουσική“, που λέει ότι η μουσική βρίσκεται παντού: στο γέλιο, στα παλαμάκια, στην μπάλα που χτυπάει, στο βάζο που σπάει…
Ζητήστε από τους γονείς σας να σας διαβάσουν τους στίχους, που βρίσκονται κάτω από το βίντεο κι ακούστε το τραγούδι 2-3 φορές. Ύστερα ανακαλύψτε τους δικούς σας ήχους- μουσική: την βρύση που στάζει, ένα χαρτί που κουνάμε πέρα δώθε, την κουτάλα που χορεύει μέσα στην κατσαρόλα κι ότι άλλο βρείτε εσείς, που είστε σούπερ ντετέκτιβ!
Μετά, μπορείτε να χωρίσετε ένα χαρτί σε 4 μέρη και σε κάθε κουτάκι να ζωγραφίσετε το αντικείμενο- μουσικό όργανο για να το δοκιμάσουν και οι φίλοι σας. Θα ήταν καλό να φαίνονται τα ονόματα των αντικειμένων και φυσικά το δικό σας όνομα στην ζωγραφιά. Περιμένουμε τις ιδέες σας.
Μα δεν τελειώσαμε εδώ..
Τέχνη όπως είπαμε παιδιά είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε με τα μικρά χεράκια μας.
Στο σχολείο μας οι μικροί καλλιτέχνες πειραματιζόσασταν με διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και όχι μόνο. Τι λέτε να φτιάξουμε λουλούδια ή στεφάνια για την Πρωτομαγιά χρησιμοποιώντας όποια από τις τεχνικές έχουμε γνωρίσει;;;
Σας υπενθυμίζουμε ορισμένες από αυτές τις τεχνικές  (ζωγραφική με πιρούνι, τεχνική πουαντιγισμού, ζωγραφική με ρολό και χαρτί υγείας, τυπώματα με λουλούδια) και περιμένουμε τα δικά σας λουλουδάκια….
Να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά !
Σας αγαπάμε!
Οι δάσκαλοι σας

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία

Αγαπητοί γονείς,  λαμβάνοντας υπόψη την με αρ.πρωτ. Φ8/47901/ΓΔ4/22-4-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι  μετά την  εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη) στα σχολεία της Β/μιας εκπαίδευσης αλλά και στα Δημοτικά, διευρύνεται πλέον και στα Νηπιαγωγεία.

Στόχος είναι η διατήρηση της επαφής των παιδιών με το σχολείο, την ομάδα του τμήματος του και την μαθησιακή διαδικασία.

Παρακαλούμε όπως  παρακολουθείτε  τακτικά την ιστοσελίδα του  Νηπιαγωγείου , ώστε να έχετε πρόσβαση στο υλικό που προσφέρεται  και παροτρύνεται τα παιδιά σας στην συμμετοχή τους . Η συμβολή όλων μας είναι καθοριστική για την επαφή και επικοινωνία με το σχολικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Επισυνάπτουμε τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της σύγχρονης εξ αποστάσεως.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Παραμένουμε  στη διάθεση σας

 

Επιστροφή…στο παράθυρο του σχολείου μας…με πείραμα και δράση!

Αγαπημένα μας παιδιά!

 Δευτέρα σήμερα και στο σχολείο θα επιστρέφαμε μετά τις πασχαλινές μας διακοπές. Θα παίζαμε, θα λέγαμε τα νέα μας και φυσικά οι “μετεωρολόγοι” της τάξης θα μας έλεγαν τον καιρό.
 Τι θα λέγατε, λοιπόν, για αυτήν την ιδέα: Να ζωγραφίσετε έναν ουρανό όπως τον βλέπετε από το δικό σας παράθυρο. Έχει ήλιο; Έχει συννεφιά;
 Μπορείτε φυσικά να ζωγραφίσετε όχι μόνο όσα βλέπετε , αλλά και όσα φαντάζεστε: αεροπλάνα; πεταλούδες; χαρταετούς; πουλάκια;
 Περιμένουμε στον παρακάτω σύνδεσμο τις ζωγραφιές σας και μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας!
Παιδιά ….δεν τελειώσαμε! Σήμερα σας έχουμε ακόμη μια ιδέα για δημιουργία!!!
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θυμάστε τον Άκη Σπιτάκι, ο οποίος σήμερα έχει ετοιμάσει για εσάς ένα πείραμα με απλά υλικά.
Παρακολουθείστε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο…https://safeYouTube.net/w/OVR8
και πειραματιστείτε και εσείς! Μπορείτε να ζωγραφίσετε στο γάντι και να το μεταμορφώσετε  σε ο΄τι εσείς φαντάζεστε. Είμαστε σίγουροι ότι τα αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.
Σε αυτόν τον σύνδεσμο:  Το πείραμα του Άκη  περιμένουμε τις δικές σας εντυπώσεις.
Εναλλακτικά μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας και στο mail του σχολείου:  mail@33nip-evosm.thess.sch.gr
 Μας έχετε λείψει κι ανυπομονούμε να δούμε και πάλι όλοι μαζί τον καιρό από το παράθυρο του σχολείου μας.

Το Βιβλίο του Πάσχα!

Καλησπέρα παιδιά,

όλες αυτές τις ημέρες του Πάσχα με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία βλέπαμε τον τοίχο μας  (εδώ) να γεμίζει από τις φωτογραφίες, τις ευχές σας και τα μηνύματα σας! Χαρήκαμε πολύ που ανταποκριθήκατε και ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας φάνηκαν ενδιαφέρουσες

Με αυτό λοιπόν το υλικό που μας στείλατε φτιάξαμε το Βιβλίο του Πάσχα που μπορείτε να δείτε:  Εδώ.

Επίσης σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα τις φωτογραφίες που μας στείλατε για τον Πύργο του Βασιλιά Ρολού από προηγούμενη μας αποστολή (εδώ).

                          

 

 

 

 

 

 

 

και μερικούς ακόμη πύργους και κατασκευές που μας έστειλαν οι φίλοι μας…

 

Ευχαριστούμε πολύ παιδιά και…..μην ξεχνάτε ότι από αύριο σε “κανονικές” συνθήκες θα επιστρέφαμε στο νηπιαγωγείο μας…οπότε να μας παρακολουθείτε διότι καινούριες ιδέες και αποστολές θα σας περιμένουν εδώ μέσα!!!

Καλή σας συνέχεια…να προσέχετε!

«Διάλεξε και παίξε»

Σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε στο σπίτι το δωρεάν λογισμικό υψηλής εκπαιδευτικής ποιότητας GCompris.

Περιέχει περισσότερες από 100 παιγνιώδεις δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά από 2 έως 10 ετών και σαν ελεύθερο λογισμικό μπορείτε να το μοιραστείτε με όλα τα παιδιά του κόσμου.

Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο εξοικείωσης με τον υπολογιστή και ανάπτυξης δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον χειρισμό του.

Εμπλέκεται πληθώρα γνωστικών τομέων ανάπτυξης όπως γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, εικαστικά, μουσική, νέες τεχνολογίες.

Σας συμβουλεύουμε να είστε δίπλα στο παιδί για επεξήγηση των παιχνιδιών, υποβοήθηση και καθοδήγηση ώστε να δραστηριοποιηθεί με τις κατάλληλες δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις ικανότητές του στη δεδομένη αναπτυξιακή του φάση.

Λόγω του μεγάλου όγκου των διαθέσιμων παιχνιδιών αποφύγετε να ασχοληθείτε με μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων σε μία μόνο ημέρα.

Κατεβάστε την κατάλληλη έκδοση του λογισμικού GCompris ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας από εδώ κι έπειτα κάνετε εγκατάσταση.

 

Αν δεν γνωρίζετε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας μπορείτε εύκολα να το μάθετε κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο “Υπολογιστής” και αριστερό κλικ στις “Ιδιότητες”. Στο παράθυρο που ανοίγει εντοπίζετε την έκδοση του λογισμικού (π.χ.windows7) και τον τύπο συστήματος (π.χ.64bit).

 

Καλή διασκέδαση!

«Παίζω με την τέχνη»

Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα τέχνης, στις 15 Απριλίου, σας προτείνουμε ένα γνώριμο παιχνίδι που θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο θαυμαστό κόσμο της παγκόσμιας τέχνης ακονίζοντας παράλληλα τη μνήμη και εξασκώντας συνειρμούς χωροταξικών σχέσεων.

Ένα καλαίσθητο παιχνίδι μνήμης (memory) όπου μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των καρτών σε 12, 16, 20, 30, 36 προσαρμόζοντας κάθε φορά το βαθμό δυσκολίας ανάλογα με τις ικανότητες του παιδιού.

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι της τέχνης εδώ.

 

Σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε διαφορετικό θέμα παιχνιδιού.

Αν θέλετε οι κάρτες να έχουν απλές παιδικές εικόνες πατήστε εδώ.

Αν θέλετε κάποιο άλλο παιδικό θέμα για τις κάρτες πατήστε εδώ.

 

Αν θέλετε να δείτε όλες τις κατηγορίες του παιχνιδιού πατήστε εδώ.

Για οδηγίες περιήγησης στις παραπάνω κατηγορίες δείτε την παρακάτω εικόνα:

 

Λίγα λόγια για την τέχνη:

Η τέχνη αποτελεί εναλλακτικό τρόπο έκφρασης για κάθε καλλιτέχνη-δημιουργό και ταυτόχρονα γεννά ποικίλα συναισθήματα και εντυπώσεις σε κάθε θεατή ξεχωριστά.

Απολαύστε μια τρισδιάστατη περιήγηση τέχνης εδώ και συζητήστε με το παιδί σας (και με τον εαυτό σας) για χρώματα, σκιές, μορφές, μηνύματα, συναισθήματα.

 

Καλή ψυχαγωγία!