Τριμηνιαίος Προγραμματισμός της Εκπαιδευτικής Δράσης

2d24b5b016423cd20ea236c25e1b6609--color-theory-colored-pencils

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2014-2015

Α΄ Τρίμηνο(11 Σεπτεμβρίου 2014 – 10 Δεκεμβρίου 2014)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Σεπτέμβριος -Προσαρμογή παιδιών -Γνωριμία με το χώρο του νηπιαγωγείου -Συζήτηση για τους κανόνες της τάξης -Γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και με τις νηπιαγωγούς -Πίνακες αναφοράς ( ημερολόγιο ,καιρός ,απουσιολόγιο, κανόνες) -Οργάνωση γωνιών -Αρχή θεματικής ενότητας: «Ο εαυτός μου και οι άλλοι» -Θεματική ενότητα: «Σταφύλι και τρύγος-Τα δώρα του Διονύσου» (Έναρξη του Πολιτιστικού Προγράμματος, που θα υλοποιηθεί στο Νηπιαγωγείο το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: «Μ’ ένα μύθο ταξιδεύω, παίζω και μαθαίνω»

Οκτώβριος -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου. -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των ζώων» στις 4 Οκτωβρίου. -Συνεχίζουμε την ενασχόλησή μας με τη θεματική ενότητα «Ο εαυτός μου και οι άλλοι»,  δουλεύοντας τις υποενότητες: «α) οικογένεια ( ρόλος, μέλη, σχέσεις), β) κατοικία  ( είδη σπιτιού, χρησιμότητα, κατασκευή), γ) τόπος κατοικίας (πόλη, χωρίο, νησί)». -Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα ταχυδρομεία. – Θεματική ενότητα : «Τα χρώματα» -Δραστηριότητες σχετικές με την 28η Οκτωβρίου -Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα για την Αποταμίευση στις 31 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Πολεμικής Αεροπορίας. -Θεματική ενότητα: «Τα σχήματα» -Θεματική ενότητα: «Τα φθινοπωρινά φρούτα» -Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεκέμβριος – Δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική ενότητα : « Χριστούγεννα» -Προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Β΄ Τρίμηνο (11 Δεκεμβρίου 2014 – 10 Μαρτίου 2015)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Δεκέμβριος -Δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική ενότητα : «Χριστούγεννα» -Πρόβες για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή -Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και μοίρασμα των δώρων στα παιδιά.

Ιανουάριος -Δραστηριότητες για τις Εποχές και τους Μήνες του Χρόνου -Δραστηριότητες για τα Καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα – Θεματική ενότητα: « Ζώα σε χειμερία νάρκη» – Θεματική ενότητα: « Μέσα θέρμανσης-Χειμωνιάτικα ρούχα» – Θεματική ενότητα: « Φρούτα του χειμώνα» – Θεματική ενότητα: «Οι Τρεις Ιεράρχες»

Φεβρουάριος – Θεματική ενότητα: « Λαοί του κόσμου – Ήπειροι – Φυλές» – Θεματική ενότητα: «Ο Πλανήτης Γη» – Δραστηριότητες σχετικά με τα Πολικά Ζώα – Θεματική ενότητα: «Απόκριες» Η ιστορία του χαρταετού (Έναρξη του Πολιτιστικού Προγράμματος, που θα υλοποιηθεί στο Νηπιαγωγείο μας το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: «Με έναν μύθο παίζω, μαθαίνω και ταξιδεύω. Τα παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μας» – Δραστηριότητες για την Αμυγδαλιά

Μάρτιος -Δραστηριότητες σχετικά με την έναρξη της Άνοιξης -Θεματική ενότητα: «Αποδημητικά πουλιά» (Αφόρμηση η ανάγνωση του παραμυθιού: «Χαρούλης, το χελιδόνι του Χειμώνα» -Δραστηριότητες σχετικά με τον κύκλο του νερού και το καιρικό φαινόμενο της Βροχής -Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου -Έναρξη του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που θα υλοποιηθεί στο Νηπιαγωγείο μας το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: «Γνωρίζω την ιστορία της πόλης μου μέσα από το ιστορικό κέντρο»

Γ΄ Τρίμηνο (11 Μαρτίου 2015- 15 Ιουνίου 2015)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Μάρτιος -Συνέχιση των δραστηριοτήτων για την έναρξη της Άνοιξης -Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6η Μαρτίου) -Δραστηριότητες σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου -Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου του 1821 (Έναρξη του Πολιτιστικού Προγράμματος: «Μ’ ένα μύθο παίζω, μαθαίνω και ταξιδεύω. Τα παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μας» και του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Γνωρίζω την ιστορία της πόλης μου μέσα από το ιστορικό κέντρο»)

Απρίλιος -Παγκόσμια Ημέρα του παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) -Δραστηριότητες σχετικές με το Πάσχα -Θέμα: «Ανακύκλωση»

Μάιος -Δραστηριότητες σχετικές με την Πρωτομαγιά -Γνωριμία με τα λουλούδια του κήπου μας -Θέμα: «Οι πεταλούδες» -Δραστηριότητες σχετικά με τη Γιορτή της Μητέρας (10 Μαΐου) -Θέμα: «Οι μέλισσες» -Θέμα: «Παραδοσιακά επαγγέλματα»

Ιούνιος -Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) -Θέμα: «Τα καλοκαιρινά φρούτα» -Θέμα: «Η θάλασσα»

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-2016

Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ (11 Σεπτεμβρίου 2015 – 10 Δεκεμβρίου 2015)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Σεπτέμβριος -Προσαρμογή παιδιών -Γνωριμία με το χώρο του νηπιαγωγείου -Συζήτηση για τους κανόνες της τάξης -Γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και με τις νηπιαγωγούς -Πίνακες αναφοράς ( ημερολόγιο ,καιρός ,απουσιολόγιο, κανόνες) -Οργάνωση γωνιών – Θεματική ενότητα : «Τα χρώματα» -Αρχή θεματικής ενότητας: «Ο εαυτός μου και οι άλλοι»

Οκτώβριος -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου. -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των ζώων» στις 4 Οκτωβρίου. –«Ο εαυτός μου και οι άλλοι» (υπο-ενότητες): α) οικογένεια ( ρόλος, μέλη, σχέσεις),β) κατοικία ( είδη σπιτιού, χρησιμότητα, κατασκευή),γ) τόπος κατοικίας (πόλη, χωρίο, νησί) -Θεματική ενότητα: «Τα σχήματα» -Δραστηριότητες σχετικές με την 28η Οκτωβρίου -Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα για την Αποταμίευση στις 31 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Πολεμικής Αεροπορίας. -Θεματική ενότητα: «Φθινοπωρινοί θησαυροί» -Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δεκέμβριος – Δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική ενότητα : « Χριστούγεννα» -Προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟ (11 Δεκεμβρίου 2015 – 10 Μαρτίου 2016)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Δεκέμβριος Δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική ενότητα : «Χριστούγεννα». -Πρόβες για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής  με τίτλο: «Η βαρυστομαχιά του Αη Βασίλη» και μοίρασμα των δώρων στα παιδιά.

Ιανουάριος -Έναρξη υλοποίησης των δύο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής που θα υλοποιηθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου μας: 1) «Ήθη κι έθιμα ανθρώπων και λαών» και 2) «Λύκε, λύκε είσαι εδώ; Θέλω τόσο να σε δω!!!» Θεματική ενότητα: «Χρόνος» (Εποχές-Μήνες, Ημέρες Εβδομάδας, Μέρα-Νύχτα, Ρολόι) Θεματική ενότητα: « Ζώα σε χειμερία νάρκη» Θεματική ενότητα: «Αλκυονίδες ημέρες» Θεματική ενότητα: «Ο ι Τρεις Ιεράρχες»

Φεβρουάριος – Θεματική ενότητα: «Πλανήτες/Ο Πλανήτης Γη» Δραστηριότητες σχετικά με τα Πολικά Ζώα Θεματική ενότητα: «Απόκριες»

Μάρτιος Δραστηριότητες για την Αμυγδαλιά Δραστηριότητες σχετικά με την έναρξη της Άνοιξης Θεματική ενότητα: «Αποδημητικά πουλιά» -Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου

Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ (11 Μαρτίου 2016 – 15 Ιουνίου 2016)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Μάρτιος Α. Συνέχιση των δραστηριοτήτων για την έναρξη της Άνοιξης: «Ο ναζιάρης Μάρτης» Β. Απόκριες Γ.  Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6η Μαρτίου) Δ. Δραστηριότητες σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Ε. Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου του 1821: «Πόλεμος και ειρήνη»

Απρίλιος Α. Δραστηριότητες για την Πρωταπριλιά Β. Παγκόσμια Ημέρα του παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) Γ. Δραστηριότητες σχετικές με τα έθιμα του Πάσχα Δ. Μέσα μεταφοράς και κώδικας οδικής κυκλοφορίας

Μάιος Α. Δραστηριότητες σχετικά με την Πρωτομαγιά Β. Θεματική ενότητα: «Άνοιξη-Λουλούδια»: Μαργαρίτα Γ. Θεματική ενότητα: «Τα έντομα»: πεταλούδες και μέλισσες Δ. Δραστηριότητες σχετικά με τη Γιορτή της μητέρας

Ιούνιος Α. Δραστηριότητες για το καλοκαίρι και τη θάλασσα Β. Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-2017

Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ (12 Σεπτεμβρίου 2016 – 10 Δεκεμβρίου 2016)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Σεπτέμβριος -Προσαρμογή παιδιών -Γνωριμία με το χώρο του νηπιαγωγείου -Συζήτηση για τους κανόνες της τάξης -Γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και με τις νηπιαγωγούς -Πινάκες αναφοράς ( ημερολόγιο ,καιρός ,απουσιολόγιο, κανόνες) -Οργάνωση γωνιών – Θεματική ενότητα : «Τα χρώματα»

Οκτώβριος -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου. -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των ζώων» στις 4 Οκτωβρίου. -Θεματική ενότητα « Φθινοπωρινοί θησαυροί »: – φθινοπωρινά φρούτα, – βροχή, – σπορά. -Θεματική ενότητα: «Τα σχήματα» -Δραστηριότητες σχετικές με την 28η Οκτωβρίου -Πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 -Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα για την Αποταμίευση στις 31 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Πολεμικής Αεροπορίας. -Αρχή του προγράμματος Αγωγής Υγείας, που θα υλοποιηθεί κατά το τρέχον σχολικό έτος (2016-2017) από το Πρωινό Τμήμα 2 του Νηπιαγωγείου μας, με τίτλο: «Ο εαυτός μου και οι άλλοι στο περιβόλι των συναισθημάτων» -Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δεκέμβριος – Δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική ενότητα : « Χριστούγεννα» -Προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟ (11 Δεκεμβρίου 2016 – 10 Μαρτίου 2017)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Δεκέμβριος Δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική ενότητα : «Χριστούγεννα». -Πρόβες για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής  με τίτλο: «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» και μοίρασμα των δώρων στα παιδιά.

Ιανουάριος -Έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: α)«Αισθήματα-Συναισθήματα, τα εντάσσω στα μαθήματα», από το Τμήμα 1 (Πρωινό Τμήμα και Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα) του Νηπιαγωγείου μας -Συνέχιση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Ο εαυτός μου και οι άλλοι στο περιβόλι των συναισθημάτων», που υλοποιείται από το Πρωινό Τμήμα 2 του Νηπιαγωγείου μας, Θεματική ενότητα: «Χρόνος» (Εποχές-Μήνες, Ημέρες Εβδομάδας, Μέρα-Νύχτα, Ρολόι) Θεματική ενότητα: « Ζώα σε χειμερία νάρκη» Θεματική ενότητα: «Αλκυονίδες ημέρες» Θεματική ενότητα: «Ο ι Τρεις Ιεράρχες»

Φεβρουάριος – Θεματική ενότητα: «Πλανήτες/Ο Πλανήτης Γη» -Θεματική ενότητα: «Οι Δεινόσαυροι» Δραστηριότητες σχετικά με τα Πολικά Ζώα Θεματική ενότητα: «Απόκριες»

Μάρτιος Δραστηριότητες για την Αμυγδαλιά Δραστηριότητες σχετικά με την έναρξη της Άνοιξης -Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου

Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ (11 Μαρτίου 2017 – 15 Ιουνίου 2017)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Μάρτιος – Συνέχιση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με τίτλους: α)«Αισθήματα-Συναισθήματα, τα εντάσσω στα μαθήματα», από το Τμήμα 1 (Πρωινό Τμήμα και Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα)  του Νηπιαγωγείου μας και β) «Ο εαυτός μου και οι άλλοι στο περιβόλι των συναισθημάτων», που υλοποιείται από το Πρωινό Τμήμα 2 του Νηπιαγωγείου μας, Α. Συνέχιση των δραστηριοτήτων για την έναρξη της Άνοιξης: «Ο ναζιάρης Μάρτης» Β. Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6η Μαρτίου) Γ.  Δραστηριότητες σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Δ. Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου του 1821 Ε. Προετοιμασία και πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου Ζ. Θεματική ενότητα: «Διατροφή και υγεία»

Απρίλιος Α. Δραστηριότητες για την Πρωταπριλιά Β. Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) Γ. Δραστηριότητες σχετικές με τα έθιμα του Πάσχα

Μάιος Α. Δραστηριότητες σχετικά με την Πρωτομαγιά Β. Θεματική ενότητα: «Άνοιξη-Λουλούδια» Γ. Θεματική ενότητα: «Τα έντομα» Δ. Θεματική ενότητα: «Μέσα μεταφοράς και κώδικας οδικής κυκλοφορίας » Ε. Δραστηριότητες σχετικά με τη Γιορτή της μητέρας

Ιούνιος Α. Δραστηριότητες για το καλοκαίρι και τη θάλασσα Β. Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) Γ. Θεματική ενότητα: «Ανακύκλωση» Δ. Πραγματοποίηση καλοκαιρινού εργαστηρίου κατασκευών με τη συμμετοχή και των γονέων των μαθητών

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2017-2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 Σεπτεμβρίου 2017 – 10 Δεκεμβρίου 2017)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Κατά το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2017-2018, πρόκειται να υλοποιηθεί από το Πρωινό Τμήμα 1-Προαιρετικό ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο: «Δε φοβάμαι το σεισμό, γιατί τώρα ξέρω εγώ!»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου. -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των ζώων» στις 4 Οκτωβρίου. -Πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 -Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα για την Αποταμίευση στις 31 Οκτωβρίου. -Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Πολεμικής Αεροπορίας. -Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου -Προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής    

Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση ατόμων τρίτης ηλικίας (παππούδων και γιαγιάδων των μαθητών μας) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

Πρόσκληση υπευθύνου από το Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας για ενημέρωση των μαθητών και πραγματοποίηση άσκησης έκτακτης ανάγκης για το σεισμό στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος για το φαινόμενο του σεισμού, που θα υλοποιηθεί από το Πρωινό Τμήμα 1 του Νηπιαγωγείου μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017- 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Συνέχιση της υλοποίησης από το Πρωινό Τμήμα 1-Προαιρετικό ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Δε φοβάμαι το σεισμό, γιατί τώρα ξέρω εγώ!»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής με τίτλο: «Τα Χριστούγεννα των παραμυθιών» και μοίρασμα των δώρων στα παιδιά.

-Δραστηριότητες σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών

-Δραστηριότητες σχετικά με την εορτή της Υπαπαντής

-Δραστηριότητες σχετικά με τον ερχομό της Άνοιξης

-Δραστηριότητες σχετικά με τις Απόκριες και πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης

-Προετοιμασίες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση υπευθύνου από το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ενημέρωση των μαθητών για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση σεισμού στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας , που υλοποιείται από το Πρωινό Τμήμα 1 του Νηπιαγωγείου μας με τίτλο: «Δε φοβάμαι το σεισμό, γιατί τώρα ξέρω εγώ!».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Υλοποίηση από το Πρωινό Τμήμα 1-Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας του project με τίτλο: «Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

     Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6η Μαρτίου)

-Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21η Μαρτίου)

– Δραστηριότητες σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

– Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου του 1821

– Προετοιμασία και πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

– Δραστηριότητες για την Πρωταπριλιά

– Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

– Δραστηριότητες σχετικές με τα έθιμα του Πάσχα

– Δραστηριότητες σχετικά με την Πρωτομαγιά

– Δραστηριότητες σχετικά με τη Γιορτή της μητέρας

Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)

Πραγματοποίηση καλοκαιρινού εργαστηρίου κατασκευών με τη συμμετοχή και των γονέων των μαθητών

   Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση γονέων και παππούδων των μαθητών μας στο σχολείο για την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών από τις χώρες καταγωγής τους, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας με τις χώρες καταγωγής των μαθητών μας.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2018-2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 Σεπτεμβρίου 2018 – 10 Δεκεμβρίου 2018)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Κατά το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2018-2019, πρόκειται να υλοποιηθεί από το Πρωινό Τμήμα 2 του Νηπιαγωγείου μας το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο: «Το νερό,πηγή ζωής»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου.

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των ζώων» στις 4 Οκτωβρίου.

-Πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

-Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα για την Αποταμίευση στις 31 Οκτωβρίου.

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Πολεμικής Αεροπορίας.

-Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου

-Προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

  Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση ατόμων τρίτης ηλικίας (παππούδων και γιαγιάδων των μαθητών μας) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

Πρόσκληση υπευθύνου από τη ΔΕΥΑΚ για ενημέρωση των μαθητών στα πλαίσια της πραγματοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων: «Το νερό,πηγή ζωής».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018- 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019)

 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής  με τίτλο: «Τα Χριστούγεννα των παραμυθιών» και μοίρασμα των δώρων στα παιδιά.

-Δραστηριότητες σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών

-Δραστηριότητες σχετικά με την εορτή της Υπαπαντής

-Δραστηριότητες σχετικά με τον ερχομό της  Άνοιξης

-Δραστηριότητες σχετικά με τις Απόκριες και πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης

-Προετοιμασίες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

  2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση υπευθύνου από το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών .

 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποίηση επίσκεψης στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019-14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Υλοποίηση από το Πρωινό Τμήμα 1-Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας του project με τίτλο: «Η Γη και οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

     Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6η Μαρτίου)

-Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21η Μαρτίου)

– Δραστηριότητες σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

– Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου του 1821

– Προετοιμασία και πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

– Δραστηριότητες για την Πρωταπριλιά

– Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

– Δραστηριότητες σχετικές με τα έθιμα του Πάσχα

– Δραστηριότητες σχετικά με την Πρωτομαγιά

– Δραστηριότητες σχετικά με  τη Γιορτή της μητέρας

Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)

Πραγματοποίηση καλοκαιρινού εργαστηρίου κατασκευών με τη συμμετοχή και των γονέων των μαθητών

  Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση γονέων και παππούδων των μαθητών μας στο σχολείο για την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών από τις χώρες καταγωγής τους, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας με τις χώρες καταγωγής των μαθητών μας.

Γ) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποίηση δύο επισκέψεων:

α) Στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για την παρακολούθηση παράστασης κουκλοθεάτρου

β) Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας για την παρακολούθηση δράσεων σχετικά με τη φιλαναγνωσία.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2019-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 Σεπτεμβρίου 2019 – 10 Δεκεμβρίου 2019)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Κατά το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2019-2020, πρόκειται να υλοποιηθεί από το Πρωινό Τμήμα 1-Προαιρετικό ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο: «Δε νιώθω πανικό, γιατί τώρα ξέρω για τα ηφαίστεια και το σεισμό!»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, την 1η Οκτωβρίου.

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των ζώων» στις 4 Οκτωβρίου.

-Πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

-Δραστηριότητες σχετικές με την Παγκόσμια Ημέρα για την Αποταμίευση στις 31 Οκτωβρίου.

-Δραστηριότητες με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ-Πολεμικής Αεροπορίας.

-Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου

-Προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

  Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση ατόμων τρίτης ηλικίας (παππούδων και γιαγιάδων των μαθητών μας) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

Πρόσκληση υπευθύνου από το Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας για ενημέρωση των μαθητών και πραγματοποίηση άσκησης έκτακτης ανάγκης για το σεισμό.

Γ) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποίηση επίσκεψης στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019- 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020)

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Κατά το δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2019-2020, πρόκειται να υλοποιηθεί από το Πρωινό Τμήμα 2 του Νηπιαγωγείου μας το project με τίτλο: «Οι Θεοί της Αρχαίας Ελλάδας».

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής  με τίτλο: «Η μπουγάδα του Αη Βασίλη» και μοίρασμα των δώρων στα παιδιά.

-Δραστηριότητες σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών

-Δραστηριότητες σχετικά με την εορτή της Υπαπαντής

-Δραστηριότητες σχετικά με τον ερχομό της  Άνοιξης

-Δραστηριότητες σχετικά με τις Απόκριες και πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης

-Προετοιμασίες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

  Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση υπευθύνου από το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών .

Γ) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποίηση επίσκεψης στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Γ΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020-15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020)   

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Υλοποίηση από το Πρωινό Τμήμα 1-Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου μας του project με τίτλο: «Η Γη και οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος» και του project με τίτλο: «Νερό,πηγή ζωής κι ενέργειας»

Β) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

     Β1) ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6η Μαρτίου)

-Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού (21η Μαρτίου)

– Δραστηριότητες σχετικές με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

– Δραστηριότητες σχετικές με την 25η Μαρτίου του 1821

– Προετοιμασία και πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

– Δραστηριότητες για την Πρωταπριλιά

– Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

– Δραστηριότητες σχετικές με τα έθιμα του Πάσχα

– Δραστηριότητες σχετικά με την Πρωτομαγιά

– Δραστηριότητες σχετικά με  τη Γιορτή της μητέρας

Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)

Πραγματοποίηση καλοκαιρινού εργαστηρίου κατασκευών με τη συμμετοχή και των γονέων των μαθητών

  Β2) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόσκληση γονέων και παππούδων των μαθητών μας στο σχολείο για την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών από τις χώρες καταγωγής τους, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας με τις χώρες καταγωγής των μαθητών μας.

Γ) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποίηση δύο επισκέψεων:

α) Στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για την παρακολούθηση παράστασης κουκλοθεάτρου

β) Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας για την παρακολούθηση δράσεων σχετικά με τη φιλαναγνωσία

                           

Αφήστε μια απάντηση