“Κάρτες αγάπης”

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι πολύ αγαπημένη, καθώς αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να την «εκμεταλλευτούμε» για να περάσουμε θετικά μηνύματα στα παιδιά!
Ένα τέτοιο μήνυμα είναι και η έννοια της προσφοράς, της ανιδιοτελούς αγάπης, της φροντίδας και της παροχής υλικών και συναισθηματικών αγαθών προς τον συνάνθρωπο.
Μιλήσαμε λοιπόν για το συναίσθημα του να «δίνω, χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα», αλλά και για τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες βρίσκονται στα νοσοκομεία. Στην συνέχεια, αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά να φτιάξουμε χειροποίητες κάρτες, να γράψουμε ευχές και να τις στείλουμε σε ασθενείς, δίνοντας τους λίγες στιγμές χαράς, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας WinCancer.
To WinCancer είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που βασικό σκοπό έχει να δώσει αισιοδοξία, να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Επίσης, σκοπός της είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.
Παρακάτω μπορείτε να καμαρώσετε τις δημιουργίες και των τριών τμημάτων του νηπιαγωγείου μας.
Μικροί και μεγάλοι ευχόμαστε να χαρίσουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερη ανάγκη!
1

2

3
267906042 1100939940709882 71009645606466091 n

Προσέχω ατυχήματα στο σπίτι να μην έχω!

Tα παιδιά του 2ου τμήματος Αγίου Μηνά , εντόπισαν επικίνδυνα σημεία και αντικείμενα στο σπίτι τους με την βοήθεια των γονιών τους και δίνουν συμβουλές τι πρέπει να προσέχουμε.
Τα παιδιά μαγνητοφώνησαν τι προσέχουν στο σπίτι τους και έγραψαν το όνομα τους με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή με τη βοήθεια της νηπιαγωγού. Χρησιμοποιήθηκε το web2 εργαλείο storyjumper.

Book titled 'Προσέχω ατυχήματα στο σπίτι να μην έχω!'Read this book made on StoryJumper!function(){function d(){“undefined”==typeof SJMakeBookOpenLightBox?–c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a=”https:”==document.location.protocol?”https:”:”http:”;if(“undefined”==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement(“script”),c=80;b.src=a+”//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js”,b.async=true,b.setAttribute(“defer”,””),document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(b),e()}}();

Εντοπίζουμε τους κινδύνους που παραμονεύουν στο σχολείο και δίνουμε συμβουλές για την αποφυγή τους.

Τα παιδιά χωρήστηκαν σε ομάδες και κάθε μία από αυτές αναζήτησαν, εντόπισαν και φωτογράφησαν σημεία στην τάξη μας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην κουζίνα και στην αυλή μας, που αν δεν προσέξουμε μπορεί να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Αφού παρουσίασαν τις φωτογραφίες στην ολομέλεια,ακολούθησε συζήτηση και αποφάσισαν να δημιουργήσουν δύο ψηφιακά με τα οποία θα δώσουν συμβουλές για την αποφυγή τους.
Τα βιβλία που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Book titled 'Ανακαλύπτουμε επικίνδυνα σημεία μέσα στο σχολείο μας.'Read this book made on StoryJumper!function(){function d(){“undefined”==typeof SJMakeBookOpenLightBox?–c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a=”https:”==document.location.protocol?”https:”:”http:”;if(“undefined”==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement(“script”),c=80;b.src=a+”//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js”,b.async=true,b.setAttribute(“defer”,””),document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(b),e()}}();
Book titled 'Προσέχουμε τον ευατό μας στην αυλή του σχολείου μας.'Read this book made on StoryJumper!function(){function d(){“undefined”==typeof SJMakeBookOpenLightBox?–c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a=”https:”==document.location.protocol?”https:”:”http:”;if(“undefined”==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement(“script”),c=80;b.src=a+”//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js”,b.async=true,b.setAttribute(“defer”,””),document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(b),e()}}();

“Προσέχω τους κινδύνους που παραμονεύουν στο σπίτι!”

Τα παιδιά του 1ου τμήματοςτου 1ου Νηπιαγωγείου Αγίου Μηνά, αφού ενόπισαν κινδύνους στο σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών τους, μας δίνουν συμβουλές για το πώς αποφεύγουμε τα ατυχήματα στο σπίτι μέσω του ψηφιακού βιβλίου, που δημιούργησαν με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, αξιοποιώντας το web2 εργαλείο storyjumper.

Book titled 'Προσέχω τους κινδύνους που παραμονεύουν στο σπίτι!'Read this book made on StoryJumper!function(){function d(){“undefined”==typeof SJMakeBookOpenLightBox?–c>0&&setTimeout(d,100):SJMakeBookOpenLightBox()}function e(){/in/.test(document.readyState)?setTimeout(e,9):d()}var a=”https:”==document.location.protocol?”https:”:”http:”;if(“undefined”==typeof SJScriptLoaded){window.SJScriptLoaded=!0;var b=document.createElement(“script”),c=80;b.src=a+”//www.storyjumper.com/script/storyjumper-embed.js”,b.async=true,b.setAttribute(“defer”,””),document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(b),e()}}();