Σχέδιο δράσης :Φιλαναγνωσίας “Οι μικροί αναγνώστες-Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης  -Φιλαναγνωσίας Την Τρίτη το πρωί μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε η Βιβλιομαγισσούλα (Η αγαπημένη συνάδελφος και συγγραφέας Πόπη Ποριώτη) .Τα παιδιά μέσα από διάφορα παιχνίδια και ομαδοσυνεργατικές δράσεις ήρθαν σε επαφή με βιβλία και τα επεξεργάστηκαν.

Οι δράσεις ήταν: 1)Φτιάχνουμε τη μαγική βιβλιόσουπα  ,2) ταύτιση έγχρωμου με ασπρόμαυρου εξωφύλλου 3) ομαδικό παζλ με σύνθεση εξωφύλλων  4) κουίζ με τίτλους από γνωστά παραμύθια και 5)Ταύτιση εικόνας μέρους του εξωφύλλου με το εξώφυλλο. Μέσα από αυτές τις δράσεις τα παιδιά γνώρισαν τα βιβλία της Δανειστικής βιβλιοθήκης,  που θα ξεκινήσει άμεσα να λειτουργεί στο σχολείο μας και έμαθαν τις αξίες της φιλαναγνωσίας.

Στο τέλος τα παιδιά πήραν τα βραβεία τους και τα μενταγιόν τους για τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις. Έδειξαν μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στις βιωματικές δραστηριότητες που συμμετείχαν!!!
Η Βιβλιομαγισσούλα ( η κυρία Πόπη) ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμο των βιβλίων! Σε ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε με λαχτάρα την συνέχεια των επισκέψεων σου!!
μαντηλι παζλ παζλ1
η μαγισσούλα αντιστοίχηση βιβλιο με κομμάτι εξώφυλλο
αναμνηστικα