Μικροί φύλακες της Γης: Δημιουργούμε, φροντίζουμε, προστατεύουμε το περιβάλλον

Στο πλαίσιο των Εργαστήριων Δεξιοτήτων με τίτλο : «Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω / Μικροί φύλακες της Γης», της Θεματικής «Φροντίζω το περιβάλλον» με Υποθεματική «Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά», των Δράσεων Ενεργού Πολίτη και του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και της Α΄ τάξης του Σχολείου μας, συμμετείχαν σε μια δημιουργική και ουσιαστική περιβαλλοντική δράση με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και ενεργού στάσης ζωής.

Χρησιμοποιώντας κεσεδάκια από τα σχολικά γεύματα και πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα παιδιά κατασκεύασαν ταΐστρες για πουλιά, δίνοντας νέα ζωή σε υλικά που διαφορετικά θα κατέληγαν στα απορρίμματα. Αφού τις γέμισαν με σιτάρι, τις κρέμασαν στα δέντρα της αυλής του σχολείου μας, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, συμβάλλοντας έμπρακτα στη φροντίδα της τοπικής πανίδας.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν στην πράξη τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, ανέπτυξαν περιβαλλοντική ευαισθησία και συνειδητοποίησαν ότι ακόμη και μικρές καθημερινές πρωτοβουλίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι «Μικροί φύλακες της Γης» απέδειξαν πως, με συνεργασία, φαντασία και υπευθυνότητα, μπορούμε όλοι να γίνουμε μέρος της λύσης για έναν πιο καθαρό και βιώσιμο κόσμο.