Αρχείο ημέρας 22 Μαΐου 2015

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Μάιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Λογοτεχνικό Εργαστήρι 2014-2015, πολιτιστικό πρόγραμμα

Φέτος πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα «λογοτεχνικό εργαστήρι, οι μαθητές γράφουν ποιήματα-πεζά-θεατρικά», ένα πρόγραμμα που έχει χαρίσει στο σχολείο μας βραβεία και διακρίσεις.

Κι αυτή η χρονιά ήταν ένα ωραίο ταξίδι για όλους μας. Ήταν ωραία, όπως είπαν τα παιδιά, γιατί είχαμε συντροφιά την ποίηση και την πεζογραφία. Οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα λογοτεχνικά είδη και συγγραφικές τεχνικές, διάβασαν σημαντικούς δημιουργούς και τόλμησαν να εκθέσουν τα συναισθήματα και τα πιστεύω τους μέσα από τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα. Και το πιο σημαντικό, δημιούργησαν, πειραματίστηκαν, εκτονώθηκαν και είδαν πιο θετικά το μάθημα της λογοτεχνίας.

Τελικά μέσων τέτοιων προγραμμάτων ευελπιστούμε να ενισχύσουμε την φιλαναγνωσία και να δημιουργήσουμε αν όχι νέους συγγραφείς, πάντως νέους και πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Δείτε το powerpoint  για να πάρετε μια γεύση από τα έργα των παιδιών (όπως παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του σχολείου μας στις 11-5-2015) και να διαβάσετε σύντομα τους στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος. Τα βραβεία και τις διακρίσεις των μαθητών μας από το 2010, καθώς και ολόκληρα τα έργα τους, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής: http://dide-anatol.att.sch.gr/perival/FAKELOS_LOGOTEXNIA/indexLOGOTEXNIA.htm

Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του φετινού λογοτεχνικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές γυμνασίων-λυκείων της Ανατολικής Αττικής.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος,

Νικολοπούλου Ειρήνη

 

 Eυχαριστούμε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!           

Καλό καλοκαίρι  σε όλους!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση