Αρχική » 2018 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2018

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Παρουσιάσεις προγραμμάτων, 30-5-2018

Πολλά τα προγράμματα πολιτιστικά και αγωγής υγείας που υλοποιήθηκαν φέτος στο σχολείο μας! Πολλά τα ταξίδια μας με την ψυχή, το μυαλό και … το σώμα!!!

Η εφημερίδα μας, «Ειδήσεις των 10», ταξίδεψε τους μικρούς δημοσιογράφους  στο μοναδικό κόσμο της  δημιουργίας της είδησης.

 

 

 

Με τις «Χρωματιστές αξίες ζωής» δώσαμε φως, χρώμα και ζωντάνια ομορφαίνοντας το δεύτερο σπίτι μας.

                                                                                                                                                                                   

 «Ταξιδεύοντας με τις λέξεις» στα μονοπάτια της ελληνικής γλώσσας, φτιάξαμε αινίγματα και λογοτεχνοσυνταγές….. ,    διαγωνιστήκαμε στην ορθογραφία.   

 

 

 

 

Ταξίδι κάναμε στη χώρα μας, στα μέρη που αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, αναζητώντας «ίχνη του παρελθόντος». 

Ταξιδέψαμε και στα βάθη της ψυχής ψάχνοντας τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους άλλους με το πρόγραμμα                                 «Είμαστε στο εμείς,be-friending».  

 

 

 

Ταξίδι κάναμε γοητευτικό στον κόσμο του θεάτρου, αποκωδικοποιήσαμε τεχνικές και βαδίσαμε μονοπάτια μαγικά, ερμηνεύοντας με φιλοπαίγμονα διάθεση τη διαχρονική «Φαύστα» του Μποστ

 

 

 

 

 

Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί και φέτος τα φτερά μας απλώθηκαν μαζί με τα όνειρα και τις ελπίδες μας για ένα σχολείο ζωντανό κι αγαπημένο …

1ος Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Ορθογραφίας

 Την Παρασκευή 18-05-2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ο 1ος Ενδοσχολικός διαγωνισμός Ορθογραφίας.            Ο διαγωνισμός έγινε σε 4 φάσεις και συμμετείχαν 35 μαθητές και από τις τρεις τάξεις, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε φέτος με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τις λέξεις…» (υπευθ.καθηγήτριες: Νικολοπούλου Ειρήνη, Παπασωτηρίου Αθηνά)

    Στους συμμετέχοντες μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι και στους τρεις νικητές βραβεία και από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι μαθητές μας το χάρηκαν πολύ, διασκέδασαν, άλλα και έβαλαν τα δυνατά τους για μια καλύτερη θέση. Μάλιστα αρκετοί μας κατέπληξαν με τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, όταν παρακολουθούσαμε τις αναμετρήσεις ικανότατων ζευγαριών.

   

  Πρώτο βραβείο:  Κόλλια Ελπίδα –Α Γυμνασίου

  Δεύτερο βραβείο:  Καραμπατζάκη Θεοφανία – Γ Γυμνασίου

  Τρίτο βραβείο:  Θεοδώρου Χαρά – Α Γυμνασίου

  Συγχαρητήρια στους τρεις νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες! Καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας! Και μην ξεχνάτε, μιλάμε και γράφουμε μια μαγική γλώσσα…την ελληνική.   

Ἡ Ἑλληνικὴ γλώσσα
 Ὅταν κάποτε φύγω ἀπὸ τοῦτο τὸ φῶς
θὰ ἑλιχθῶ πρὸς τὰ πάνω ὅπως ἕνα
ρυακάκι ποὺ μουρμουρίζει.
Κι ἂν τυχὸν κάπου ἀνάμεσα
στοὺς γαλάζιους διαδρόμους
συναντήσω ἀγγέλους, θὰ τοὺς
μιλήσω ἑλληνικά, ἐπειδὴ
δὲν ξέρουνε γλῶσσες. Μιλᾶνε
μεταξὺ τους μὲ μουσική.       

Νικηφόρος Βρεττάκος         

Κριτική Επιτροπή: Νικολοπούλου Ειρήνη, ΠαπασωτηρίουΑθηνά, Ποντίκη Γωγώ                                                                                                                                                                                

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη!

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος «Ίχνη του παρελθόντος» βρέθηκε στην όμορφη συμπρωτεύουσα, το διάστημα 21 – 24 Απριλίου! Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα μνημεία που μελέτησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και απόλαυσαν τις βόλτες τους στα αξιοθέατα της πόλης! Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, επισκέφτηκαν επίσης τη Βεργίνα, την Έδεσσα και τα Μετέωρα! Πέρασαν υπέροχα, γέλασαν, έβγαλαν φωτογραφίες… και κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε η πολυπόθητη εκδρομή τους!

Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2018-2019 και προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση

Για πληροφορίες σχετικά με την Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2018-2019 και προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, πατήστε εδώ: Συνημμένο χωρίς τίτλο 00004

Εκπαιδευτική εκδρομή

Στο πλαίσιο των  προγραμμάτων “ Χρωματιστές Αξίες II”, «Ιστορίες από σκόνη κιμωλίας» και «100 Χρόνια Μπόστ -Φαύστα», πραγματοποιήθηκε  τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.   Συγχαίρουμε  τους μαθητές μας, ήταν εξαιρετικοί!  Περάσαμε πολύ  όμορφα!!!       Παραθέτουμε  ενδεικτικές φωτογραφίες.

 

 

Εγγραφή σε Λύκειο

Για την εγγραφή στο Λύκειο μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας εδώ:

 

ΕΞΕ – ΚΠ – 68762 – 2018 -ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΑΡ

Προγραμματισμός εξετάσεων για το σχ. έτος 2017-18

Για να ενημερωθείτε για τον προγραμματισμό των εξετάσεων του σχολικού έτους 2017-2018 πατήστε εδώ:ΕΞΕ – ΚΠ – 70062 – 2018 -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση