Αρχική » 2025 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2025

10 colour FINAL

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Xρήσιμα έντυπα

Chrisima entypa

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών

Σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών

Ιστολόγια Διδασκόντων

Ρολόι

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

9/12: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», που έπεισε τον ΟΗΕ να υιοθετήσει σχετικές πρωτοβουλίες. Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Mαθητικός διαγωνισμός Bebras 2025-26

bebras logoOι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου  συμμετείχαν από τις 10/11/2025 έως τις 28/11/2025 στον μαθητικό διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® GR (Κάστορας) 2025-2026. O διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο ‘Αθηνά’ , τη Μονάδα Καινοτομίας για τις Γυναίκες, τη ‘Μονάδα Αρχιμήδης’ και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), υπό την αιγίδα της ΓΓΕΚ. Συνολικά συμμετείχαν 34.706 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας.

Οι μαθητές του σχολείου μας επιλύοντας προβλήματα  που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης διασκέδασαν και γνώρισαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Τα κατάφεραν αρκετά καλά! Οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν έπαινο και όλοι ανεξαιρέτως βεβαίωση συμμετοχής για την προσπάθεια  τους.

Τα θέματα και οι λύσεις του φετινού διαγωνισμού θα αναρτηθούν σύντομα εδώ.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κρασσάς Βασίλης, Μακρής Στέλιος

bebras2025

Ενημέρωση για Οδική Ασφάλεια στο σχολείο

odikh AsfaleiaΤην Τετάρτη 26/11/2025 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  ενημερωτική δράση με θέμα «Κινούμαι Ασφαλώς».  Η δράση υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία Αχαρνών και την εκπρόσωπό της κα. Τσιαούση Δήμητρα. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την οδική ασφάλεια και τις βασικές αρχές ασφαλούς μετακίνησης στην καθημερινότητά τους.

Η κα. Τσιαούση  μίλησε στους μαθητές για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν κατά τη μετακίνηση πεζών, ποδηλατών και επιβατών οχημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σωστή χρήση της διάβασης πεζών, στη σημασία της ζώνης ασφαλείας, αλλά και στη χρήση κράνους για όσους χρησιμοποιούν ποδήλατο ή πατίνι. Παρουσιάστηκαν επίσης παραδείγματα συνηθισμένων λαθών που συχνά κάνουν οι νέοι στον δρόμο, καθώς και τρόποι για να τα αποφεύγουν.

Με τη βοήθεια οπτικού υλικού και συζήτησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όχι μόνο για τη δική τους προστασία, αλλά και για την ασφάλεια όλων. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.

Το 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Αστυνομία για την πολύτιμη συμβολή της και δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις που προάγουν την υπευθυνότητα, τη γνώση και έναν πιο ασφαλή τρόπο ζωής.

1764152495285

ΕΠΑΨΥ -Ψυχοκοινωνικές Παρεμβάσεις Up to Youth

Το πρόγραμμα Up to Youth, είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και υλοποιείται σε 4 δήμους Αμαρουσίου, Αχαρνών, Κηφισιάς και  Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το πρόγραμμά  παρέχει δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε  εφήβους/ες και νέους/ες 12-21 ετών που εκδηλώνουν αποκλίνουσες συμπεριφορές ή συμπεριφορές υψηλού κινδύνου με στόχο την πρόληψη και  την αντιμετώπιση της βίας και παραβατικότητας ανηλίκων μέσα από μια ολιστική προσέγγιση, καθώς εστιάζει σε όλο το περιβάλλον του/της εφήβου/ης (οικογένεια, σχολείο, κοινότητα). Το πρόγραμμα εστιάζει, μεταξύ άλλων, σε νέους/ες που ενδέχεται να έχουν εμπλοκή με τον νόμο, καθώς και θύματα bullying ή άλλων μορφών βίας από συνομηλίκους/ες.

its u to you

Ενημέρωση στο Γυμνάσιο με Θέμα «Οι Φίλοι μας τα Ζώα»

dimossssΤην Πέμπτη 20/11  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση για τους μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου, με θέμα «Οι φίλοι μας… τα ζώα». Η κα Τσιαούση Δήμητρα, υπεύθυνη της Δημοτικής Αστυνομίας, μίλησε  στους μαθητές για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ζώων, καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι απέναντί τους. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι μαθητές έμαθαν για τα οικόσιτα, τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα, καθώς και το πώς πρέπει να τα φροντίζουμε σωστά. Τονίστηκε ότι όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή, στη φροντίδα και στον σεβασμό, ενώ η κακοποίηση ή η εγκατάλειψη αποτελεί παράβαση του νόμου. Η Δημοτική Αστυνομικός ανέφερε επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν, όπως το να ενημερώνουν έναν ενήλικα ή τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν βλέπουν κάποιο ζώο να κινδυνεύει ή να κακοποιείται. Η δράση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η δράση αυτή βοήθησε όλους  τους μαθητές μας να καταλάβουν καλύτερα τη σημασία της υπεύθυνης και φιλικής στάσης απέναντι στα ζώα, τα οποία αποτελούν πολύτιμους συντρόφους στη ζωή μας.

1764063541782   1764063541711

11o Πρόγραμμα (από 24/11/2025)

Eδώ το 11o Ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από 24-11-25

Εδώ το Ωρολόγιο πρόγραμμα ανά τμήμα

Εκδήλωση ενημέρωσης για Δωρεά Μυελού των Οστών

xarise zoiΣτο πλαίσιο της προαγωγής της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, το σχολείο μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/11/2025 μια σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή».

dotis myelou 1Κατά τις πρωινές ώρες, όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη και κατανοητή παρουσίαση για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών, τις διαδικασίες, αλλά και το πώς ένας εθελοντής δότης μπορεί να προσφέρει ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ομιλήτρια της δράσης ήταν η κα. Μαρία Κώστογλου, εκπρόσωπος του  κέντρου «Χάρισε Ζωή», η οποία απάντησε σε όλες τις απορίες των παιδιών και ανέδειξε με απλό και ανθρώπινο τρόπο τη μεγάλη αξία της προσφοράς.

Το απόγευμα της 19/11, στις 18:00, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτή στους γονείς, κηδεμόνες και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή, γεγονός που δείχνει την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον της κοινότητας για δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η εκδήλωση είχε άμεσο και ουσιαστικό αντίκτυπο, καθώς αρκετοί από τους παρευρισκόμενους προχώρησαν στη διαδικασία εγγραφής ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Το σχολείο μας αισθάνεται υπερήφανο που συνέβαλε έμπρακτα στην ενίσχυση μιας τόσο ζωτικής προσπάθειας.

Ευχαριστούμε θερμά το κέντρο ενημέρωσης «Χάρισε Ζωή» και ιδιαίτερα την κα.  για την πολύτιμη παρουσία και ενημέρωση.

 1000089218 1       1000089199 

1000089200          1000089216

Επέτειος “Πολυτεχνείου” 2025

Τpolytechneioην Δευτέρα 17/11/2025 το σχολείο μας  γιόρτασε με ιδιαίτερη συγκίνηση την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό τα γεγονότα μέσα από ένα χρονολογικό αφιέρωμα, προβολή βίντεο, απαγγελία ποιημάτων και θεατρική δραματοποίηση. Η χορωδία του σχολείου μας με συγκινητικά τραγούδια πλαισίωσε επιτυχημένα τη γιορτή.

Σκοπός της γιορτής πέρα από την αναφορά στα γεγονότα του 1973 ήταν να υπενθυμίσει τη διαχρονικότητα της επετείου του Πολυτεχνείου ως σύμβολο αγώνα για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Τα μηνύματα της εξέγερσης των φοιτητών παραμένουν επίκαιρα και αποτελούν οδηγό για τις νέες γενιές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!

Επιμέλεια γιορτής : Nικολοπούλου Ειρήνη, Ποντίκη Γεωργία, Νικήτα Βασιλική (χορωδία), Αρμάου Βιργινία (γαλλικό τραγούδι)

IMG 874ee666e3af3a10381daa5c3ce76bd5 V  IMG c3a007d672873c817bd88d46cdb02ee7 V   IMG b9bb9e7c8fcc807b3070f233966f274c V

IMG 4935fc3e5939385b25250392cccbdd67 V programma 2programma 1

 

 

Επείγουσα ανακοίνωση – Ενισχυτική Διδασκαλία 2025

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θέλουν να αιτηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας  να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 21/11/2025 κα ώρα 12:00 π.μ  συμπληρώνοντας  υπεύθυνη δήλωση ( Υπόδειγμα 1) και υποβάλλοντας την στο σχολείο έτσι ώστε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για υλοποίηση των μαθημάτων.

Κατεβάστε τη δήλωση εδώ.

Παρεμβάσεις από τη “Διέξοδο” στο σχολείο μας

δίεξοδος

Το κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Διέξοδος” του Δήμου Αχαρνών  πραγματοποίησε  παρεμβάσεις πρόληψης στον χώρο του σχολείου μας με σκοπό την ενίσχυση της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των μαθητών μας.

Την Τετάρτη 12/11 και την Παρασκευή 14/11, η Β’ τάξη  παρακολούθησε παρέμβαση με θέμα την “Διαχείριση θυμού”. Ευχαριστούμε θερμά τον ψυχολόγο της «Διεξόδου», κ. Τριανταφύλλου, για την πολύτιμη συμβολή του. Τα παιδιά αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες!

                                                                     angry boy

Δημιουργική γραφή με αφορμή το μάθημα της λογοτεχνίας

Τα κείμενα της λογοτεχνίας αποτελούν συχνά την ευκαιρία και αφορμή για τα παιδιά να πειραματιστούν στην επεξεργασία θεμάτων, να απολαύσουν την χαρά της έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων μέσα από τη διαδικασία δημιουργικής γραφής. Στην ακόλουθη παρουσίαση καταγράφονται κάποιες χαρακτηριστικές προσπάθειες μαθητών με αφορμή τη μελέτη του δημοτικού τραγουδιού «Το γεφύρι της Άρτας» με την παρακίνηση της διδάσκουσας Παπασωτηρίου Αθηνάς.

Για προβολή σε πλήρη οθόνη : Επιλέξτε τις 3 τελίτσες και ενεργοποίηση πλήρους οθόνης