Αρχική » 2018 » Μάρτιος

Αρχείο μηνός Μάρτιος 2018

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Λαμπάδες και δημιουργικότητα

Το σχολείο μας, το οποίο και έχει βραβευθεί        στο παρελθόν για τις ευφάνταστες , μοναδικές και περίτεχνες λαμπάδες και φαναράκια-τις περισσότερες φορές από απλά ανακυκλώσιμα υλικά-που δημιούργησαν με πολύ κέφι και μεράκι μαθητές του,

             παρουσιάζει και φέτος μια ανάλογη προσπάθεια.

Σας καλεί λοιπόν να τις θαυμάσετε και να αγοράσετε από αυτές για την φετινή γιορτή της Ανάστασης, επιβραβεύοντας έτσι κι ενισχύοντας την δημιουργικότητά των παιδιών καθώς και τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που κρύβουν αυτοί οι κόποι τους. 

                        Διατίθενται σε κάθε διάλειμμα έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου, οπότε το σχολείο κλείνει για διακοπές του Πάσχα.

Ευχαριστούμε

Η Διευθύντρια                               Η υπεύθυνη Καθηγήτρια  

Σούλη Άννα                                    Χρυσάνθη Μουζακίτου

 

Ενημέρωση για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Στο  Δημαρχείο Αχαρνών, την Τετάρτη 28-3-2018, με πρωτοβουλία της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση-ενημέρωση για θέματα πρόληψης καταχρήσεων.                                                                Για περισσότερες πληροφορίες :ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙ Α ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Για την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΞΕ – ΚΠ – 42558 – 2018 – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Χωροταξική κατανομή των σχολείων του Δήμου Αχαρνών

Πληροφορίες για τη χωροταξική κατανομή των σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αχαρνών θα βρείτε στην τελευταία απόφαση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής:                                                              Χωροταξική Κατανομή μαθητών Δήμου Αχαρνών, 7-6-2019

Διάκριση σε αγώνες σκακιού

Συγχαρητήρια στο μαθητή μας, Κυρτάτο Αλέξη της Γ’ Γυμνασίου, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στους Προκριματικούς Μαθητικούς Αγώνες  Σκακιού Ανατολικής Αττικής, σημαντική διάκριση στο Αττικό Πρωτάθλημα!!!                                                                                      Πολλές, πολλές ευχές για επιτυχία στους Πανελλήνιους Αγώνες !!!

 

Ανακυκλώνουμε!!!

Η ανακύκλωση γίνεται παιχνίδι!!!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλοι οι μαθητές μπήκαν στο παιχνίδι: ποιος θα συγκεντρώσει τα περισσότερα; Χαρτί, πλαστικό σε κούτες μέσα σε κάθε τμήμα και … πρωταθλητές αναδείχθηκαν το Α1 !!! και το Β3!!

Έπαθλο, η διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Έμαθαν, δημιούργησαν, ανακύκλωσαν, κέρδισαν!!!                                 ¨Κέρδος¨ μια μοναδική εμπειρία, τόσο εποικοδομητική – μια ιδέα για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν θα βρείτε εδώ εντυπώσεις –                           και … μια σημαντική επιταγή, προσφορά στη βιβλιοθήκη του σχολείου!

Μπράβο σας παιδιά !

Μια μοναδική εκδρομή στον … ομφαλό της γης!

Την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, οι ομάδες των πολιτιστικών προγραμμάτων ¨ Ίχνη του Παρελθόντος ¨ και ¨ Ταξιδεύοντας με τις λέξεις ¨, πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς και στην Αράχωβα Βοιωτίας, με τη συνοδεία των καθηγητριών τους, κ.Παπασωτηρίου, κ.Ποντίκη και κ.Νικολοπούλου. Οι μαθητές μάς ξενάγησαν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς και στο παρακείμενο Αρχαιολογικό Μουσείο, είδαν από κοντά όσα μελετούν για την ιστορία του τόπου και θαύμασαν τα επιτεύγματα και τα καλλιτεχνήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στη συνέχεια, βρέθηκαν στην πανέμορφη, παραδοσιακή Αράχωβα και πέρασαν λίγες ώρες ξενοιασιάς περπατώντας στα σοκάκια της!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στα πλαίσια του Προγράμματος  «Χρωματιστές Αξίες Ζωής » πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη, στο Νέο  Μουσείο της  Ακρόπολης, την πρώτη Φεβρουαρίου 2018. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες των εκθεμάτων του Μουσείου, με έμφαση στην εικαστική προσέγγιση  των εκθεμάτων και ενθουσιάστηκαν. Ακολούθησε περίπατος  στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παραθέτουμε φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Λειτουργία σχολείου

Για τις αλλαγές της νομοθεσίας που αφορούν θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:fek_23_ian_2018_120

6η Μαρτίου Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας

Κανένα παιδί δεν πρέπει να έρχεται στο σχολείο με το φόβο ότι κάποιος συμμαθητής του θα το εξευτελίσει, θα του επιβληθεί με τη βία, θα το ταπεινώσει.

Πρόγραμμα αγωγής υγείας:

“Είμαστε στο «Εμείς»befriending”

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος Αγωγής Υγείας, κάθε Πέμπτη 1.15μ.μ. – 2:00 μμ, το τηλέφωνο του σχολείου θα λειτουργεί ως ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή, ώστε να διευκολύνονται όσοι γονείς ή μαθητές είναι διστακτικοί στο να αναφέρουν το προσωπικό τους πρόβλημα ή τη δύσκολη κατάσταση την οποία μπορεί να βιώνει ένα άλλο παιδί στο σχολείο και αδυνατεί να την αντιμετωπίσει μόνο του.

Περισσότερα εδώ:  Είμαστε-στο-εμείς

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση