Φέτος πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα «λογοτεχνικό εργαστήρι, οι μαθητές γράφουν ποιήματα-πεζά-θεατρικά», ένα πρόγραμμα που έχει χαρίσει στο σχολείο μας βραβεία και διακρίσεις.

Κι αυτή η χρονιά ήταν ένα ωραίο ταξίδι για όλους μας. Ήταν ωραία, όπως είπαν τα παιδιά, γιατί είχαμε συντροφιά την ποίηση και την πεζογραφία. Οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα λογοτεχνικά είδη και συγγραφικές τεχνικές, διάβασαν σημαντικούς δημιουργούς και τόλμησαν να εκθέσουν τα συναισθήματα και τα πιστεύω τους μέσα από τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα. Και το πιο σημαντικό, δημιούργησαν, πειραματίστηκαν, εκτονώθηκαν και είδαν πιο θετικά το μάθημα της λογοτεχνίας.

Τελικά μέσων τέτοιων προγραμμάτων ευελπιστούμε να ενισχύσουμε την φιλαναγνωσία και να δημιουργήσουμε αν όχι νέους συγγραφείς, πάντως νέους και πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Δείτε το powerpoint  για να πάρετε μια γεύση από τα έργα των παιδιών (όπως παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του σχολείου μας στις 11-5-2015) και να διαβάσετε σύντομα τους στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος. Τα βραβεία και τις διακρίσεις των μαθητών μας από το 2010, καθώς και ολόκληρα τα έργα τους, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής: http://dide-anatol.att.sch.gr/perival/FAKELOS_LOGOTEXNIA/indexLOGOTEXNIA.htm

Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του φετινού λογοτεχνικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές γυμνασίων-λυκείων της Ανατολικής Αττικής.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος,

Νικολοπούλου Ειρήνη

 

 Eυχαριστούμε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!           

Καλό καλοκαίρι  σε όλους!