Αρχική » 2015

Αρχείο έτους 2015

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών

Σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Συνέντευξη του προέδρου του συλλόγου γονέων

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Ραδιοφωνικό εργαστήρι” με την επίβλεψη της καθηγήτριας κας Καραπέτσα, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων κ. Αλεξόπουλος έδωσε συνέντευξη στην ομάδα των μαθητών του σχολείου μας “Teenvoice” στον σταθμό “Focus”.

Συνέντευξη στην teen-voice στις 5-12-2015

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

images (7)
Τα Χριστούγεννα ήρθαν!

Η γιορτινή ατμόσφαιρα εμπνέει την δημιουργική διάθεση.

Την Παρασκευή 18/12/2015 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Θαυμάσαμε τις δημιουργίες των παιδιών των περιβαλλοντικών ομάδων του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών και προμηθευτήκαμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας.  Και του χρόνου!

Πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016, στο σχολείο μας λειτουργούν, μετά την λήξη του ωρολογίου προγράμματος (2μ.μ.), τα παρακάτω πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, με ελεύθερη και προαιρετική συμμετοχή μαθητών:

 

ΘΈΜΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Διαμεσολάβηση Συνομηλίκων: Όλοι μαζί μπορούμε Παπασωτηρίου Αθηνά

Λάσκαρη Ευφροσύνη

Τρίτη
«Λογοτεχνικό εργαστήριo 2015-2016,  Οι μαθητές γράφουν ποιήματα- πεζά- θεατρικά Νικολοπούλου Ειρήνη

Mουζακίτου Χρυσάνθη

Τετάρτη
Ραδιοφωνικό εργαστήρι Καραπέτσα Παναγιώτα

Τούλα Βάια

Δευτέρα και Σάββατο
Θεατρικό εργαστήρι 2016: «Λέξεις μέσα στις λέξεις» Παπαδοπούλου Έλλη Πέμπτη και Παρασκευή
Σχολικοί λαχανόκηποι/ Ανακύκλωσε: Τίποτα δεν πάει χαμένο Καραπέτσα Παναγιώτα

Τούλα Βάια

Φλεριανός Χρήστος

Παρασκευή
Το περιβάλλον μας …. «παραμυθένιο» Μουζακίτου Χρυσάνθη

Γιαννόπουλος  Παναγιώτης

Νικολοπούλου Ειρήνη

Τρίτη

 

Λογοτεχνικό Εργαστήρι 2014-2015, πολιτιστικό πρόγραμμα

Φέτος πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά το πολιτιστικό πρόγραμμα «λογοτεχνικό εργαστήρι, οι μαθητές γράφουν ποιήματα-πεζά-θεατρικά», ένα πρόγραμμα που έχει χαρίσει στο σχολείο μας βραβεία και διακρίσεις.

Κι αυτή η χρονιά ήταν ένα ωραίο ταξίδι για όλους μας. Ήταν ωραία, όπως είπαν τα παιδιά, γιατί είχαμε συντροφιά την ποίηση και την πεζογραφία. Οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα λογοτεχνικά είδη και συγγραφικές τεχνικές, διάβασαν σημαντικούς δημιουργούς και τόλμησαν να εκθέσουν τα συναισθήματα και τα πιστεύω τους μέσα από τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα. Και το πιο σημαντικό, δημιούργησαν, πειραματίστηκαν, εκτονώθηκαν και είδαν πιο θετικά το μάθημα της λογοτεχνίας.

Τελικά μέσων τέτοιων προγραμμάτων ευελπιστούμε να ενισχύσουμε την φιλαναγνωσία και να δημιουργήσουμε αν όχι νέους συγγραφείς, πάντως νέους και πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

Δείτε το powerpoint  για να πάρετε μια γεύση από τα έργα των παιδιών (όπως παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του σχολείου μας στις 11-5-2015) και να διαβάσετε σύντομα τους στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος. Τα βραβεία και τις διακρίσεις των μαθητών μας από το 2010, καθώς και ολόκληρα τα έργα τους, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής: http://dide-anatol.att.sch.gr/perival/FAKELOS_LOGOTEXNIA/indexLOGOTEXNIA.htm

Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του φετινού λογοτεχνικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές γυμνασίων-λυκείων της Ανατολικής Αττικής.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος,

Νικολοπούλου Ειρήνη

 

 Eυχαριστούμε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!           

Καλό καλοκαίρι  σε όλους!

Θεατρική παράσταση “Οδός Ονείρων”

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου Αχαρνών,στην παράσταση “Οδός Ονείρων” που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, μια παράσταση που ονειρεύτηκε η αλησμόνητη κα Μπατσούλη και υλοποίησε με πολύ μεράκι η κα Τούλα. 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια                                                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Καλδέλλη Σουλτάνα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση