Αρχική » 2024 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2024

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

-------------------------------

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχολική Βιβλιοθήκη

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις σχολείου οικογένειας

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών

Σχέσεις εκπαιδευτικών – μαθητών

Σχέσεις εκπαιδευτικών - μαθητών

Ρολόι

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Ισότιμη εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σαν σήμερα

15/4/1912: Βυθίζεται ο «Τιτανικός»
Βυθίζεται ο «Τιτανικός», ύστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595 .
   - Σχετικές αναρτήσεις

15/4/421 π.Χ: Η Σπάρτη και η Αθήνα διακόπτουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, υπογράφοντας τη «Νίκειο Ειρήνη»... Θα διαρκέσει μόνο έξι χρόνια.
Η Σπάρτη και η Αθήνα διακόπτουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, υπογράφοντας τη «Νίκειο Ειρήνη»... Θα διαρκέσει μόνο έξι χρόνια.
   - Σχετικές αναρτήσεις

15/4/: Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης
H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Παρεμβάσεις από τη “Διέξοδο”

δίεξοδος

Το κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Διέξοδος” του Δήμου Αχαρνών  πραγματοποίησε  παρεμβάσεις πρόληψης στον χώρο του σχολείου μας με σκοπό την ενίσχυση της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των μαθητών μας.

Την Τρίτη 12/11 και την Πέμπτη 14/11, η Α’ τάξη  παρακολούθησε παρέμβαση με θέμα την “Εικόνα Εαυτού και την Αντίληψη της Διαφορετικότητας” ενώ την Παρασκευή 20/11 η Γ’ τάξη  παρακολούθησε παρέμβαση με θέμα “Ναρκοπέδιο: Μύθοι και Πραγματικότητα γύρω από τις Εξαρτήσεις”. Ευχαριστούμε πολύ την  ψυχολόγο της “Διεξόδου” Ελευθεριάδη Μελίνα  και για τις 3 παρεμβάσεις της. Τα παιδιά μας έμαθαν πολλά!

1732706529415

 

 

Επέτειος Πολυτεχνείου 2024

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εορτή του σχολείου μας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης δίνοντας έμφαση στη διαχρονικότητα του αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία και μας συγκίνησαν με την εκφραστική απαγγελία ποιημάτων και πεζών. Τη γιορτή πλαισίωσε η εξαιρετική χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου.

Δείτε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Επιμέλεια γιορτής: Νικολοπούλου Ειρήνη,  Ρόζου Βαρβάρα, Νικήτα Βασιλική (Χορωδία)

 

IMG 20241115 095448

IMG 20241115 100852

IMG 20241115 094512

Μαθητικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ» – 2024

ΘΑΛΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣΜαθητές και μαθήτριες της Β’ και της Γ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στον  85ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και διεξήχθη στον χώρο του σχολείου την Παρασκευή 8-11-2024.

Καλή επιτυχία στους/στις μαθητές/τριες μας!

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: κ. Νικοκάβουρας Γ. – κα. Νικόλη Δ.

Mαθητικός διαγωνισμός Bebras 2024-25

Bebras® Challenge in Greece

Μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου (Β1′)  συμμετείχαν την Παρασκευή 8/11/2024 στον μαθητικό διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras® GR (Κάστορας) 2024-2025. O διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο ‘Αθηνά’ και τη Μονάδα Καινοτομίας για τις Γυναίκες, τη ‘Μονάδα Αρχιμήδης’ και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), υπό την αιγίδα της ΓΓΕΚ. Συνολικά συμμετείχαν 28.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας.

Οι μαθητές του σχολείου μας επιλύοντας προβλήματα  που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης διασκέδασαν και γνώρισαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Τα κατάφεραν αρκετά καλά! Οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν έπαινο και όλοι ανεξαιρέτως βεβαίωση συμμετοχής για την προσπάθεια  τους.

Τα θέματα και οι λύσεις του φετινού διαγωνισμού θα αναρτηθούν σύντομα εδώ.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Κρασσάς Βασίλης

Βεβαίωση bebras

Δωρεά φωτοτυπικού πολυμηχανημάτος

Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου μας παρέλαβαν τον Νοέμβριο  ένα  φωτοτυπικό μηχάνημα γραφείου Χerox, προσφορά της εταιρίας Skroutz. Ευχαριστούμε την εταιρία για τη δωρεά του φωτοτυπικού.

Xerox B225 Multifunction Printer, Print/Copy/Scan, Up To 36 ppm,  Letter/Legal, USB/Ethernet And Wireless, 250-Sheet Tray, Automatic 2-Sided  Printing, 110V B225/DNI - Xerox

Πρόγραμμα 9ο (από 11/11/2024)

Εδώ το 9o Ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από 11-11-24

Εδώ το Ωρολόγιο πρόγραμμα ανά τμήμα

Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 10ου Γυμνασίου  Αχαρνών αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογο-απολογιστικής Συνέλευσης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω έγγραφο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25/10 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη σε όσους ηρωικά πολέμησαν για την πατρίδα μας και στις αδιαπραγμάτευτες αξίες της Ελευθερίας και της Ειρήνης.  Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Την επιμέλεια της διοργάνωσης της γιορτής ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σταυριανού Ευγενία  και κ. Νικήτα Βασιλική (επιμέλεια της σχολικής  χορωδίας).

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του σχολείου μας, συνοδεία της κας Νικολοπούλου, συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Αχαρνών τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40.

Συγχαρητήρια σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές!

17307456453921730745645532

1730745645255

Πρόγραμμα 8ο (από 04/11/2024)

Εδώ το 8o Ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από 4-11-24

Εδώ το Ωρολόγιο πρόγραμμα ανά τμήμα

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση