ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ Erasmus +… Απρίλιος 2019… Λιθουανία.

Erasmus +… Απρίλιος 2019… Λιθουανία.

Το ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου κατά την παρελθούσα διετία συμμετείχε ως εταίρος στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+ με τίτλο “Volunteerism and Active Citizenship” και αριθμό σύμβασης 2017-1-EL01-KA101-035341. Μετά την ολοκλήρωση της α΄ φάσης της κινητικότητας στην Ισπανία (Τενερίφη), ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να τροποποιήσει την παιδαγωγική ομάδα, και έτσι για την β΄ φάση της κινητικότητας στη Λιθουανία αποφασίστηκε να συμμετάσχουν οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί: α) Ευαγγελίδης Παναγιώτης (ΠΕ 03), Διευθυντής ΓΕΛ Αρχαγγέλου, β) Καραντώνης Ζαχαρίας (ΠΕ 02), εκπαιδευτικός ΓΕΛ Αρχαγγέλου, συντονιστής του προγράμματος και γ) Μαρία Βαμβακάρη (ΠΕ 06), εκπαιδευτικός 2ου ΓΕΛ Ρόδου, με διάθεση στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου και στη ΔΔΕ Δωδεκανήσου.

Το σχέδιο στόχευε στην ανάπτυξη συνεργατικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και καινοτόμων πρακτικών στο πλαίσιο του «Εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας». Στο σχέδιο συμμετείχαν 3 σχολεία:

Λιθουανία, Joniskio «Ausros» gimnazija, Joniskio

Τενερίφη, Gobierno de Canarias IES El Sobradillo

Ελλάδα, ΓΕΛ Αρχαγγέλου Ρόδου

Η δεύτερη φάση της κινητικότητας πραγματοποιήθηκε στη Λιθουανία από 6 έως 20 Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αρχαγγέλου φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα που εξασφάλισαν για αυτούς συνάδελφοι από το Joniskio «Ausros» gimnazija της Λιθουνίας. Κάθε ημέρα οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούσαν μαθήματα στο σχολείο, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και στοχευμένη θεματολογία. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ακόμα πιο εντυπωσιακή η συνεργασία και η επίλυση προβλημάτων ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική γλώσσα και κουλτούρα.

 

Ξεπερνώντας το φράγμα της γλώσσας και επικοινωνώντας στην Αγγλική γλώσσα, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αρχαγγέλου αποκόμισαν θετικές εμπειρίες, ταξίδεψαν σε μια άλλη χώρα, έκαναν νέους φίλους, έμαθαν να δημιουργούν, να επινοούν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται με συναδέλφους τους, προερχόμενους από μια άλλη κουλτούρα.

Από την επίσκεψή μας στο κάστρο του Κάουνας. Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αρχαγγέλου κ. Παναγιώτης Ευαγγελίδης, η καθηγήτρια αγγλικών κ. Μαίρη Βαμβακάρη και ο φιλόλογος κ. Χάρης Καραντώνης, σε στιγμές χαλάρωσης από το εντατικό πρόγραμμα επιμόρφωσης για τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας.

 

 

Η παραμονή μας στη Λιθουνία περιείχε και τη ξενάγησή μας σε αρκετά μουσεία, ένα από τα οποία ήταν και αυτό των φυλακών της KGB. Πνιγηροί χώροι, μακάβρια εκθέματα, ανατριχιαστικές μνήμες, απωθημένες από του νου τα αυλάκια…

 

 

 

 

 

Ο Πύργος του Βίλνιους ήταν άλλο ένα αξιοθέατο που η παιδαγωγική μας ομάδα δεν παρέλειψε να επισκεφθεί. Πανοραμική θέα της πανέμορφης και καθηλωτικής πόλης του Βορά.

 

 

 

 

 

 

Βίλνιους και πάλι… Ο περιβόητος και εμβληματικός λόφος με τους τρεις σταυρούς. Απόγευμα, με ανοιξιάτικη συννεφιά και υποβλητικό τοπίο… Αυτή η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχει κάτι αναπόδραστα σαγηνευτικό, αλλόκοτα όμορφο που σε ελκύει αναπόφευκτα.

 

 

 

 

 

 

 

Από μια απογευματινή εξόρμησή μας στη Ρίγα (πρωτεύουσα της Λεττονίας), μία ώρα σχεδόν από το Joniskis, όπου εδρεύει ο φορέας υποδοχής της ομάδας μας. Μαζί μας συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

 

 

 

 

Επίσκεψη στο ανάκτορο του Rundale ή, αλλιώς, στις Βερσαλλίες του Βορά.

 

 

 

 

 

 

Joniskio «Ausros» gimnazija. Με τον Διευθυντή και την Υποδιεθύντρια του μοναδικού αυτού σχολείου σε ρόλο πρόθυμων ξεναγών. Περιβάλλον φιλικότατο, αίθουσες ανακαινισμένες και θελκτικές, χώροι προσεγμένοι, εξοπλισμός άρτιος, συνάδελφοι καλοσυνάτοι και χαμογελαστοί, συνθήκες ιδανικές για δημιουργική εργασία και ανιδιοτελή προσφορά.

 

 

Άλλος σταθμός… Σοκολατοβιομηχανία… Η παλαιότερη και πιο διάσημη στη Λιθουνία, η Ruta… Περίπου μισή ώρα απόσταση από το Joniskis. Ασύλληπτη πανδαισία σοκολάτας, πληροφορίες πολύτιμες, εμπειρίες μοναδικές και, σίγουρα, αλησμόνητες.

 

 

 

 

Η Λευκή και η Κόκκινη Συναγωγή… Η Εβραϊκή Κοινότητα του Joniskis ήταν κάποτε εξαιρετικά θαλερή και αριθμούσε πολλά μέλη· τώρα μάλλον περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… Αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων πια οι δύο συναγωγές (θερινών και χειμερινών αντίστοιχα).

 

 

 

 

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ένα από τα πολλά και πλουσιοπάροχα γεύματα εργασίας, τα οποία μας παρέθεσαν αφειδώς οι εξαιρετικά φιλόξενοι οικοδεσπότες μας. Εκλεπτυσμένες γαστρονομικές απολαύσεις, καλό κρασί, ζεστή ατμόσφαιρα, συζητήσεις εποικοδομητικές και γόνιμη ανταλλαγή εκπαιδευτικών απόψεων και πρακτικών.

 

 

Από την επίσκεψή μας σε ένα δημοτικό σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εθελοντές εκπαιδευτικοί γεμάτοι μεράκι και διάθεση προσφοράς, χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι. Προετοιμασία προϊόντων για ένα επικείμενο BAZAAR. Ακόμα και αίθουσα …αλατο-θεραπείας έχει προβλεφθεί για την «αποσυμπίεση» και τη χαλάρωση μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

 

 

 

 

Μουσείο του μπάσκετ… Ευδιάθετο απόγευμα στο Joniskis.

 

 

 

 

Ένα από τα τυπικά πρωινά μας στο ξενοδοχείο, στο Joniskis. Ώρα 07.30π.μ., ζεστό ρόφημα και πρόσφορη συζήτηση μέχρι να έρθει το λεωφορείο να μας παραλάβει για το επιμορφωτικό μας πρόγραμμα. Κάθε μέρα βιώναμε και κάτι διαφορετικό, κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, κάτι που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όλης της ομάδας.

 

 

 

Η παιδαγωγική μας ομάδα επίτιμη προσκεκλημένη στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Jonisκis, υπό την προεδρία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου. Ευγένεια, προσήνεια, ευσυνειδησία, ανταλλαγή δώρων… Ζεστασιά και πολιτισμός.

 

 

Επίσκεψη στο κέντρο νεότητας του Joniskis, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με την εθελοντική προσφορά εργασίας νέων μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι φροντίζουν μικρότερα παιδιά.

 

 

 

 

Μουσείο ψευδαισθήσεων στο Vilnius… Τι είναι αληθινό, τι μη αληθινό και τι το ανάμεσό τους;

 

 

 

Λιθουανία Απρίλιος 2019 !!!

«Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2019»

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Αγιασμός Σχολικού έτους 2019-2020 !

Ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου μας ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 το πρωί.

Θα ακολουθήσει διανομή βιβλίων.

 

agiasmos

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ !!!


Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας που εξασφάλισαν την είσοδό τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας μας, στις Πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2018-2019.

Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί την ηθική επιβράβευση των  προσπαθειών σας για ένα νέο και ελπιδοφόρο  κεφάλαιο στη ζωή σας.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στις οικογένειες, που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές μας, τους συμπαραστάθηκαν και τους καθοδήγησαν στην πορεία τους προς την επιτυχία.

Καλή πρόοδο στα παιδιά μας και καλή σταδιοδρομία.

Για τους μαθητές μας  που δεν τα κατάφεραν, να ξέρετε πως η ζωή επιφυλάσσει στον καθένα πολλές ευκαιρίες, καινούρια ανοίγματα και ίσως είναι η στιγμή για αναδιάρθρωση δυνάμεων και επαναπροσδιορισμό των στόχων σας!

Η ζωή είναι μπροστά σας, ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε ψηλά!

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσετε! !!!

 

Όταν κάποιος προχωράει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των ονείρων του, και παλεύει για να ζήσει τη ζωή που είχε ονειρευτεί, θα συναντήσει την επιτυχία εκεί που δεν την περίμενε.

Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του ΓΕΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Δείτε τις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο με βάσεις 2018 !

1ο  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ! (ΠΗΓΗ : Sep4u.gr )

2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ! (ΠΗΓΗ : Sep4u.gr )

3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ! (ΠΗΓΗ : Sep4u.gr )

4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ! (ΠΗΓΗ : Sep4u.gr )

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 2019 ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ !

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2019-20.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.yen.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 11-7-2019 ημέρα Πέμπτη.
Για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΝΑΝΠ, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 8-8-2019 ημέρα Πέμπτη.
Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν και με τις δύο διαδικασίες (και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω κατάθεσης απολυτηρίου).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ_ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΩΝ ΕΔΩ !

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ !

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 05-06-2019.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται πρωτίστως στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και δευτερευόντως στα τηλέφωνα 2131520774, 2131520169.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τρίτη 18-06-2019 έως και την Τρίτη 25-06-2019 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ !