Επιμορφωτική συνάντηση για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς

 

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 , ώρα 17:00-19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, ημερίδα με θέμα: “Πώς βάζω όρια στα παιδιά μου”.

Πολύς λόγος γίνεται για τα όρια και τη σημασία τους. Πολλές φορές οι δύσκολες συμπεριφορές ενός παιδιού, η ανεπαρκής προσαρμογή στο σχολικό πλαίσιο, τα ελλείματα στις κοινωνικές δεξιότητες φαίνεται να σχετίζονται με την ανεπαρκή οριοθέτηση.

Η θέσπιση ορίων είναι μια διαδικασία που διαρκεί σε όλη μας τη ζωή, έτσι μαθαίνουμε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι μας ταιριάζει και τις μας απωθεί, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, τι μας κάνει αποδεκτούς και τι μας απομακρύνει από τους άλλους.

Η έννοια του ορίου δεν πρέπει να μας παραπέμπει σε κάτι αρνητικό και να συνδέεται αυτόματα με την τιμωρία, την αποθάρρυνση, την απαγόρευση, τον ηθικό περιορισμό και τη διαρκή άρνηση. Το όριο συνδέεται πολύ περισσότερο με την επιθυμία αναφοράς σε σταθερούς κανόνες, αξίες και πρακτικές συμβουλές.

Με τη βοήθεια της ψυχολόγου Καλλιοντζή Σοφία του ΚΕΔΑΣΥ Χανίων, θα αναλυθεί η σημασία της θέσπισης των ορίων καθώς επίσης και ο τρόπος που μπορούμε να θέσουμε τα όρια στα παιδιά μας.