9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, υλοποιήθηκαν στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας αθλητικές δράσεις.

Στόχος αυτών των αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων ήταν να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία των μαθητών/μαθητριών.

Διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου “εσωτερικό πρωτάθλημα”, με αγώνες σκυταλοδρομίας και παιχνίδια κατάλληλα για την καλλιέργεια των κινητικών δεξιοτήτων καθώς και των φυσικών ικανοτήτων των μαθητών. Επιπλέον, αναπτύσσεται η ταχύτητα, η ικανότητα αντίδρασης σε ακουστικά ερεθίσματα, η αυτοσυγκέντρωση και η ομαδικότητα.

  Untitled presentation 2

Επίσης επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η διακεκριμένη αθλήτρια και προπονήτρια Αδαμαντία Λεμοντζόγλου, η οποία μας παρουσίασε το άθλημα του τριάθλου καθώς και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος γι΄αυτό το αγώνισμα. Ακολούθησε συζήτηση, ανταλλαγή σκέψεων και αγώνες δρόμου.

IMG 20220930 221840

Untitled presentation 1

Οι εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψη της αθλήτριας του τριάθλου αποτυπώθηκαν στο χαρτί.

Untitled presentation 2 1

Δράσεις από τον Δήμο Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

1

Σας κοινοποιούμε δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων σχετικά με δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 25 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωση για τον Αγιασμό

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στις 9:00 π.μ.

Καλή σχολική χρονιά!