Το δώρο της φιλίας!

“Σε ένα όμορφο παλάτι ψηλά στον ουρανό ζούσε μια πριγκίπισσα που την έλεγαν Φιλία. Εκεί ψηλά που έμενε μπορούσε να δει τι γινόταν στη γη αλλά και όλοι από τη γη μπορούσαν να τη δούνε. όταν έβλεπε προσωπάκια χαρούμενα πιασμένα χέρι χέρι…ήταν χαρούμενη και η καρδιά της και σκόρπιζε παντού το χαμόγελο της…όταν έβλεπε προσωπάκια θυμωμένα και μόνα τους…σπάραζε η καρδιά της και έκλαιγε συνέχεια…στα παλάτι που ζούσε είχε μαζί και τους φίλους της για να παίζει…την Αγάπη, την Αλήθεια , το Σεβασμό και την Συνεργασία…κάτω όμως στη γη υπήρχαν οι εχθροί της που προσπαθούσαν να στεναχωρήσουν τους ανθρώπους και να κάνουν να κλάψει η φιλία…ο Θυμός, η Ζήλια, το Ψέμα και η Μοναξιά….κάθε φορά που κάποιος από τους εχθρούς της έκανε επίθεση οι φίλοι της αγωνίζονταν να την προστατεύσουν…..ας φανταστούμε λοιπόν τι έγινε τι μέρα που επιτέθηκε ο θυμός…πως μπορεί να καταστραφεί η Φιλία; τι μπορούμε να κάνουμε για να την προστατεύσουμε;”

Όλο αυτό τον καιρό που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας , μείναμε μακρυά από κάτι πολύ σπουδαίο, κάτι που ομορφαίνει και γεμίζει τη ζωή μας…τους φίλους μας!

Δραστηριότητα 1η 

ξεκινώντας μια συζήτηση με τα παιδιά σας, με ερωτήσεις ανοιχτού τύπου όπως έχει η ιστορία παραπάνω:

-τι είναι φιλία?

-τι σου αρέσει να κάνεις με τους φίλους σου?

-έχει τύχει να συμβεί κάτι με το οποίο να στεναχωρήθηκες εσύ η κάποιος φίλος σου?

-τι συναισθήματα έχεις όλο αυτό το διάστημα που δεν τους βλέπεις?

ζητάμε από τα παιδιά να καταγράψουν τα συστατικά που χρειάζεται μια φιλία για να είναι επιτυχημένη!

Δραστηριότητα 2η

κλείνοντας τα μάτια ,κάθε παιδί , να σκεφτεί μια αγαπημένη του στιγμή στην τάξη με τους φίλους του και να τη ζωγραφίσει. τη ζωγραφιά αυτή θα τη παρουσιάσει στα παιδιά σε λίγες μέρες….

Πηγή: Βιβλίο “ο κήπος των συναισθημάτων”