Γιορτάζει το “Πολυτεχνείο”, γιορτάζει η “Δημοκρατία”!

Νοέ 201817

Μέσα από ποικίλο υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη 1973. 

Ιδιαίτερα μας απασχόλησαν οι έννοιες της «Δημοκρατίας» και της «Δικτατορίας», έννοιες αντίθετες και αφηρημένες, που όμως έγιναν ευκολότερα κατανοητές από τα παιδιά μέσα από ιστορίες. 

Η ιστορία του κυρίου «Δήμου» και του κυρίου «Τυράννη» στάθηκε αφορμή να κάνουμε εκλογές στην τάξη για να εκλέξουμε εκείνον που θεωρούμε καταλληλότερο για Δήμαρχο της… Δημοκρατούπολης! Και, βέβαια, ο νικητής των εκλογών ανακηρύχθηκε με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο!

Μπορείτε να δείτε πώς βιώσαμε την εμπειρία πατώντας εδώ.

από κάτω από: Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Παιδική Λογοτεχνία, Πολυτεχνείο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτάζει το “Πολυτεχνείο”, γιορτάζει η “Δημοκρατία”!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων