Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ημερίδα με θέμα: «Ημέρα Γνώσης: εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο ασφαλές Διαδίκτυο», η οποία διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η παρουσίαση με τίτλο: «Η γνώση είναι δύναμη: ασφαλής και ηθική χρήση του Διαδικτύου – πρακτικές συμβουλές για ασφαλές σερφάρισμα». Ομιλήτρια: Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Κέντρου.

Η παρουσίαση με τίτλο: «Χρήση και κατάχρηση του Διαδικτύου σε εφήβους: συσχετίσεις με ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που αφορούν τους χρήστες». Ομιλητής: Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», εκπρόσωπος της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η παρουσίαση με τίτλο: «Ανοιχτή γραμμή Safeline: πώς θα καταγγείλουμε παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο Διαδίκτυo». Ομιλήτρια: Μελτίνη Χριστοδουλάκη, Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, εκπρόσωπος της Δράσης Safeline του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η παρουσίαση με τίτλο: «Η εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου». Ομιλητής: Δρ. Θεόδωρος Καρτσιώτης, Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, δείτε τα δυο εγχειρίδια «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια», δημιουργίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και της Δράσης Ενημέρωσης saferinternet.gr.

Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – Τα πρώτα βήματα

και
Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – Για προχωρημένους


Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του saferinternet.gr