Μετά και την περσινή μου μετάθεση στην περιοχή της Γ΄ Λέσβου, το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς με βρήκε να υπηρετώ στην πανέμορφη πόλη του Πλωμαρίου και συγκεκριμμένα στο Ενιαίο Λύκειο Πλωμαρίου.

Το σχολείο έχει κτιστεί πρόσφατα (2006) και πραγματικά αποτελεί ένα πρότυπο αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας. Επίσης, δεν κρύβω και την χαρά μου για το σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής που βρήκα εκεί, μιας και αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο εργαστήριο με 7 σταθμούς εργασίας τελευταίας τεχνολογίας και μια 2Mbit σύνδεση ADSL στο διαδίκτυο (συγκρινόμενο πάντα με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλα σχολεία της χώρας μας είναι πραγματικά “μπροστά”). Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και τα σωστά εποπτικά μέσα για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις πραγματικά τις Νέες Τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων μέσα στη σχολική πραγματικότητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες από το Ενιαίο Λύκειο Πλωμαρίου και το εργαστήριο Πληροφορικής του.

Ενιαίο Λύκειο Πλωμαρίου

Το σχολείο δεν έχει ακόμα διαδικτυακή παρουσία, κάτι όμως που σκοπεύω να αλλάξω πολύ σύντομα και μάλιστα με την έμπρακτη συμμετοχή και συνεργασία των μαθητών μου 🙂

Σε επόμενη ανάρτηση μου θα ανεβάσω και κάποιες φωτογραφίες από τη θέα του σπιτιού που έχω νοικιάσει, η οποία πραγματικά είναι μαγευτική. Από το παράθυρο του γραφείου μου βλέπω καθαρά το νησί της Χίου ενώ τα ηλιοβασιλέματα στον κόλπο της Μελίντα απλά κόβουν την ανάσα.